Gdy padnie kocioł gazowy jest ten sam problem.
Ale jeśli ktoś nie nabrał się na ekologiczne dofinansowanie to pewnie posiada kocioł gazowy a obok ten stary, na węgiel. Tak że tego...
Warto się uzbroić z prawdziwe futro lub kożuch. Ci, którzy są przeciwnikami tego typu odzieży pewnie przyklejeni do kaloryferka jutro zrobią sobie wagary, bo nie będzie w czym do szkoły wyruszyć.
Jak kto głupi i pozbył się prawdziwego pieca to teraz marznie i zgrzyta zębami niczym bóbr co to w wodzie popierduje z zimna, jak uczy książka p.t. Konopielka
Może se jeszcze ognisko napalić w środku chałupy, dawniej były kurne chaty to niechaj wzorem dawnych czasów zrobi dziure w dachu aby dym uchodził do góry w atmosfere
Może idź mieszkać do jaskini,przecież ludzie mieszkali w jaskiniach.
Jeszcze będziesz palić. Cierpliwości.
@03:59..oj będziesz rozpalał i to szybciej niż ci się wydaje..
https://www.tysol.pl/a153216-wylaczenia-pradu-wazny-komunikat-dla-mieszkancow-wielkopolski
jeśli pompy ciepła są takie dobre to czemu Miejska Energetyka Cieplna nie używa pompy ciepła tylko kotły gazowe czy na węgiel?
Pompa ciepła typu powietrze-powietrze ma zastosowanie tylko i wyłącznie przy łagodnym klimacie zimowym, temperatura na zewnątrz minimum 5 stopni a poniżej tej temperatury należy stosować pomy tzw. głębinowe to co ojciec Rydzyk robi, to są wydajne lecz kosztowne urządzenia, przysłowiowym szkłem nie da się utrzeć przysłowiowej du...y, niestety
A u mnie pojawił się lód w oknie balkonowym /plastikowe okna/ od wewnątrz. Nigdy tak nie było, czy to od tych mrozów?
Tak, od mrozów. Ale też od wilgoci, którą masz w domu. Ta wilgoć skrapla się na zimnych powierzchniach, a jak jest tak zimno jak teraz to potrafi zamarznąć od szyby. Trzeba wietrzyć dom, nawet na chwilę otworzyć, kilka razy w ciągu dnia, żeby tę wilgoć usunąć.
Wietrze co trochę, bo troszkę czuć wilgoć, gotuje przy uchylonym oknie w kuchni i tak się zrobiło pierwszy raz. Te okna plastikowe ładnie wyglądają, ale mieszkamy jak w termosach.
ładne baby też pięknie wyglądają ale pożytku z nich nie ma tylko same kłopoty bo każdy chłop chce je tylko walić
3.59 z mojej jest, podaje mi piwo i obiad
Tysiące lat podstawą pozyskiwania ciepła był i jest ogień..nie zastąpisz tego
Okna to musza być nieszczelne,najlepiej drewniane wtedy niema w domu wilgoci.Musi lekko wiać ze szczelin Wtedy jest ok.Masz cyrkulację powietrza