Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 244

Odp.: Pan Górczyński górą - poparcie ponad 40%

i pewnie też górą?? oczywiście, Duda. Po radiowej i telewizyjnej.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Pan Górczyński górą - poparcie ponad 40%

Kandydat który mowi o szczerości i uczciwości a każdy rozgarnięty wie ,ze cos kamufluje ,już stawia go w niezręcznej sytuacji :))))Pan duda mimo tego ze ma pewne minusy ma jeden duzy plus nie jest z "bajki "Gorczynskiego i to jest jego w brew pozorom największy plus Samo to ,ze układ się zmieni już jest dużym plusem i nie ma co tu dyskutować pisać roznegorodzaju wypocin Po prostu kto chce zmian w tym miescie i nie chodzi tu o zmiany wizualne a pewnego grona musi glosowac na Dude by Zylo się lepiej a co najmniej uczciwiej :)))ot cala prawda

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Brawo !!!! Duda daje szanse na zmiane układu ukladow i to już wiele znaczy dla mieszkancow ,czy nie o to chodzi większości mieszkańcom????To kiedy w tym miescie zrobić porządek jak nie w czasie wyborow i uczciwego glosowania Gorczynski ma wpływ na miast już dawno czy to z drugiego czy jak kto woli i czwartego fotel to jednak już rzdzi i zmiany jakie sa przez te lata każdy wie i widzi miasto stacza się na dno Starachowice mogą zwiekszac miejsca pracy teraz Powstaja tam miejsca pracy ok 700 przenosi się fabryka Man-a Można można Miesjc pracy tam ciagle przybywa takie sa fakty a tu co!!!a tu spalarnie chcieli wcisnąć i pradukcje kubeczkow co i tak nie wyszlo To miasto Umiera a n=oni mowia ze maja wizje !!!!!Szpital o ile mozn nazwac to szpitalem przez pewnien czas był był bez pomocu dlas małych dzieci tOTALNY KOSZMAR !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

nooo źle buduje zdania, nooo czegoś nie dopowiedział nooo nie wyrecytował konkretnych cyferek, noo wspomaga sie kartkami, noo jaki opalony -------- czy to są merytoryczne zarzuty ??!! czy liczy się czysta karta, czy chęć rzeczywistego działania, upór i zdecydowanie???!!!

i pan Górczyński i pan Kałamaga, są dobrze znani bo rządzili tym miastem byli decyzyjni mieli wpływ na to miasto i się nie sprawdzili. głosy mieszkańców oddane na panów Ołownię Adamskiego Sułka i Dude -ponad 10 000- świadczą że mieszkancy chcą radykalnych zmian, nie chcą dawnych wielkich koalicji,wyraźnie głosowali przeciw. niektórzy piszą że czują się oszukani tzw TOSem bis, to też daje do myślenia????

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 250

myślę że pan Duda wypadł w debatach bardzo dobrze. biorąc pod uwagę to że nie był nigdy pracownikiem Urzędu Miasta ani powiatu, czyli nie miał dostępu do wielu projektów , dokumentów,procedur, liczb, danych,szczegółów to widać że był przygotowany i rzeczowo odpowiadal. o wiele łatwiej było pod tym względem i panu Kałamadze i panu Górczyńskiemu, myślę że to tez ważny aspekt w całej tej dyskusji o kandydatach...

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 253

Porządek to niech zrobi w MEC-u tam gdzie pracuje aby mieszkańcy nie płacili za ciepłą wodę więcej niż za wódkę na święta.

mirek24
                Zgłoś
                Odpowiedz

No to jak Mirek 24 mamy wkleić artykuł "Jeden bił,dwóch gwałciło" z 2o.11.1991r

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 256

Głosując na Dudę zmienia sie układ TOS-u na układ PIS-u czyli wybór jak zwykle między dżumą a cholerą.Na cholerę jednak są antybiotyki a na dżumę się umiera dlatego zaryzykuję głosowanie na Górczyńskiego.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 257

a w komentarzach czytałem że pan poseł jak został prezydentem to nie miał studiów magisterskich....? myślę że na takie stanowisko to chyba w dzisiejszych czasach to powinno się mieć mgr?? no oczywiście zaraz poszedł na dalsze studia...piszą ze na koszt Urzędu Miasta... no nie wiem???

