Chłopie czy babo nie słuchaj durnych bajkopisarzy co to piszą o wyższości pompy ciepła powietrze-powietrze ponad ciepłem z drewna lub węgla, nie słuchaj pseudo ekologów bo to są głupki, z cała odpowiedzialnością to piszę ...PRZYGŁUPY TOTALNE, jak dałeś się omamić propagandzie i masz problem to olej wszystko ,Castorama piec marki koza i grzej w domu i miej głęboko w du...e ekologów
i żyj jak lordo-koguto i naśmiewaj się z pseudo-ekologów łostrowieckich
Jakby tak było z tymi pompami to juz bym miał....poco sie brudzić jak bylo by czyściutko i stala temp.w domu.Ale tak niejest i pale drewnem mimo kurzu i innych niedogodnień.Ale jest ciepło i tanio.
Jeszcze jak ktoś ma swoj las to bajka 500zl na sezon wychodzi na drewnie opal a pompa to zje w tydzień
Propaganda wyznawców ekologizmu zrobiła z węgla wroga nr 1 ludzkości. Ci frajerzy nawet nie wiedzą, ze stali się pożytecznym idiotami dla wielkich biznesów. Zmiany klimatu na Ziemi zachodzą od zawsze, nawet zanim ludzkość rozwinęła przemysł. A ci, ktorzy nazywają się ostatnim pokoleniem, faktycznie nim będą, jeśli nie zaczną się rozmnażać i nie przestaną jeść toksycznej żywności.
Może ta zima zrobi jaśnieoświeconym porządek pod sufitem.
Dopilnujcie i na wiosne sobie drewno kupić,bo teraz co roku moga takie zimy być.Iles lat niebylo to sie w g popier...liło co niektórym.Montuja wynalazki nie na nasz klimat.Nawet peletu brakuje.wiec warto miec zapasy wegla czy drewna.
https://www.youtube.com/watch?v=bhWuypklhcE
Prawda..ale teraz dzieci marzną i gdzie tu kupić pelet bo też uległem propagandzie bom faktyczne głupi
Ale to chemia opisuje powstawanie dwutlenku węgla. Oddychasz, produkujesz CO2.
Rośliny w nocy - robią CO2.
Łatwo też znaleźć w Internecie tematy związane z nawożeniem właśnie dwutlenkiem węgla.
Pompy ciepła nie są dla każdego . Porządna pompa to koszt około 50 tyś. doliczyć jeszcze fotowoltaikę to prawie 100 tyś zł. Są dotacje z UE w ramach czystego powietrza ale zależą od zarobków . Im więcej zarabiasz tym mniej dostajesz. Ktoś kto pisze że mu pompa ciepła padła to albo jej nie ma i szczuje wszystkich albo jakiś sąsiad mu wyspawał na hucie....
Jaka propaganda? Pelet masz od ręki złotówka za kilo. Pakowany w workach po 15kg. Wystarczy wsiąść w samochód i kilka worków wziąć, a resztę na palecie dowiozą w poniedziałek. Taki worek to 2 dni opalania. Więc nie wiem czy węgiel jest taki fajne. Syf smród i cena w granicach 2000 za tonę. Podziękuję
Pelet obecnie kosztuje 2.5 tyś i brak jest nawet w Castoramie wiec nie pleć bzdur
Już nie fantazjuj że za 220zeta opalisz cały miesiąc peletem i masz ciepło w domu. Chyba że budowla ma 20m2 11:32.
80m2
10 cm ocieplenia. Budownictwo z lat 80 tych.
Żadnych pomp i farelek. W domu 22 stopnie
A świstak siedzi i zawija w sreberka 16:35.
Jeśli kogoś stać na dom wolnostojący, to chyba musi się liczyć z kosztami utrzymania.
I było zrobić pompę xD
Nie musiałbyś taszczyć worków i wydawać kasy na pelet.
Masakra jacy ludzie to dzbany
20:16 pompe do czego by marznąć? :) dzban to jetes ty idioto....
Pompa ciepla to koszty niesamowite w mrozy ponizej -5 to takie jakbys grzał prądem,to poco ja zakladać? bez sensu
Juz pozakladali i płaczą,wiec niepisz bzdur gościu bo wydaje mi sie że te pompy to ty montujesz:) nic to nieda ludzie juz wiedzą wszędzie trąbia jak to ciepło jest:)