Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 540

Odp.: Ostrowiec wychodzi na ulice - 20 marca 2013 r.

Jak bys e.m człowieczku mial cos co sie zwie rozumem ,to nigdy nie mówiłem ze nie mam korzeni Solidarnosci,to ze oni mnie wykluczyli jest inna sprawa wejdz na moj wpis link do pobrania Wykluczony.To ze do dzisiejszych czasow uwazalem ze pokojowe zwyciestwo Solidarnosci nad komunizmem jest najwiekszym wkładem Polski w historie swiata tez jest prawda.To ze chce załozyc stowarzyszenie ludzi niezadowolonych tez jest prawda,to ze chce wyjasnic sprawy dofinansowania organizacji,stowarzyszen,fundacji,ktore sa kwesti władania urzedu starostwa,urzedu miasta w tym przypadku chodzi mi o fundusze unijne,panstwowe,wojewodzkie tez prawda to ze chce rozbic układy postkomunistyczne w miescie tez jest prawda,to ze chce rozbic mafie doktora nauk homo sowitus ktore stworzyl w naszym miescie struktury mafijne tez prawda,caly urzad miasta administracja miasta powiatu gmin to spadkobiiercy PZPR-nazwiska byłych komunistow i ich pociotkow,Jak Hitlerowcy stworzyli towarzystwo ODESS-A to było zło a Wy TOS broniacy swoich wspołbraci z PZPR to cacyDzis gdzie sie nie ruszysz na urzedach nazwiska zwiazane tylko jedna opcja PZPRczy to jest normalne,nawet wodz mafi twierdzi ze bedzie brinił skompromitowanych radnych,mało tego chce zabrac muzem panstwowemu zbiory pocelany idac pociotkowi ktoremu sprzedał fabryke porcelany juz za to psedo socjalisto powinnes cierpiec meki piekielne-jakby Św pamięci stryj Leon Stalewski socjalista przedwojenny wstał i zobaczył coś zrobił z fabryki porcelany,to czekała by Cie doktorku sowietukus -? Co do moich wypowiedzi ktore mnie przypisujesz z ulotek nie jestem ich twórca sa postulaty Solidarnosci zbiżne z naszymi.Co do kandytowania w nastepnych wyborach,człowieczku ja chce stwrzyc ruch przecwny temu co sie dzieje wnaszym miescie powiecie ,gminach.Zarzuty ze chce sie wybic poczyjsc karkach, niezadowolniu społecznym włóz sobie w bajki.Ci co mnie znaja wiedza ze jestem idealista.

Gość_Wykluczony
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Ostrowiec wychodzi na ulice - 20 marca 2013 r.

I do takiego "Al Capone" poszedles w sprawie syna?

pismen
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wykluczony,juz tak nie rozpaczaj o odejsciu z "Solidarnosci".Nie ma po czym.Niestety dolary z CIA starczyly tylko dla "sfojakow"....a reszta na szczaw. Co takiego zrobila "Solidarnosc" dla zwyklych pracownikow ? Nic ! Zaraz po objeciu wladzy Ci "kombatanci" wprowadzili ustawe o zwolnieniach grupowych.Wykorzystali "roboli",a pozniej ich porzucili, aby zachowac dobrze platne ,zwiazkowe posady.Twoj sw.pamieci Stryj,przedwojenny socjalista,gdyby rzeczywiscie "wstal" ....to by sie przerazil .

martik
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 543

CHcę do tego Ruchu należec nie mam pracy mam wykształcenie Pozdrawiam

Gość_x
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 546

A Wykluczony to wali takie farmazony, przytacza Solidarność - a ciekawe ilu z nich pochodzi żywcem z KCPZPR. On sam zresztą pewnie też. Bo jak ktoś ma 60 na karku, to ciekawe jak się uchował do 1989r. Pewnie od małego na styropianie spał. Dla mnie to chce sobie z tego forum zrobić darmową reklamę i finito - pod przyszłe wybory. Wielki Feniks co się ujawnił. A gdzie był do 2013? Moim zdaniem to towarzysz o populistycznych hasłach, którego przywództwo nic ludziom nie da.

Gość_obserwator
        Zgłoś
        Odpowiedz

Solidarność może i miała nośne hasła ale nic z tego nie zrealizowała. Po dojściu do władzy jej liderzy ułożyli się z tymi, z którymi walczyli i siedzieli cicho żeby nie stracić posadek. Robotnicy zostali wykorzystani i to perfidnie bo walczyli o lepsze jutro dla siebie i swoich dzieci a w zamian za to otrzymali grupowe zwolnienia, likwidację swoich miejsc pracy i wyprzedaż wspólnego majątku.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 549

Obserwator,masz duzo racji.

Nie chce generalizowac i obrazac uczciwych pracownikow ale w tamym okresie do "Solidarnosci" przewaznie zapisywali sie najwieksi "migacze" od pracy,bo wlasnie tam bylo im najlepiej.W kazdym zakladzie byli ludzie ,ktorym chcialo sie pracowac oraz banda nierobow ,ktora sie migala a ustroj nie pozwalal ich wywalic na ulice. W stoczni m.in.byli spawacze i podpinacze wozkow akumulatorowych do ladowania.Zgadnijcie ,kto byl pierwszy do strajku?

martik
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 548

WYKLUCZYLI - TO PEWNIE NIEŹLE NAMIESZAŁEŚ I SPRAWA JASNA. Jak kogoś koledzy partyjni wyrzucają to niezły gagatek. Zresztą jak widzimy z metodyki socjologicznej, osoba taka nie nadaje się do współżycia/obcowania grupowego, grupa go odrzuca - nie posiada, cech współgrania z grupą. A zbiór obywateli - to nie grupa. Więc jak widać to jest reaktywacja po latach, próba zaspokojenia swoich nie osiągniętych pragnień przywódczych. A takim dziękujemy.

