Co myślicie o Owczarkach Niemieckich Długowłosych. Jestem właścicielem takiego psa i...;)
Moim zdaniem najlepsza rasa wśród psów. Bardzo wierny przyjaciel,bardzo lubi dzieci, nie zawarczy nawet na obce dziecko czego nie zrobi już z dorosłym obcym. Psy te nie lubią zapachu wódki, jesli będzie takiego psa mijał ktoś pod wpływem pies robi się do tej osoby od razu bojowo nastawiony.Osobiście posiadam takiedo jednego pieska ale mam zamiar dokupić kolejnego.
jestem właścicielką takiego psa( suka) i jestem bardzo zadowolona:))) Kochany pies,nie zamienię na żadną inną rasę.
Owczarek niemiecki-cos pieknego!!! to sa pieski ktore same mysla!!!! Nie nadaremno mowi sie na nich wilki!!! Chyba jedyna rasa psa wychodowana naturalnie,nie mixowana genetycznie i w probowce jak np.yorki,shitzu itp,itd!!!! To pies z wrodzona inteligencja,tak samo jak i labladory!!! Psy tych ras wykorzystywane sa w policji,gopr,i jako przewodnicy niewidomych!!! Mam psiaka tej rasy 14 lat,i nie wiem co bedzie jak go zabraknie!!! A kolejna moja ulubiona rasa to kundelki-tez potrafia kochac,myslec;pocieszyc i przytulic!!!!
My też mamy owczarka niemieckiego, ale krótkowłosego i jest bardzo mądry, choć młody jeszcze.
Również mam jak najbardziej pozytywną opinię om tej rasie, owczarek niemiecki potrafi być psem, przyjacielem, pociechą dla każdego, poza tym że budowa zewnętrzna pozwala temu psu być bardzo wszechstronnym, to do tego dochodzi jego wspaniała natura, jak napisała 'psiara' prawdziwego inteligenta wśród psów. Rzeczywiście są to niesamowite zwierzęta..
To najwspanialsze pieski na świcie ;) Uwielbiam jak się do mnie przytula:D POdaje łapkę :>