Też jestem ciekaw kto w Ostrowcu zdecydowałby się "ujawnić" ze swoją orientacją :)
ja bym poszedł na paradę w Ostrowcu :) ale co to by była za parada gdzie szła by tylko jedna osoba
Parada równości wcale nie musi oznaczać uczestnictwa w niej tylko homoseksualistów. Są ludzie, którzy po prostu propagują tolerancję ze względu na dane kryteria.
Tolerowanie oznacza już nierówne traktowanie. Toleruje się coś co uważa się za nie do końca normalne :) Natomiast mnie nie obchodzi co ten jeden i drugi pan robią w domu i nie muszą tego robić akurat na ulicy.
Tak jak i ty nie musisz pierd...ić na forum, a jednak to robisz.
A co czujesz się nierówny, że chcesz parady równości :D?
jestem kobietą ale widok 2 przystojnych całujących się facetów mnie kręci, też tak macie?
Nie, nie mamy tak, przynajmniej we mnie budzi to obrzydzenie podobnie, jak widzę lesbijki. Dla mnie to choroba i nie do strawienia.
To ciemniak powinien pójść i pomaszerować w swojej intencji.
Tolerancja dotyczy człowieka, toleruje się więc osoby, czyli cierpliwie znosi się odmienności. Nie oznacza ona jednak tolerowanie złego- powszechnie nieakceptowalnego - zachowania. A z takim zachowaniem często mamy niestety do czynienia podczas tego typu parad. Uważam za złe podczas trwania takich pochodów epatowanie golizną i tak jak nie popieram golizny na ulicy, jak również nadmiernego okazywania sobie czułości oraz obscenicznych gestów u heteroseksualnych osób, tak też nie życzę sobie takich scen u osób homoseksualnych w przestrzeni publicznej. I pomijając już wątpliwej jakości walory estetyczne z tym związane, jako chrześcijanka po prostu nie uznaję publicznego zgorszenia, jakie dzieje się zawsze, gdy człowiek obnosi się ze swoim grzechem i podnosi go publicznie do rangi cnoty.
Cd.
Ponadto uważam, że nie tyle chodzi o tolerancję, ile promocję tego typu zachowań poprzez wpływanie na podświadomość lydzką, w której to promocji parady są tylko jednym z wielu zabiegów mających upowszechnić tego typu zachowania i o tyle bardziej są one godne napiętnowania, gdy dotyczą dzieci.
Rozumiem, że " specjaliści" w swoim fachu uznali, że jesteśmy ciągle jeszcze zbyt mało otwarci i zaściankowi, toteż wybrali nasz kraj, by w tym roku właśnie Polsce urządzić wybory: Mr Gay Europę 2018 in Poland.
I żeby była sprawa jasna - targowiska próżności nie popieram i wsród kobiet.