Popytaj w MOPS-e ludzie opowiedzą.
W Polsce jest potrzebna prawdziwa rewolucja nic się nie zdoła na takim happeningu tak naprawdę, nie ustapią miejsca innym po takich spotkaniach na rynku chamstwo i tak się pewnie z tego śmieje,ludzie się boją ale tu jest potrzebna dobra rozróba,niestety nie mamy takiego podejscia jak południowcy podziwiam ich za prawdziwą walkę z systemem.
Nędza z bidą się zeszły i jak zawsze obciach.
To ta sama solidarność co wystrajkowała taką demokrację. A po co tam stoją emeryci, przecież komuna dała im dobre emeryturki więc o co im jeszcze chodzi?
Niestety nie będzie już tak jak w latach 70- tych: darmowe mieszkania, opieka medyczna, szkolnictwo, no i ful roboty. Zapomnijcie o tym, teraz jest demokracja i władzę ma cwańszy i silniejszy niekoniecznie mądry.
cwańszy bo lepiej potrafiący kraść i zagarniać do siebie? silniejszy bo ma większe plecy? Co to ma wspólnego z prawem i równością wolnorynkową, która jest podstawą wszystkich krajów wysokorozwiniętych? Dążymy do Europy czy Bantustanu?
Inkwizycja wraca, a gdzie stos?
oj pismen żal mi ciebie,stary, a taki głupi
Tłumów faktycznie nie było,ale wreszcie coś ruszyło się w tym "mieście umarłych".Może,gdyby PiS i Solidarność nie mieszały się byłoby o wiele lepiej.Tak ten wiec był wiecem nie ludzi,ale partii,która coś utraciła i chce ponownie zdobyć.Wrócić chcą panowie radni na dawne lukratywne posadki.To już przerabiano-wystarczy!Już na "plecach"szaraczków urosło wiele fortun!
Brawo dla organizatorów-nie da się od razu poderwać Naród do sprzeciwu ale od czegoś trzeba zacząć. Oby znaleźli się ludzie którzy dalej to pociągną- nie dla własnych interesów tylko po to by zlikwidować 80% biurokracji,90% przepisów ograniczających ludność i 70% podatków a my z Polski zrobimy silnie rozwijający się kraj bo Naród pracowity tylko trzeba nam na to pozwolić. Pozdrawiam z niestety cicho siedzącej acz równie gnębionej małopolski.
Nie należy narzekać, że było mało ludzi i większość emerytów. O godzinie 12:00, to ludzie pracują a młodzież siedzi w szkole. Przyszli więc, ci, co maja czas czyli emeryci, młodzież na wagarachi bezrobotni. Trzeba pomyśleć, jak sie chce organizować duże protesty.
nieweszyscy wiedziei o protescie niekazdy czyta gazety i niekazdy ma internet caly ostrowiec powinien byc oblepiony ulotkami o protescie
przy takim zapale , nasze społezeństwo nie byłoby w stanie wygrać zadnego powstania.
dlatego akcje wypada powtórzyc i wczesniej zacząc nagłaśniac..
zastanawia mnie czy protest mógł być celowo ustalony na tak niedogodny czas.
Demonstracja był oddolną inicjatywą ludzi z ulicy, nie była organizowany przez 'profesjonalistów' zaprawionych w tego typu akcjach. Był to pierwszy z serii zapowiadanych protestów, więc ekipa się prawdopodobnie dotrze i więcej podobnych błędów nie popełni.
http://www.ostrowiectv.pl/1,3103-wyszli_na_ulice.html
Następna pikieta, 25 go przed Starostwem, będzie, zgodnie z zapowiedziami, znacznie lepiej przygotowana. Do zobaczenia zatem w poniedziałek o godz. 15
Zaproszenie: WALCZ O SWOJE RAZEM Z LESZKIEM SUŁKIEM
Masz dość stania w nocnych kolejkach do lekarzy specjalistów w Ostrowcu?
