i pewnie też górą?? oczywiście, Duda. Po radiowej i telewizyjnej.
Kandydat który mowi o szczerości i uczciwości a każdy rozgarnięty wie ,ze cos kamufluje ,już stawia go w niezręcznej sytuacji :))))Pan duda mimo tego ze ma pewne minusy ma jeden duzy plus nie jest z "bajki "Gorczynskiego i to jest jego w brew pozorom największy plus Samo to ,ze układ się zmieni już jest dużym plusem i nie ma co tu dyskutować pisać roznegorodzaju wypocin Po prostu kto chce zmian w tym miescie i nie chodzi tu o zmiany wizualne a pewnego grona musi glosowac na Dude by Zylo się lepiej a co najmniej uczciwiej :)))ot cala prawda
Brawo !!!! Duda daje szanse na zmiane układu ukladow i to już wiele znaczy dla mieszkancow ,czy nie o to chodzi większości mieszkańcom????To kiedy w tym miescie zrobić porządek jak nie w czasie wyborow i uczciwego glosowania Gorczynski ma wpływ na miast już dawno czy to z drugiego czy jak kto woli i czwartego fotel to jednak już rzdzi i zmiany jakie sa przez te lata każdy wie i widzi miasto stacza się na dno Starachowice mogą zwiekszac miejsca pracy teraz Powstaja tam miejsca pracy ok 700 przenosi się fabryka Man-a Można można Miesjc pracy tam ciagle przybywa takie sa fakty a tu co!!!a tu spalarnie chcieli wcisnąć i pradukcje kubeczkow co i tak nie wyszlo To miasto Umiera a n=oni mowia ze maja wizje !!!!!Szpital o ile mozn nazwac to szpitalem przez pewnien czas był był bez pomocu dlas małych dzieci tOTALNY KOSZMAR !!!!!!!!!!!!!!!!!
nooo źle buduje zdania, nooo czegoś nie dopowiedział nooo nie wyrecytował konkretnych cyferek, noo wspomaga sie kartkami, noo jaki opalony -------- czy to są merytoryczne zarzuty ??!! czy liczy się czysta karta, czy chęć rzeczywistego działania, upór i zdecydowanie???!!!
i pan Górczyński i pan Kałamaga, są dobrze znani bo rządzili tym miastem byli decyzyjni mieli wpływ na to miasto i się nie sprawdzili. głosy mieszkańców oddane na panów Ołownię Adamskiego Sułka i Dude -ponad 10 000- świadczą że mieszkancy chcą radykalnych zmian, nie chcą dawnych wielkich koalicji,wyraźnie głosowali przeciw. niektórzy piszą że czują się oszukani tzw TOSem bis, to też daje do myślenia????
myślę że pan Duda wypadł w debatach bardzo dobrze. biorąc pod uwagę to że nie był nigdy pracownikiem Urzędu Miasta ani powiatu, czyli nie miał dostępu do wielu projektów , dokumentów,procedur, liczb, danych,szczegółów to widać że był przygotowany i rzeczowo odpowiadal. o wiele łatwiej było pod tym względem i panu Kałamadze i panu Górczyńskiemu, myślę że to tez ważny aspekt w całej tej dyskusji o kandydatach...
Porządek to niech zrobi w MEC-u tam gdzie pracuje aby mieszkańcy nie płacili za ciepłą wodę więcej niż za wódkę na święta.
No to jak Mirek 24 mamy wkleić artykuł "Jeden bił,dwóch gwałciło" z 2o.11.1991r
Głosując na Dudę zmienia sie układ TOS-u na układ PIS-u czyli wybór jak zwykle między dżumą a cholerą.Na cholerę jednak są antybiotyki a na dżumę się umiera dlatego zaryzykuję głosowanie na Górczyńskiego.
a w komentarzach czytałem że pan poseł jak został prezydentem to nie miał studiów magisterskich....? myślę że na takie stanowisko to chyba w dzisiejszych czasach to powinno się mieć mgr?? no oczywiście zaraz poszedł na dalsze studia...piszą ze na koszt Urzędu Miasta... no nie wiem???
ciekawe czy to prawda co piszą że pan poseł jako prezydent nie miał jeszcze mgr? bo o tych strefach ekonomicznych, MPK to rzeczywiście wpadka...
prompter to fajny pomysł, korzystają z niego nawet najwięksi- prezydenci USA widziałam w tv historia..haha
załącznik do roz min z 2009r. :czytałem dane o podstrefie Ostrowiec Św. (jest) to 63,1 ha a np starachowicka 168,3 ha ??? szok w różnicy ..a gdzie ta nasza??? i co na niej??? w 2008 poszerzono SSE Starachowice o Ostrowiec i inne miasta. miano doprowadzić do powstania 4,5 tyś miejsc pracy!!! dane: wydano 119 .zezwoleń na prowadzenie działalności gospodarczej,... zrealizowano nowe inwestycje na 980,2 mln zł i utworzono 4 555 nowych trwałych miejsc pracy!!!!!!
pytam więc jako zwykły obywatel co my mieszkancy skorzystaliśmy, jak to przełozyło się na miasto. wydaje się że nijak, bo u nas to chyba policzyć na palcach jednej ręki ilość firm, instytucji, kilkadziesiąt miejsc pracy a nie setki czy tysiace... jak czytałem te dane to jakoś przykro bo wychodzi na to że te tysiące miejsc pracy to nie u nas i te nowe firmy to też nie u nas!!! Dlaczego?? pytanie do rządzących miastem i powiatem??? dalej stawiajmy na złotolicych i złotoustych...
a i jeszcze dalej doczytałem... obecnie negocjowane są dopiero szczegółowe zapisy Programu Polska WSchodnia 2014-20. tam są grube miliardy a pan Marszałek "daje" nam już 100 000 mln ?? ? skoro w poprzedniej perspektywie dostaliśmy jakieś grosze to teraz mamy się zadowolić tą 100 ??wydaje się to wszystko dziwne? bo Ostrowiec to drugie miasto w województwie? ponadto unia stawia na rozwój całego regionu a ostatnimi czasy to wydaje mi się że najbardziej to korzystają Kielce, z całym szacunkiem,ale tak to wygląda. marszłek z PSL nasz poseł z PSL i jakoś o Ostrowcu NIC, a może to słabe przebicie naszych włodarzy ?, no nie wiem? dlaczego u nas wrony zawracają? moze ktoś coś mądrze się wypowie dlaczego nasze miasto zostaje pomijane ?
a napisz co takiego kamufluje, bo rzucać słowa na wiatr to każdy umie, ciekawe...??? trochę ciekawostek to piszą ale o p pośle...?
piszecie że poseł to krasomówca , może i tak kilkanaście lat w polityce to się i wyszkolił w mowie - trawie, a nam myślę że nie jest potrzebny mówca tylko ktoś kto ostro weźmie się za nasze miasto!!!! z samego mówienia niewiele się zrobiło..
Ty, jaki krasomówca? W debacie mówił,że droga pójdzie "tędyk" Jaki krasomówca, taki kandydat.
jak słucham w telewizji o rozmiarze nieprawidłowości, przykładach dość konkretnych, i że pośrednio zyskuje na tym PSL to zaczynam się zastanawiać jak to było u nas w mieście i powiecie i województwie?? same dziwy...
a na zakończenie, co złe to nie my, TO WINIEN PIS, na pewno PIS a konkretniej ? a to nie wiem...? bo wszyscy tak mówią.... a jak nie PIs to na pewno jego zwolennicy........itd