http://www.um.ostrowiec.pl/download/for-citizen/lista_zweryfikowanych_wnioskow_bo.pdf
Najbardziej potrzebny do realizacji---PSIE STACJE-KUPA PSÓW----. Realizacja tego projektu pozwoli uporać się ze wstydliwym problemem jakim są odchody psie .Mamy XXI wiek, chcemy mieszkać w ukwieconym otoczeniu,wśród osiedlowych terenów rekreacyjnych,licznych placów zabaw pełnych imprez kulturalnych,sportowych czy rozrywkowych.Chcemy terenów spacerowych,ścieżek rowerowy ch .A nie zauważamy tak przyziemne problemu jak kupka naszego najukchańszego psa.Przeważnie te sprawy pilnujemy aby nasz piesek nie robił w mieszkaniu czy w domu.Jeśli mieszkamy w tym ostatnim ,to również pilnuje aby nasz piesek nie robił na swoje (nasze) podwórko i w tym celu udajemy się na tak zwany spacer.Gdzie? Dalej od domu, bo kupka pod swoim domem ani ładnie nie wygląda ani ładnie nie pachnie.Ach można ją te przez przypadek przykleić do buta,i jeszcze ..........
Popieram, projekt PSIE STACJE- ZDECYDOWANIE.
To ja polecam dopisać do projektu obowiązkowe pranie mózgu dla każdego właściciela czworonoga, żeby z tej stacji korzystał i tą kupę sprzątał. To, że postawimy jakieś coś na mieście warte 100tyś. PLN nie gwarantuje nam tego co zakłada projekt a więc czystości. To od ludzi zależy, czy będą sprzątać czy nie, na chwilę obecną ułamek procenta właścicieli psiaków to robi. Projekt nie trafiony w ogóle. Lepiej wydać pieniądze na coś co się ludziom przyda. Te stację będą symbolem miasta jak słynne kieleckie przystanki. Osobiście uderzył bym w opcje dla młodzieży, place zabaw, boiska itp. Niech te nasze dzieci i młodzież odejdzie od komputera, wyjdzie z domu i zacznie robić coś pożytecznego dla siebie i być może innych. Tyle w temacie i pozdrawiam.
Ps. Uprzedzę pytania, nie jestem powiązany z nikim z listy "kandydatów". Jestem 35-cio letnim mieszkańcem tego miasta, jestem ojcem i właścicielem czteroletniego labradora, po którym sprzątam za każdym razem.
Zanim zagłosujesz przeczytaj i poznaj wszystkie projekty, a potem wybierz najciekawszy
Jak można zagłosować?
Czy wiadomo który projekt wygrał?
Tak. plac zabaw na Niskiej-modernizacja i jakaś droga osiedlowa-tego nie dosłyszałam
Modernizacja placu zabaw ul. Niska oraz budowa drogi dojazdowej do ZSP na os. Stawki oraz projekt z kultury.
Budżet obywatelski został zwiększony przez Prezydenta o 50 tyś.
tylko dlatego ze na ten projekt mieszkancy mieli najblizej do punktu oddawania glosow. Mieszkańcy z tego osiedla mieszkaniowego głosowali w budynku Centrum Biurowo-Konferencyjnym przy ul. Sandmierskiej. Żeby oddac glos na swoj projekt musieli jedynie przez ulice różaną przejść i zagłosować. Mieszkańcy z innych dzielnic byli pokrzywdzeni pod tym wzgledem. To samo było na stawkach, gdzie oprócz tego głosowanie odbywało się w szkole podczas wywiadówki. Rodzice, którzy przyszli na wywiadówke proszeni byli najpierw na głosowanie. Te dwa projekty wygrały. Pozdrawiam organizatorów
Jak to mówią bliższa koszula ciału ....