Tak na luzie chociaż wiem ,że temat jest bardzo napięty.
A co się dziwić.Dobrze,że wreszcie zlikwidowane.W nich była nauka bycia.
W czwartek było zakonczenie klas III Pg 1 w kinie etiuda. Przepiękna uroczystość, łezka w oku nie jednej osobie się zakręciła. Serca nasze sciska, to, ze szkoła zostaje zlikwidowana. Tylu fajnych nauczycieli. Najlepsza szkoła w całym Ostrowcu z najlepszymi pedagogami! Na sali czuć było już ten smutek. Na uczniach też się to odbija niekorzystnie. Co roku zmiana wychowawców, nauczycieli uczących. Mój syn w ciągu 3 lat nauki w tej szkole, miał 3 wychowawców, 3 polonistów, 3 matematyków. Dyrekcja i grono dołożyli wsszelkich starań, żeby dzieciaczki tej ''dobrej zmiany'' nie odczuwały./
Ale ,że gimnazja zlikwidowane to dobrze.Po co było je zakładać?Poprzednia władza nie miała chyba co robić,tylko przekształcać na gorsze.
Wcale to nie jest jednoznaczne co mówisz.Owszem w tych szkołach było dużo problemów wychowawczych ale teraz po pary latach sytuacja wyglądała coraz lepiej.Te problemy przeniosą się do klas 7i8 szkół podstawowych niestety.w tym momencie jest chaos w oświacie i nie dotyczy to tylko naszego miasta tylko całej Polski.
Haos powoli zniknie.Dawne metody nauczania -8 klas podstawówki,4klasy liceum, niepotrzebnie zlikwidowane zawodówki.
Zbyt przepełnione klasy.W przedszkolach także w sali za dużo dzieci.Złe warunki pracy z tym związane dla nauczyczycieli.
Klasy przepełnione? Teraz może być max 25 dzieci w jednej klasie. Kiedyś było nawet pod 40.
Chcesz klasę kilkuosobową, to zapisz dziecko na korepetycje
Klasy np po 8 osób są min w szkole w Janiku. Daleko nie trzeba szukać.
Chyba wiem kto to pisze.....
To dobrze że wiesz. Pani bardzo mądrze napisała. Popieram jak najbardziej.
Moje dziecko z Ostrowca napisało ponad 92% więc nie jest chyba tak źle.
To twoje dziecko tak napisało-gratulacje.Ogólnie suując procentowo Ostrowieckie gimnazja to wypadły najgorzej od innych.