Gdzieś czytałem na forum że OTBS ma zwrócić nadpłaty za ogrzewanie za ostatnie 10 lat. Czy to prawda ??
Jak to ma wyglądać? I z jakiego powodu taki nagły zwrot akcji? Czy nie ma tu drugiego dna?
Jeżeli prawda to pozew zbiorowy mieszkańców a prezesa na bruk.
Tak odda nadpłaty i jeszcze w promocji da gumowy młotek żeby się ktoś puknął . A kiedy zwracał? Jak już była nadpłata to nie płaciło się za czynsz tak zwany . Więc jak odda za 10 lat to to zadłuży się mieszkanie . Bo kiedyż się odliczyło .
Mądrala!!!
Orzeczenie sądu o niezgodności regulaminu OTBSu z prawem daje podstawę do dochodzenia zwrotu należności z tz. niedopłat za okres 10 lat wstecz.
jak mozna o cos takiego walczyc??? poniewaz w tym roku przyzlo mi placic kosmiczne pieniadze!!!
prezes jest waszym pracownikiem którego wybrała rada nadzorcza a którą z kolei wy wybraliście.jeżeli wam s=coś wróci to z waszych pieniędzy głąby.
a jednak ktos wygral taka sprawe w sadzie!!!!
jesli sad wydal takie orzeczenie to dlaczego dalej stosuja taki regulamin???
bo mają w nosie sądy i robią co chcą i myślą że na nich nie ma mocnych a ty mozesz się tylko pożalić na forum
nie zale sie tylko probuje uzyskac jakies info dotyczace tej sprawy! bo podejrzewam nie tylko ja mam taki problem z rozliczeniami za c.o
zapoznawal sie ktos z tym regulaminem lub pytal w spoldzielni???
Jezeli OTBS miały zwrocic kazdej osobie nadpłate przez ostatnie 10 lat to by zbankrutował, bo dla kazdej osoby by wyszło po ok 10 tys :) Ale bedziemy walczyc o swoje.
jesli wszyscy zaczeli by reklamowac swoje niedoplaty to moze wkoncu OTBS by sie opamietal i zdemontowal te cholerne podzielniki i wszyscy placili by rowno tak jak to bylo do tej pory i nikt nie bal by sie czasu w ktorym otrzymujemy kolosalne doplaty.
Tylko, że nie OTBS wyraził zgodę na montaż podzielników, tylko ty sam, własnym podpisem.
Ja nic nie podpisywałam a przyszli i założyli podzielniki bo podobno większość w bloku podpisała.