Denerwuje Cię bylejakość ostrowieckiego szpitala?
Przyjdź i upomnij się z nami o prawa, które nam przysługują
i wynikają wprost z art. 68 Konstytucji RP.
Właśnie w najbliższy poniedziałek o godz. 15.00 odbędzie się sesja Rady Powiatu poświęcona ostrowieckiej służbie zdrowia.
Nie przychodząc i nie upominając się sam zamykasz drogę do zmian na lepsze. Nikt tego za nas nie załatwi. Nie pozwolimy, by dalej nas upokarzano brakiem przysługującego nam dostępu do bezpłatnej służby zdrowia.
Razem możemy więcej.
Spotykamy się przed Starostwem.
Członkowie założyciele Stowarzyszenia Nasz Ostrowiec
Celowo przez organizatorow.
Prosze panstwa nie jestem dobrym mowca wiec przeczytam co mnie boli w działalnosci władz miasta powiatu.
Zastanawiałem jak to sie dzieje że człowiek piastujacy z naszego wyboru funkcje Starosty Pan Z.Kałamaga jest tak biedny, a ma zaoszczedzone razem ze współmałzonka tylko 65.688 złoty (oswiadczenie majatkowe)Przeciez od 1990 roku jest u steru wladzy w poczatkowo dyrektor porcelany w Cmielowie-jego zasługa to prywatyzacja porcelany dla pana A .Spały, potem prezydent miasta Ostrowca, nastepnie Poseł na sejm 2-kadencji Potem pracownik NIK, nastepnie do dzisiejszego dnia starosta powiatu Ostrowiec.Zarobił legalnie około 10mln,zaoszczedziø tylko 65tysiecy..Wiec gdzie sie podziała ta forsa?Nie licze mu nielegalnych transakcji, bo na to nie mam dowodow.Wiem tylko,ze podobniez inwestował w firmy w Szczecinku tj Animus Szczecinek Oprawy Oswietleniowe Sp/ooSzczecinek, BJM-Wołomin,ETC Plus Ostrowiec,Telzas sp/oo Szczecinek.Moze mysli ze w czasach globalizacji ukryje sie przed społeczenstwem, zarobił tyle forsy dzieki nam a inwestuje nie tu na naszej ziemi, gdzie juz wiadomo Szczecinek..To nie czasy Jakuba Szeli, ze za zdrade społeczenstwa dostaniesz 30mórg ziemi-nie ukryjesz sie przed nami, przynajmniej przede mną.Dzis uwazam ze popełniono bład nie rozlczajac komunistow za ich rzady.Takie doktorki homo sowietus nie miały by racje bytu.Co robi dzis doktorek sowietus nadal tworzy formacje zła-postkomunistyczna mafie,inaczej nazwac tego nie mozna.
