Zapraszamy na Paradę Ślubną
Moniki i Czarka
Zbiórka 30 czerwca, o godzinie 13.30 na nowym dworcu autobusowym w Ożarowie, stamtąd jedziemy do domu Panny Młodej (Mieczysławów) a następnie do kościoła w Tarłowie.
Oczywiście każdy z uczestników może liczyć na butelkę najwyższej jakości domowego bimberku :)
Ps.
Piszcie ilu was będzie i ile flakonów przygotować ;)
Pozdrawiamy,
Monika i Czarek
YZF 600 Thundercat
ostatnio byłam ( zajmuje sie foto i wideo) na ślubie gdzie para mloda to zapaleni motocykliści było około 500-600 motocyklistów z całej polski słowacji i czech . dodam ze przyjechali sami bez namowy bez zapraszania czy w zamian za jakies niewiadomo jakie podziekowania . zrobili fantastyczna i klimatyczną oprawę ślubu- przejazdy pokazy parada cos pięknego - to sie nazywa BEZINTERESOWNOŚĆ
nie prosili o nic - jednak ze bylo spoooooooooooooro materialu foto wideo z ich udziałem postanowiliśmy z mlodymi zrobić dla nich film 4 kopie niezabezpieczone i kazdy mógł sobie przegrać
dodam ze nie było to w ostr.- gdzie kazdy widzi tylko pieniądze węszy podstęp czy doszukuje sie czegos innego i tworzy podteksty
Ty pewnie zupełnie bezinteresownie robisz foto i wideo na ślubach :)
uderz w stół a nożyce sie odezwą ...heh cały ostr. nie kolego/koleżanko , nie robie bezinteresownie , ale nie mam głupich pakietów i nie zdzieram za usługe pieniędzy z kosmosy jak niektórzy w tym miescie - ale jesli chodzi o dodatkowy film z udziałem motocyklistów to akurat to było robione BEZINTERESOWNIE za kwotę , którą ustaliliśmy 1,5 roku temu w umowie i mlodzi nic nie dopłacali
Kanarkowe ZZR600 i czerwono-czarna CBR F2 meldują przybycie :) Tylko my może podlecimy bezpośrednio pod dom panny młodej (wiemy gdzie Mieczysławów się znajduje :)) i dopiero z całą ekipą się zabierzemy do Tarłowa ;)
Fajnie, możemy tak zrobić. Do Mieczysławowa planujemy zajechać na 14.00. Do zobaczenia!
wszystkiego najlepszego
powodzenia
Info na temat Waszej parady wrzuciłem na forum, które dopiero przed chwilą powstało, ale maile już rozesłane, więc może będzie nas więcej.
Forum:
http://moto.ostrowiec.pl
Świetny pomysł! Myślę, że ilu by nas nie było, parada i tak wyjdzie przednia
fajnie wyszło, a kolega z fireblade'a niezły kat :)) podarunki od młodej pary wystarczą chyba na kilka weekendów (jedynie torba po kasku nie wytrzymała ich ciężaru, ale kolega z kufrem poratował:))
Mam prośbę - jeśli będziecie mieli materiały filmowe i zdjęcia (szczególnie sprzed domu młodej:D) to wrzućcie na forum moto.ostrowiec.pl muszę to zobaczyć jeszcze raz :))
Dawniej parady urządzało się jedynie osobą które miały coś wspólnego z motocyklami (nie motorowerami).
Ja wiem że fajnie jest jak prowadzi was sznur motocykli no ale moim zdaniem to trochę nie tak.
Każdy przez całe życie na coś pracuje i nie może tak być że ktoś inny ma to samo za butelkę wódki.
Może jestem już za stary i nie znam się na obecnych zwyczajach, może teraz liczy się tylko butelka wódki a nie to coś co trzymało motocyklistów razem, naprawdę nie wiem....
Mimo wszystko gratulacje dla pary młodej i pozdro dla ekip
Po 1:
- gdzie Ty tam widziałeś motorowery?
Po 2:
- co Ty myślisz, że za butelkę wódki tam pojechaliśmy? Nie sądź innych swoją miarą
Po 3:
- masz prostolinijne myślenie - właśnie motocykliści trzymają się razem i każda okazja do wspólnej przejażdżki, polatania, jest dobra by realizować swoje pasje nie patrząc tylko na czubek własnego nosa, tylko integrować się z innymi; to właśnie motocykliści w odróżnieniu od kierowców puszek czują między sobą więź i niepotrzebne są "zasługi" jak to napisałeś, tylko pasja, by coś dla kogoś bezinteresownie zrobić
Kolego, nie wiem po ilu głębszych pisałeś ten post, ale większych głupot nie czytałem. Skąd w ogóle domysł, że nie mamy nic wspólnego z motocyklami? Przysłowiowa butelka wódki była wyrazem podziękowania za zaangażowanie kolegów i przejechane kilometry - tyle.
Gdyby nie fakt, że narzeczona pochodzi ze świętokrzyskiego, zrobilibyśmy paradę w Lublinie, skąd pochodzi większość naszych znajomych (może i sam być przyjechał na moto) i nikomu innemu nie zawracali gitary.
Życzymy ci, żebyś zapracował na takich przyjaciół jakich my mamy, którzy przyjechali ponad 100 km, żeby zrobić nam 7 kilometrową paradę..
Wszystkiego dobrego!
No, parada wyszła świetna. Jak dostaniemy zdjęcia i filmy - na pewno się nimi podzielimy :)
Dziękujemy wszystkim za przybycie w tym wyjątkowym dla nas dniu.
Szerokości!
Czarek i Monika
W Ostrowcu też była w sobotę piękna parada motocyklowa z pięknym samochodem państwa młodych
ale siara, no ale to tylko Mieczysławów. Dla autochtonów było to wydarzenie WOW.