Gość_m.c
        Zgłoś
        Odpowiedz

Tak namieszałem bo wystapilem z listem otwartym w sprawie obrony miejsc pracy a także przeciw sprzedazy majatku PSS przez Rade Nadzorcza zdominowana przez Solidarnosc a głowna przyczyna miało byc-bo tego do dzis nie wiem uzurpowanie sobie prawa zmiany w PSS grozenie "słynna siekierka L.W."A co do wspołzycia miedzy ludzkiego-tak jestem dominantem i do tego indywidualista.

Gość_Wykluczony
          Zgłoś
          Odpowiedz

Dlatego dziwie sie Tobie,Wykluczony ,ze nadal tak gloryfikujesz ten zwiazek.Przeciez jak "S" dostala sie do konfitur zaczela powielac te same wzorce z ktorymi walczyla ?

martik
            Zgłoś
            Odpowiedz

Martik mówiłem w innych komentarzach ze pokojowe zwyciestwo Soldarnosci zniszczenie komunizmu uwazałem za najwiekszy wkład Polski w historie świata ciesze sie ze uczestniczyłem w tym ruchu Solidarnosc to ze nasze drogi sie rozeszły jest mało istotne liczy sie cel jaki chcemy osiagnac a to ze zle sie dzieje nam mam na przykładzie zycia codziennego.Co do PZPR nigdy nie nalezałem do tej zbrodniczej organizacji ,choc miałem do tego prawo -jestem robotnikiem najemnym i mogłbym nalezec do organizacji dyktatury proletariatu -bez odpowiedzilnosci i zgodnie z sumieniem-najgorsi to Ci co wiedzieli co to jest dyktatura,centralizm demokratyczny,zapis w konstytucji o kierowniczej roli PZPR,nawet umiescili w w przysiedze wojskowej :dochowaniu wiernosci armi radzieckiej,dwulicowcy marzacy o karierze urzedniczej, partyjnej.Ich nalezy rozliczyc ze dzis Polska jest w takim miejscu i stanie.

Gość_Wykluczony
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 558

WIDZISZ WYKLUCZONY ROZSZYFROWAŁEM CIĘ WE WCZEŚNIEJSZYCH POSTACH" ... co do wspołzycia miedzy ludzkiego-tak jestem dominantem i do tego indywidualista. ..."-Wykluczony - TO TWOJE SŁOWA. CHŁOPIE DAJ SOBIE SPOKÓJ. PO TYCH SŁOWACH TO TY możesz budką z piwem zarządzać a nie porywać się na lidera. LUDZIE SAMI ROZSĄDZĄ. BAJERUJESZ I MOTASZ. I TE CECHY CHARAKTERU. O JAKI STOŁEK CI CHODZI? TYLKO NIE ŚCIEMNIAJ, ŻE O ŻADEN. PANU JUŻ DZIĘKUJEMY.

Gość_obserwator
            Zgłoś
            Odpowiedz

Jednostka jest siła napedowa-spoleczenstwa.To ty wyciagnij wnioski i nie oczerniaj ludzi ze juz cos w zyciu zrobili Ja -uczestniczyli w roli zwyciezcow nad komunizmem. CoTy osiagnałes.Ja to ze sie niezgadzam z sytuacja panujaca w miescie,powiecie,kraju ,Ty uwazasz za wade mojej osobowosci-nic jeszcze nie dokonałem w tym ruchu a Ty mi juz i zarzucasz nepotyzm -logiki obserwatorze.

Gość_Wykluczony
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 572

to zrób cos idywidualnie mnie niebchodzi kto wprowadzi zmiany byle by nastapily

Gość_dx
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 550

- Skoro dostaliśmy kamienicę, to chcemy coś z tego mieć. Nie będziemy wyrzucać ludzi bandyckimi metodami, ale niech nie myślą, że pozwolimy im płacić takie czynsze jak obecnie. Kamienica jest w opłakanym stanie. Nie po to ją odzyskaliśmy, by dokładać do interesu - mówi szef wielkopolskich struktur OPZZ o lokatorach kamienicy przy ul. Świętego Wojciecha 30, którą niedawno przejęły związki zawodowe.

Kamienicą od ponad 50 lat zarządzało miasto, ale formalnie nie było jej właścicielem. Pół roku temu postanowiło to zmienić i złożyło w sądzie wniosek o zasiedzenie. Ale wtedy kamienicę przejęły NSZZ "Solidarność" i Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych.

Cały tekst: http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,13580025,_Moga_wykupic_mieszkania__ale_tylko_po_cenach_rynkowych_.html#MT#ixzz2O06TIThd

pismen
      Zgłoś
      Odpowiedz

gdzie (plac wolności np czy gdzie) i o której godzinie to wyjście jest ???bo nie chce mi sie 27 stron przeglądać aby znaleśc odpowiedz

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Na rynku o godzinie 12.00, w najbliższą środę.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
1234 ... 25262830313233343536
Przejdź do strony nr
61 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty
Dodaj firmę