do 18.36 bachory to moze masz ty,troche szacunku...wez załatw tym osoba prace za godziwa płace pewnie ci podziekuja a nie udajesz cwaniaka.......zauwaz ze wiekszosc osob dostanie tych pracujacych na drugie i kolejne dziecko..wiec kogo wysyłasz do roboty???nie wiesz o czym piszesz?wiec nie pisz wcale.
Na wakacje będzie nad morze się pojedzie
Już tak nie płaczcie-wypłacają, według kolejności złożonych wniosków.......cieszcie się,ja niestety nie mogą jako matka samotnie wychowująca dziecko,nie należy mi się "ten przywilej" bo moje dziecko ma inny żołądek.I wiem jakie kryteria trzeba spełniać-niestety mój próg dochodowy jest wyższy o 27zł
W Ogóle dlaczego w Ostrowcu jest takie zacofanie i petenci muszą sami pobierać dokumenty z US, ZUS i jeszcze jeżdzić po decyzje? W innych miastach MOPSy,GOPSy we własnym zakresie załatwiają w/w zaświadczenia , a decyzje wysyłają do petentów pocztą. Do tego tylko 4 godziny wyznaczone do przyjmowania interesantów. Nie tak, jak w innych ośrodkach, w godzinach pracy urzędu 7-15. Wyjątkowy inaczej mamy ten MOPS.
Tam też pracują ludzie, nie roboty i jakoś są w stanie ogarnąć formalności.
dzwonili dziś do kogoś w sprawie decyzji o 500
Tak.przed chwilą odebralam
A jakby zadzwonic na info to i tak powiedza ze w polowie maja
odebrał ktoś dziś decyzje z 1 na 500
napiszcie cz dają dziś decyzje
ludzie mają groszowe emerytury a oni za nic rozdają takie pieniądze,cyrk
Nie za nic tylko za to ze masz dziecko ze przyczyniasz sie do wzrostu populacj kto bedzie pracowal na te emerytury i renty jak za kilka lat nie bedzie mlodych do pracy
Moze niech baby zrobia protest przed mopsem ze za wolno.
Oczywiście niech zrobią to napewno usprawni pracę instytucji. Gratuluję geniuszu.
nioebuj sie nikt sie nie zagryzie poprostu ludziom zależy
bo chodzi o ludzi, nie o politykę:)
bo chodzi o ludzi, nie o politykę.... no skądże:)
Ludzie opanujcie się, czy jak świadczenia rodzinne składacie to przy okienku Wam już dają pieniążki? nie zginą Wam, cieszcie się że w ogóle dostaniecie. A zaświadczenia to są potrzebne żeby właśnie nie musieli oni wnioskować do urzędów bo to wydłuży czas rozpatrzenia wniosku, byłam dziś więc jestem poinformowana i nawet już wypłaty idą, troszkę cierpliwości!!! biurokracja jest wszędzie nie tylko w Mopsie takie mamy chore przepisy. Inaczej mogą dawać od pierwszego dnia złożenia dokumentów a później weryfikować i zabierać, tak by Wam pasowało ;-)powodzenia w czekaniu
ja sie nie dziwie ze tak beczą za pieniedzmi....no przeciez za cos trzeba kupic przepitke