Prawda bolli niestety mocno ukłuło niejednego
niech każdy zrobi sobie rachunek sumienia i zastanowi się ile jest wart.
gratuluje odwagi Organizatorom
Biedni muszą sami bronić swoich spraw aż do skutku.tak jak starosta swoich radnych!DO SKUTKU!!
warto pomyslec co zrobic by ludzie brali udzial w takich protestach bo tak male protesty nic niezmeniaja jakos tzeba wyciagnac ludzi na ulice i mysle ze solidarnosc tego niezrobi stracila wiarygodnosc nawet niewidzialem jednej ulotki informacyjnej
Może przekupić się uda,stara metoda,kiedyś pomagała (za piwo,za papierosy,za 10zł..) i ludzi szli jak w dym za prowodyrem.
A najlepiej za obietnice pracy,stałej,na etacie,biegiem popędzą - niektórzy...
Będą brać bo wbrew temu co obiecywał jeden pan w swoich spotach wyborczych, żyje się coraz gorzej!
Powodów marazmu społeczeństwa jest kilka. Ale wszystko ma sens - i wiece, i ulotki i demonstracje. A myślisz dlaczego Rada Miasta wycofała się wczoraj z podwyżek wody i ścieków dla mieszkańców?
taki gest to kropla w mozu ludzie oczekuja widocznj poprawy warunkow zycia
to wszystko za malo wiecej ludzi mosi pokazac niezadowolenie
Ja słuchałam w radiu że to sprytnezagranie TOS bo za miesiąc prezydent (też z TOS ) wprowadzi te podwyżki! Radni koalicji wcale nie są przeciw takiej podwyżce! Oni tylko niechcieli by wszyscy widzieli ich poparcie dla takiej podwyżki,więc zdjeli z obrad,a przeciż jeżeli by chcieli dobrze dla ludzi to wystarczyło zagłosować przeciw podwyżce!
Odwagi Obywatele// trzeba przyznać że na Śląsku jest Społeczeństwo za sobą, szkoda że w Ostrowcu tego nie ma tu widać wyraźne podziały i skorumpowanie//Brońmy się bo niedługo na chleb nie będziemy mieli Dziękuję
A była jakaś pikieta pod starostwem w poniedziałek? Pan Sułek miał organizować?
Solidarność miała swoje 5 minut i doprowadziła do przewrotu, a potem zrobiła to samo co wszyscy- podzieliła się dobrami.
Co tam robi były poseł? Przecież miał tyle zdziałać i co? Znów niby się opowiada za biednymi?
A przewodniczący Solidarności? Komu pomógł? Zrobił cokolwiek, żeby pomóc choremu z sąsiedztwa dziecku? Wypiął się na to, bo to pewnie nie jego sprawa- niby walczy o lepszy byt Ostrowczan
Żenada
Musi powstac nowy ruch spoleczny z ludzmi nie pazernymi na wladze.
i znów się załapie wielu wykluczonych.
już nie pisałbyś tak że nic nie robią gdyż miałem kiedyś okazję korzystać z koloni dla dzieci którą właśnie solidarności organizowała dopłacałem 100 zł i dzieciak był dwa tygodnie w górach.
tak kolonie to cos czym powinna zajmowac sie solidarnosc