ani PO ani PSL nie idą w odstawkę!!! mają się całkiem dobrze i dalej będą dbać o dobro wszystkich Polaków dając im miliardy do samorządów.... no może nie o tych co już szykują się do Anglii
A co takiego obiecywał?, toż to same slogany, o potrzebie zmian na lepsze to każdy mówić może.
Szkoda, tak niewiele brakło aby nie tracić kasy na dogrywkę.
jak bogaty sponsor to da i na dogrywkę więc panG. nie musi się martwić
Nie podniecajcie się i tak człowiek z Bałtowa będzie wami rządził , dużo wody jeszcze musi w Kamiennej upłynąć żeby Ostrowiak zmądrzał.
czy ludzie na tym forum potrafią sami coś pomyśleć czy tylko barani pęd , górczyński zawsze powiązany był z bałtowem i jakoś nie widze go w OSTROWCU , ale reklamki wbiły ludziom jaki to zaradny i uczciwy czlowiek, żenada .
Gdyby Zdzisław Kałamaga założył KWW Zdzisława Kałamagi i wypisał się z TOS 2 tygodnie przed wyborami to też pewnie byłby uznany za "niezależnego fachowca" i wynik miałby lepszy. Bałtów oczywiście dalej będzie rządził bo niby na czyich tablicach wywiesił się ten "niezależny" kandydat? Trzeba przyznać J.G., że dobrze rozegrał te wybory. Pożyjemy zobaczymy, jednak nie wydaję mi się aby funkcjonowanie miasta się zmieniło.
Sułek powinien zostać dyrektorem MOPS-u.
pan Górczyński wygrał i wprowadził większość radnych do miasta ale nie zapominajmy że drugą siłą w tym mieście okazał się pan Duda i wydaje mi się że nie powinno lekceważyć się przeciwnika. a nawet dalej-- ci panowie powinni się "dogadać" i wspólnie zmienić to miasto i powiat, przestać walczyć, dzielić i skłócać mieszkańców jak to było do tej pory.
wspólnie zabiegać " na górze" o kasę dla miasta i inwestorów. myślę ze razem byliby w stanie rzeczywiście w szybkim czasie naprawić to miasto. ale ten ruch należy chyba do pana posła, od niego zależy czy się zjednoczą dla dobra miasta i mieszkańców czy wygra egoizm i prywata......?????
Przy tej skali PiSowskiej nagonki na tym forum Góczyńskiego wydaje mi się że znacząco zawęża się pole manewru. Ileż można czytać te spiskowe historie między innymi o zmowie z TOSem poparciu bałtowa dla Górczyńskiego? Wiele z nich nadaje się do oskarżenia w trybie wyborczym bo to po prostu kłamstwa wyssane z palca. I te stricte obraźliwe wpisy, które mają Górczyńskiego i jego wyborców tylko i wyłącznie obrazić. Po co to wszystko? W polityce się zapomina, prawie wszystko - ale nie wszystko.
Jest jeszcze co prawda przynajmniej jeden możliwy scenariusz: ktoś jest zainteresowany kompletnym bajzlem w mieście i powiecie, takim żeby niezadowolonych, obrażonych było jak najwięcej. Kto na tym najwięcej zyska? sami sobie odpowiedzcie
Już niedługo komitety będą musiały ujawnić kto ich sponsorował. Poparcie z Bałtowa przestanie być teorią spiskową a stanie się faktem.
Czekamy na oficjalne podanie głównego sponsora pana Dudy:) wszyscy piszą o panu G. a Duda chowa się za tabliczką skromnej kampanii dla skromnych ludzi. Tylko po wyborach będzie już za późno na kolącom prawde
a jak pan Górczyński wybierze dawnych kolegów? to będziemy w miejscu z przed wyborów!
wyborcy zadecydowali o takim układzie sił i tak będzie. ale pamiętam jak do kamer obaj panowie twierdzili o współpracy dla dobra miasta że liczą się mieszkańcy a nie polityka...?
trzeba będzie zabiegać o kasę i inwestorów w sejmiku i w przyszły rządzie a tam w przyszłym roku może być dużo PIS, i w takim układzie współpraca obu panów byłaby wskazana , aby każdy z nich " swoimi " ścieżkami zabiegał o kasę dla Ostrowca. czy jest to możliwe, czy dotrzymają słowa ?
czy możliwe są takie porozumienia? czy ktoś może już coś słyszał..? ploteczki?
pewne fakty już zaistniały. i czas skończyć z zastanawianiem się który jest inteligentniejszy a spożytkować zapał obu panów.
pewien układ sił politycznych który się rysuje w sejmiku i w przyszłym parlamencie, rządzie też ma przełożenie na nasze lokalne sprawy i nie powinno się o tym zapominać. wiadomo powszechnie że wiele spraw załatwianych jest po linii partyjnej i to się nie zmieni ...
więc niech zwycięży mądrość i rozsądek, myślenie przyszłościowe, by po 4, może 8 latach też było widać gołym okiem zmiany na lepsze tak jak np w Kielcach, Stalowej...
nie będę pisać który inteligentniejszy czy przystojniejszy!!
konkrety a nie bzdury!!
nasze miasto stanęło w historycznym miejscu. pierwszy raz od 25 lat nie będzie rządzić nami KOMUNA. powstały dwie siły Górczyński- Duda, obaj nie związani z PZPR. czy są w stanie się porozumieć- ktoś pytał? trudno stwierdzić ??
moim zdaniem powinni, podobno nigdy nie byli ze sobą skonfliktowani?
ale ....
czy są w stanie ze sobą współpracować dla dobra miasta??
przykład wielu miast wskazuje że tam gdzie jednoczą się siłyto miasta wiele zyskują...
w kampanii to wszyscy głoszą pokój(prawie), apo wyborach to wojna---- " ja wam pokażę, ja jestem najmądrzejszy, sam" .....
pan Górczyński jako zwycięzca ,i z większością nie będzie z pewnością znikim się porozumiewał .! sam będzie rządził bo nie potrzebuje wsparcia ma większość i już.!!
kampania się praktycznie skończyła, wracamy do realu.... wygrał to sobie sam porządzi..zresztą on to chyba nie ztych co się z kimś układają????