Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Padła mi pompa ciepła na zewnątrz -14

Ilość postów: 78 | Odsłon: 2167 | Najnowszy post
  • Padła mi pompa ciepła na zewnątrz -14

Gdybym wtedy wiedział to co teraz wiem nigdy bym tego nie zamontował! Ostrzegam nie kupujcie tego gowna!

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Padła mi pompa ciepła na zewnątrz -14

A napisz na kogo glosowales? Tak szczerze!

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ciągle nas kłamią.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Padła mi pompa ciepła na zewnątrz -14

Napisz, co wiesz. To jakby oczywiste, że trzeba mieć alternatywne źródło ciepła na wypadek, jak pompa się popsuje.

Ile kosztuje ogrzewanie pompą ciepła zimą? Działka i ja. 18 stycznia 2026 Realne koszty użytkowania pompy ciepła podczas mroźnej zimy. Podliczam orientacyjny rachunek za cały styczeń, gdy temperatury spadały poniżej -10-15 stopni Celsjusza, a ogrzewanie pracowało pełną parą. https://www.youtube.com/watch?v=8EalVCnlor4

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Przy takich mrozach koszty sa jakbyś grzał prądem. Ogromne

Jak ktos zarabia 10 tys/m to może sobie taką pompe mieć

Ja pale drewnem 24 stopnie i nieboje się mrozów,nieposluchalem ich i niemam zamiaru

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

23:50 czytalem jeden z komentarzy pod tym filmikiem.Pompa w domu gosć siedzi i sie grzeje przy ognisku.... ,,A żona siedzi w tym zimnym domu i grzeje pompę!!!!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

1200zł to bardzo umiarkowany koszt ogrzewania. Grzanie gazem wychodzi drożej niestety.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Masz poważny problem, komin chyba pozostał w chałupie więc dymaj do Castoramy ,kup kozę rury do tego plus drewno opałowe i hajcuj, czekaj aż mrozy ustąpią. Zawsze należy mieć alternatywne źródło ciepła zwłaszcza w przypadku nowotworów jakimi są pompy ciepła. Te urządzenia są na rynku od niewielu lat stąd Twe zaskoczenie. Jak palić w piecu drewnem chyba wiesz, bo u dziadka na wsi tylko tym się pali a u ojca pod lasem pewnie też węglem hajcują lub innymi starymi butami. Nie załamuj się chłopie, troche cementu lub innej zaprawy musisz kupić aby rurę metalową od kozy uszczelnić w przewodzie kominowym. Coś jeszcze...gdy zakładałeś pompe ciepła aby zaszpanowac przed rodziną i sąsiadami że jesteś taki hallo - nowoczesny i zlikwidowałes komin (bo wstyd) to pozostaje Ci jedynie wykonać tymczasowy komin poprzez sprzydło okienne , wybierz to najmniejsze i zamiast skrzydła kup arkusz blachy, wytnij dziure, zakup dodatkowo kolanko lub kolanka i więcej rur bo trzeba z nich wykonać prymitywny komin, nie patrz na śmichy-chihy sasiadów bo z nowoczesnego pana stałes się pośmiechowiskiem osiedla. Lepsze pośmiechowisko niż zamarzanie . Drugie wyjście to zakup kilku grzejników elektrycznych, przewidziałes to ? instalacja elektryczna wytrzyma taką moc ?

Gość_dobroradek
        Zgłoś
        Odpowiedz

Zima trwa i ma być jeszcze zimniej, a jak braknie prądu to co zrobisz? gazowe promienniki niebezpieczne w pomieszczeniu zamkniętym bo tlen wypalają i bywa że ludzie się nie budzą rano, to wszystko weź pod uwagę, koza z Castoramy najpewniejsza bo nie beczy, nie pierdzi a grzeje. Jak ustawisz ją w salonie to musisz kupić jakąs płytę na podłogę bo panele podłogowe jeszcze spalisz z tego całego zamieszania.

Gość_dobroradek
          Zgłoś
          Odpowiedz

Tak jak wybieracie do Unii glupkowatych ludzi co was kaza byc eko, za chwile bedziecie plakac ze nie macie czym jezdzic bo elektryczne auta na mrozie nie odpalaja, a unia zakazala prosukcji aut spalinowych. Ci ludzie sami sie tam.nie wybrali. Wszystko co lewe to synonim glupoty lub bezprawia np. Jestes glupi jak but z lewej nogi, robisz lewe interesy itd. Wiec najpierw jak zacznienie narzekac to pomyslcie kto te regulacje prawne wprowadza i na kogo glosowalem. Bo pozniej trzeba miec dobrą gasnice aby ten pozar gasic, a kto bedzie umial tak dobrze sie poslugiwac gasnica?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Juz sobie wyobrażam uderzenie w energetyke i kryzys..co nie którzy to śmieciami będą palić i jakoś nie będzie to przeszkadzać

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Tak proszę Pana tylko te opałowe śmieci trzeba będzie sobie kupić od Unii bo unia za darmo nikomu nic nie da a głupi naród i tak czy owak będzie głosował na przygłupów

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Gościu z 09:07; nie na przygłupów tylko na antypolskich, unijno- niemieckich lokai.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Gościu 08:29; gościu nie wszystkich stać na elektryczny samochód, ale o to chodzi, żeby zwykły obywatel unii jeździł rowerem. Żeby było ekologicznie. Ci co to wymyślają będą latać helikopterami.

U nas juz montują stacje dla rowerów i wypożyczalnie bedą też. Jak nie będzie cię stać na rower:)

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

To jest pojebane najlepsze piece na węgiel i koks tyle pokoleń tak się ogrzewalo a Polska na węglu stoi to nam wciskają jakieś chińskie urządzenia. Czas wrócić do węgla

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Wystarczy nakazać montowanie filtrów kominowych neutralizujących spaliny i emisję pyłów.

Za 5-6 tysięcy taki domowy system powinien być do zrobienia i wtedy palić węglem

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Za tanio. Nie przejdzie.

Taka opinia.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Jest szansa, że ta zima ograniczy liczbę wyznawców eurobolszewizmu w postaci ekoterrorystów. Węgiel to jest nasze dobro narodowe, ale wielu uwierzyło, ze planeta płonie i stali się fanami niemieckiego oze.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
5 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami. W tym wątku znajdują się 3 posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę