Panstwo w Panstwie wczoraj 06-03 ogladal ktos? Panstwo Werresiakowie (rodzice zabitego Michala ) wypowiadali sie na temat tej zbrodni. Zal ze sprawcy nie poniesli zasluzonej kary
poniosą szybko
To nieprawda, że czas leczy rany. Ciągle nie godzą się z losem. A dla mnie po tych 7 latach sprawa jest jeszcze okrutniejsza, bardziej niesprawiedliwa, a sprawcy jeszcze większymi bandziorami, mimo dystansu czasu. I jakoś nie słychać głosów obrońców sprawców, jak to bywało. Przekonaliście się, że jednak są winni?
Polskie prawo goście zabili chłopaka i nic im nie zrobia a jak zatrzymana pijanego za kierownicą to odpowiada za stworzenie zagrożenia życia i dostaje kilka lat a przecież za samo kopanie kogoś powinni dostać chociaż poprawczak a wskutek tego zginął młody chlopak do 18stki poprawczak później ciemna celna.
Oglondalem wymiar sprawiedliwosci zenada radze rodzinie zwrucic sie do ZIOBRY moment wruci wokanda
ogladałam, szkoda ludzi... ich syn nie żyje a jego zabójcy bo inaczej ich nazwać nie można hasają na wolności bez żadnych wyrzutów sumienia, żyją pełnią życia, gdzie tu sprawiedliwość?
Oglądałam,niestety mam przykrą konkluzję w tym temacie.Pani Waresiak nie powinna wypowiadać się gdziekolwiek,ponieważ po pierwsze ulega emocjom,wtedy mówi razem z prowadzącym i sędziami,często przerywając im.Po drugie ma strasznie piskliwy głos (może tylko w emocjach,nie wiem,nie znam jej prywatnie),którego nie można słuchać spokojnie,po prostu się nie da.To nie tylko moje zdanie,przykro mi.
Przez takie zachowanie traci bardzo dużo. Podejrzewam,że może dlatego sędzia kazał jej w czasie jednej ze spraw stać za drzwiami sali w sądzie (jak sama powiedziała). Nie mógł chyba prowadzić sprawy w takich warunkach...
Dzięki jej mężowi mogliśmy się jednak cokolwiek dowiedzieć.
Jestem po ich stronie całym sercem,niech szukają wszędzie sprawiedliwości,uważam, że zostali przez cały Wymiar Sprawiedliwości oszukani,a prawo zostało złamane. Winni nie zostali ukarani,a powinni ponieść surowe kary.
Bardzo potrzebna jest nowelizacja prawa,konkretnie rewizja nadzwyczajna dla bardzo wielu zakończonych,źle osądzonych spraw.
Także ogladalam. Bardzo przykra sprawa, najgorszy w tym wszystkim jest fakt że Ci bandyci pozostali bez kary! Ciekawe cz w koncu dosiegnie ich prawa reka sprawiedliwosci, oby..!
Co do Pani Waresiakowej z całym szacunkiem dla Pani, ale zgadzam sie z przedmowczynia,gbyby nie mąż, nic bysmy sie nie dowiedzieli w tej sprawie. Strasznie piskliwy glos, wchodzi w zdanie,przerywa wypowiedzi. tak sie nie robi po prostu.
Z wyrazami szacunki i współczucia...
Patrzcie jakie mamy "prawo". Gdy groźny przestępca terroryzuje całą wioskę, bije mieszkańców, zabiera renty, rani innych nożem - policja nie reaguje. Gdy wreszcie ktoś reaguje i zapobiega tragedii, przez co przestępca, który terroryzuje wioskę, ginie, to osoby, które go pobiły (ze skutkiem śmiertelny jak się okazało) lądują w areszcie, a potem w więzieniu. Dopiero prezydent Kaczyński ich ułaskawił. Dlaczego zostali skazani za zabójstwo? Tutaj trzech bandziorów skatowało na śmierć młodego chłopaka i nie ponieśli ŻADNEJ kary. Gdzie jest ta sprawiedliwość? Czy gdybym poszedł teraz i każdego z nich skopał po głowie, to odpowiadałbym za pobicie ze skutkiem śmiertelnym, czy za zabójstwo?
Nie miejcie za złe , te wypowiedzi były wypowiadane przez matkę z wielkim bólem.Ja to rozumiem.
Takie sa sady masz kase robisz co chcesz nie masz kasy porazka.mojego brat gosc przyatakowal nnozem i dostal wyrok 1rok za uzycie niebezpiecznego narzedzia a chcial cos innego zrobic polskie ssady satraszne
Zalezy jakie bys mial uklady . Jesli zadne to za zabojstwo jesli mialbys znajomych, kolegow czy przyjaciol wrod strozow prawa, czy w kazdej innen instytucji to pewnie za pobcie lub dzialanie w obronie wlasnej.
Za jazdę bez prawka dostałem 8miesiecy, zabili chłopaka chodzą na wolności i maja to głęboko dumni z siebie ze zatlukli we 3ech słabszego.
Mozna to na necie obejrzeć??? Dajcie linka
Program był wstrząsający.Biedni rodzice, tak strasznie cierpią, a ktoś pisze głupoty, że mama Michała ma piskliwy głos.Ludzie, to był głos rozpaczy!Ja bym chyba ryczała.Nie znam Państwa, ale imponujecie mi bardzo, że pomimo tak wielkiej tragedii walczycie o sprawiedliwość.Nigdy się nie poddajcie.Myślę, że dzięki sędziemu Wojciechowskiemu sprawą zajmie się sam minister Ziobro.A ostrowiecki i kielecki wymiar sprawiedliwości to jedna wielka żenada, kumoterstwo.Kto nie oglądał tego programu wczoraj niech obejrzy na internecie.Szok.
myślę, że ten temat powinien być poruszany do skutku, nawet jeśli nie daj Boże nie przyniesie to żadnych rezultatów to winni tej zbrodni nie powinni zaznać spokoju...
Popieram gościa z 14:04
krotko mowiac makabra ,zastanawiam się co na to rodzice dzieci które mogą natknąć się na tych szacownych obywateli gdzies na miescie.Czy puścicie dziecko na miasto wiedzac ,ze bijący w grupie sa bezkarni ,