Kupiłam coś na allegro. Dostawa- paczka w Ruchu. Podałam adres kiosku i...jestem niekumata.
Czy taką przesyłke może ktoś odebrac w moim imieniu?(mam daleko)
Co potrzeba do wydania? Nr przesyłki? Nr. zamówienia? Nie mam nic więcej.
Wytłumaczy ktoś jak krowie na granicy?
potrzebne będzie: twoje nazwisko i numer który dostaniesz SMSem jak twoja paczka dotrze do kiosku, odebrać może dowolna osoba
Dzięki. Czyli teraz czekam na sms. Na razie mam tylko @, że przesyłka została wysłana.
Ten pierwszy raz jest najgorszy :-)
ja wolę zapłacić więcej by kurier dostarczył do domu i w jego obecności sprawdzam zgodność przesyłki oraz czy jest nie uszkodzona.W razie usterek sporządza się protokół bo tylko tak reklamacja jest uwzględniana.Oczywiście robię tak z wartościowymi przesyłkami.
Ciekawe, który kurier będzie chciał poczekać. Wiem, że to ich obowiązek, niestety chyba mam pecha bo miałam do czynienia z samymi gburami, którzy nie chcieli czekać. Teraz zamawiam tylko z opcją paczkomatu.
Musi wtedy, gdy opłacona przesyłka z możliwością sprawdzenia. Ta usługa jest dodatkowo płatna. Normalnie kurier ma tylko dostarczyc i juz
nazwisko nie jest potrzebne,wystarczy tylko kod odbioru podany w sms....odbierze kazdy kto go zna
odbierałem kilkanaście razy i zawsze pani w kiosku pytała o nazwisko ??
polecam tą formę, jeśli jest taka możliwość to zawsze z niej korzystam, nigdy paczka nie była uszkodzona, zawsze podaję imię i nazwisko z paczki i kod z sms przy odbiorze, nigdy nie było najmniejszego problemu, chyba jest 7 dni na odbiór, więc paczka czeka ...
Ja też polecam. Odbierałam już kilka przesyłek w kiosku i zawsze wszystko ok. Jadę kiedy mi pasuje byleby do 7 dni dojechać po odbiór.