9:42 a dlaczego ktoś ma dokładać do twojego mieszkania? Na dzieci kasa jest wszędzie aby u nas nigdy żadnego socjalu nie było a patologia jeszcze dodatki mieszkaniowe wysępiła? Niezłe. Swoją drogą ile rolnik, który ma 4ha powinien płacić? Ukrócić tym, co mają dg na krusie ale nie tym co ledwie z tego wyżyją. Sam na balkonie wyhoduj sobie pomidorka i ziemniaczka. Za budżetówkę się wziąć, skończyć z wcześniejszymi emeryturami, 13, wolnymi a płatnymi wakacjami nauczycieli. Kasa w budżecie nie bierze się z naszych podatków? Jakoś zawsze aby czepiacie sie najbiedniejszych i za 500zł oko byś dziecku sąsiada jeden z drugim wyjął.
Tak to Pis bleeee, ale jak dają kasę to cacy.
14:11 nie łapię się na kasę, ponieważ starsze dziecko pełnoletnie a PIS nie jest be, ale i cacy nie, choć z poprzednikami ich porównując to niebo a ziemia. Może coś z tej zrujnowanej Polski dla nas ocaleje. Mnie to wszystko jedno ale moje dzieci tu zostaną i na szczęście już strażnik żyrandola nie będzie kazał im po dobrych studiach wyjeżdżać.
Przez te "500+" społeczeństwo będzie zmierzało w kierunku patologii - rodzenie dzieci tylko dla pieniędzy.
Polusy zaganica pierwsi po benefity biegna . Jak we wlasnym kraju daja to odrazu patologia. Patologia byla hest i bd bezwzgledu czy dostana 500+
Twoje puste myslenie z 14.48 nie zna granic.A teraz co?uwazasz ze nie jest patologią jak socjal wynosi 118zł ?uwazasz ze za taką kwote mozna dziecko wysłac na wycieczke?uwazasz ze aby dostac te 118 zł rodzinnego to masz wynagrodzenie 3000?Nie próg dochodowy na osobe nie moze przekroczyc 670zł i co uwazasz ze to nie jest patologiczne?zeby panstwo uwazajace sie za takie perfekcyjne gdzie szefem unii europejskiej jest Polak tak pomaga biedniejszym??wstyd w Unii nigdzie nie ma tak niskiego socjalnego.Patologia to zjawisko polskosci dlatetego ze prace ma sie tylko po znajomosci.I Polska dzieli sie na dwie warstwy społeczenstwa biednych i bogatych a gdzie klasa srednia?Kto bedzie chciał miec dziecko bedzie je miał i nic to ze 500 jest.Wiec patologie stwarzasz sobie sam filozofie.
Do roboty sie wziąść a nie swiety mikołaj znowu...
Bzdura gościu 14:48. Na zachodzie już dawno są takie pieniądze na dzieci, nawet większe i jakoś patologii nie widać. Ludzie normalnie pracują, choć dostają te pieniążki.
W najbliższym czasie dojdzie podatek za deszczówkę
Ludzie. Nachapali sie przez cale zycie poslowie i inni niech i nam sie zwylklym obywatela nalezy .pretesje o 500+ a diety poslow to z czego tez z naszych podatkow , benzyny,bilety lotnicze,wystawne kolacje!do nich jakos pretensji nikt nie ma
decyzje są wydawane dzisiaj do mnie dzwonili że jest decyzja
No, prawda do wieży w zupełności niepodobna jest.
zgadza sie sa juz decyzje ja tez dzwonilam i powiedzieli ze najpierw mops musi zadzwonic ze jest decyzja i po odbiorze wplyna pieniadze. paranoja
a jak żyliście bez tej kasy? ja też dostanę ale przecież nie musze z jęzorem biec już dziś bo mam jeszcze mnóstrwo czasu a moje dzieci jakoś 14lat utrzymywałam sama.
Ja jestem niepełnosprawna, niczego w życiu się nie nachapałam. Nie mogę wykonywać 90% prac i mam 153 zł zasiłku pielęgnacyjnego. Bardzo bym chciała dostać 500.
Może Ostrowiec i jego Prezydent ,to jedyna ostoja ,by wydrwigroszom powiedzieć-NIE!!.Do roboty ,a nie czekać na kolejne 500 zł ,kiedy z nudów zrobi się kolejnego bachora.