Ja byłem nic się nie dowiedziałem bo mówca mówił o wszystkim i o niczym.
Jak tak stałem to sobie pomyślałem "CO TY TU CHŁOPIE ROBISZ"Kilku emerytów ,kilka osób młodych i BANADA TYCH KTÓRA CHCIAŁABY DOSTAC SIĘ DO KORYTA."Nikt nie da wa więcej niż ja mogę wam obiecać".
Hasła na transparentach "PRZYWRÓĆCIE zlikwidowane kursy MPK HA HA HA" Miłosierdzie Boga i głupota ludzka nie zna granic.
Proszę nie odbierać tego jako atak na organizatorów teg manifestu, nie jestem też zwiazany z rzadną oraganizacją pozarządową jaki rządową. SOLIDARNOŚĆ walczy bo firmy upadają jak niema firm niema ETATÓW dla PRZEWODNICZĄCYCH ZWIĄZKÓW, więc pomyśleli że trzeba podnieść d..........ę i narodowi coś obiecać, oczywiscie zrobili to klasycznie ONI są źli MY jesteśmy dobrzy. Mówca przekonywał NAS zebranych że jest ŹLE a kto o tym niewie?
Mozna by mnożyć przyklady niezadowolenia społecznego ale czy jest sens kazdy z nas zdaje sobie sprawę że żyjem w kraju pod nazwą DZIKI ŚRODEK EUROPY.
W Ostrowcu panuje zmowa rzadzacych i przedsiebiorców, rzadzacy nie dopuszczą do miejsc pracy żadnych opcych, a w spółkach nie dadzą ci więcej niż najniższa krajowa, i niby MY obywatele za kim mamy się wstawić? bo alternatywy nie widzę.
Czasem zastanawiam się czy ktoś tak jak ja to widzi, ma racje to pewnie sie wstydzi.
no dobrze ... a co ty zrobiłeś ... cokolwiek .... by to zmienić?
Pismen nie czepiaj się Sułka. Jako dziennikarka nagłos lepiej sprawę że w czasie gdy szpital się zadłuża przyznaje się dyrektorowi nagrodę kwartalną w wysokości 45% wynagrodzenia. A wynosi ono ok. 13tys. miesięcznie.
a Ty gosciu z 14:02 myslisz ze jak wyjdziesz na ulice w ostr i pokrzyczysz ze jest zle to cos da? jedz do wawy pod sejm i tam krzycz. wieksze szanse.
albo zrob z siebie drugiego Wałęse, bo widze ze spięty jestes
Poczotek Byl-i to jest najwazniejsze...A dla tych co nie PRZyszli-nie jest im tak naprawdy zle?????A po -trzecie-narzekac i nic nie robic-to cecha polaka z malej litery.Mam nadzieje.,ze dojzejo dzieki wiekszemu naglosnieniu kolejnym razem!
Myślicie że jak zmienicie władze to wam manna z nieba poleci . Z pustego to nawet Salomon nie naleje . A jak jest mecz w telewizi Polska - Ukrajna to wtedy tylko czujecie się rodakami bo na tym forum i na ulicy napewno już NIE .
adresuje do obu obozów.
Myślę, że lepszym terminem na organizację protestu byłyby godziny po pracy, albo weekend. Niestety ci co mają pracę, nawet byle jaką (jak to w Ostrowcu), nie przyszli, bo nie chcieli się narażać na szykany pracodawców. A wcale nie koniecznie musi im być tak dobrze. Myślę, że na następnym wiecu będę i ja!
Od tego jestem obywatelem i takie moje prawo, aby wyrażać swoje zdanie o władzy. Prawo i obowiązek, aby patrzeć władzy na ręce i głośno wyrażać swoją dezaprobatę. Natomiast o takich jak ty, którzy nie interesują się sprawami swojego otoczenia w starożytnej Grecji nazywano "idiotos".
zgadzam się Ostrowiec mały,, wszyscy na stanowiskach się znaja,, poobstawiani i śmieją się - zmowa rządzacych i o miejsacach pracy ani słychu ani widu!!