Zadałem pytanie emailowo do starosty "jakie organizacje, stowarzyszenia, projekty społeczne, fundacje sa dofinansowywane z Funduszy bedacych we władaniu starostwa, przede wszystkim chodzi mi o fundusze panstwowe, wojewodzkie, unijne."Do dzis nie otrzymałem odpowiedzi, choc minał termin ustawowy 2tyg.Ten pan nie ma honoru liczy na to ze go nie rozliczymy dla tego w swoich wypowiedziach jest bezczelny.Z pieniedzy danych na rozne projekty fundacje oto wykaz tylko z m-c marca do dn 18.032013 umieszczonych na stronach starostwa projekt staz-praca-kariera ,fundacja Pomocna dloń,projekt, dzis praca fundacja rozwoju, FundacjaAktywnosc dzis,.Praca jutro,fundacja rozwoju edukacji,Nowoczesny system kształcenia.To ile oni maja forsy na poprawienie rynku pracy zamiast tworzyc miejsca pracy fundusze przeznaczaja na nauke. a za tym idac dla siebie.Najwazniejsze w tym wszyskim sa zmiany uchwał budzetowych za2013rok, tak nie czytelne napisane na stronach starostwa ze nie wiadomo o co tu chodzi ,prosze jesli sa tu radni o wyjasnienie społeczenstwu o co chodzi w tych uchwałach
z 13marca Uchwala Nr36 Uchwała NR37 .Zastanawia mnie postawa doktorka w sprawie zbiorow porcelany muzeum w Czestocicach -podległe jest ten pałac Wielopolskich-Muzem w Krzemionkach.Mało tego powołano Rade Muzealna -rownoznaczna z dyrekcja(czynnik społeczny)kto w niej jest nie moge nigdzie znalezc na stronach starostwa. Jesli przekaza zbiory porcelany Czestocic do muzeum prywatnego w Ćmielowie,chce znac nazwiska osób które o tym zdecydowały.To prawo mieszkancow a co z nim zrobimy pozniej to czas okaze.Prosze panstwa sumy jakie dysponuja stowarzyszenia w głowie sie nie mieszcza: Stowarzyszenie Bałt za stworzenie 1 miejsca pracy,bierze od starostwa 100tys złoty.Jakbym miał taka forse jaka dostaje od Starostwa Stowarzyszenie Bałt i Stowarzyszenie Krzemienny Krag to nie jeden Bałtów bym wybudowal.Już teraz rozumie dlaczego muzeum w Krzemionkach jest jak z gumy dla zatrudnianych pociotkow.Panie Lichota moja osobista rada pedz pan biegiem do prokuratury i mow prawde o machinacjach ze starostwem ,bo jak to peknie a na pewno peknie mozesz pan nie uratowac Bałtowa.On doktorek sowietus ucieknie w swoje tajemne miejsce gdzie inwestuje a pan mozesz stracic wszystko i malo tego bedziesz pan zył w tym społeczenstwie.,bo wybrał pan nasza ziemie.Ten człowiek homo sowietus -tworca układow postkomunistycznych nic robi nic aby zmniejszyc bezrobocie.Kiedy padaja ze stron społeczenstwa propozycje wymiany ludzi co nic nie robia PUP Ostrowiec ,MOPS,PCPR a ich kadencyjnosc trwa wieki-uwaza ze to zamach w jego kompentencje.Przeciez dobrze wie ze sa to stanowiska korupcyjno -genne nalezy je zmieniac profilaktycznie.Nikt nie chce decydowac"kto na jakim stanowisku "ale przeciez widzi nieudacznosc w kierowaniu tych placowek. Logicznie przeciez myslac jest zle z rosnacym bezrobociem w miescie to kto odpowiada za PUP Ostrowiec logiczne rozumowanie to rozpiepszenie tego urzedu-pusc panie doktorku troche swiezej krwi. Najbardziej mnie denewuje jego bezczelnosc w obronie radnych ktora tak wyraznie podkresla w swoich wypowiedziach jakby w dawnych czasach bronił komunizmu.Ten człowiek przeciez nie jest tumanem wie ze jak ktos łamie prawo-to odpowiada za to nawet radny Kuba ,Zywczyk,Sulik,Mazur. .To tylka sprawiedliwosc ma dotyczyc malych tego swiata a Wy oligarchio komunistyczna jestescie ponad prawem.Pamietajcie ksieciunie,paniczki ze jest jeszcze jedno prawo -prawo tłumu.Jak nie bedziemy mieli co jesc to Wy bedziecie odpowiadac ze nie wytrzymamy tego- to Wy zapłacicie za rozlewkrwi narazie pokojowo demonstrujemy po to abyscie sie opamietali.Brak zasad w zyciu społecznym,ktorego jestescie twórcami zarzad powiatu,radni- dzis jest na cenzurowanym,co z tego wyniknie czas okaże. Oto moje wystapienie publiczne na wiecu w Ostrowcu-powód podania niesłyszalnosc na protescie (słabe nagłosnienie)