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 262

ciekawe czy to prawda co piszą że pan poseł jako prezydent nie miał jeszcze mgr? bo o tych strefach ekonomicznych, MPK to rzeczywiście wpadka...

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 249

prompter to fajny pomysł, korzystają z niego nawet najwięksi- prezydenci USA widziałam w tv historia..haha

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

załącznik do roz min z 2009r. :czytałem dane o podstrefie Ostrowiec Św. (jest) to 63,1 ha a np starachowicka 168,3 ha ??? szok w różnicy ..a gdzie ta nasza??? i co na niej??? w 2008 poszerzono SSE Starachowice o Ostrowiec i inne miasta. miano doprowadzić do powstania 4,5 tyś miejsc pracy!!! dane: wydano 119 .zezwoleń na prowadzenie działalności gospodarczej,... zrealizowano nowe inwestycje na 980,2 mln zł i utworzono 4 555 nowych trwałych miejsc pracy!!!!!!

pytam więc jako zwykły obywatel co my mieszkancy skorzystaliśmy, jak to przełozyło się na miasto. wydaje się że nijak, bo u nas to chyba policzyć na palcach jednej ręki ilość firm, instytucji, kilkadziesiąt miejsc pracy a nie setki czy tysiace... jak czytałem te dane to jakoś przykro bo wychodzi na to że te tysiące miejsc pracy to nie u nas i te nowe firmy to też nie u nas!!! Dlaczego?? pytanie do rządzących miastem i powiatem??? dalej stawiajmy na złotolicych i złotoustych...

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

a i jeszcze dalej doczytałem... obecnie negocjowane są dopiero szczegółowe zapisy Programu Polska WSchodnia 2014-20. tam są grube miliardy a pan Marszałek "daje" nam już 100 000 mln ?? ? skoro w poprzedniej perspektywie dostaliśmy jakieś grosze to teraz mamy się zadowolić tą 100 ??wydaje się to wszystko dziwne? bo Ostrowiec to drugie miasto w województwie? ponadto unia stawia na rozwój całego regionu a ostatnimi czasy to wydaje mi się że najbardziej to korzystają Kielce, z całym szacunkiem,ale tak to wygląda. marszłek z PSL nasz poseł z PSL i jakoś o Ostrowcu NIC, a może to słabe przebicie naszych włodarzy ?, no nie wiem? dlaczego u nas wrony zawracają? moze ktoś coś mądrze się wypowie dlaczego nasze miasto zostaje pomijane ?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 258

a napisz co takiego kamufluje, bo rzucać słowa na wiatr to każdy umie, ciekawe...??? trochę ciekawostek to piszą ale o p pośle...?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 245

piszecie że poseł to krasomówca , może i tak kilkanaście lat w polityce to się i wyszkolił w mowie - trawie, a nam myślę że nie jest potrzebny mówca tylko ktoś kto ostro weźmie się za nasze miasto!!!! z samego mówienia niewiele się zrobiło..

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ty, jaki krasomówca? W debacie mówił,że droga pójdzie "tędyk" Jaki krasomówca, taki kandydat.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 260

jak słucham w telewizji o rozmiarze nieprawidłowości, przykładach dość konkretnych, i że pośrednio zyskuje na tym PSL to zaczynam się zastanawiać jak to było u nas w mieście i powiecie i województwie?? same dziwy...

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

a na zakończenie, co złe to nie my, TO WINIEN PIS, na pewno PIS a konkretniej ? a to nie wiem...? bo wszyscy tak mówią.... a jak nie PIs to na pewno jego zwolennicy........itd

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
79 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę