Dziś było spotkanie Platformy Oburzonych w Gdańsku. Wielka machina ruszyła i już nic nie może jej powstrzymać. Ludzie zrozumieli, że władza powinna się z nimi liczyć, a skoro tego nie robi to trzeba ją zmienić!
czy dużo chcemy??
Mamy kraść zabijać ??
bo nie mamy pracy albo płacy za prace albo najnizszą krajową?? Pytam do jasnej cholery czy tak o wiele prosimy??
Chcecie wojny dojdzie do niej/
Gość z 21:43 dobrze pisze. Ludzie chcą godnie żyć we własnym kraju!!! Pracować, zakładać rodziny i żyć jak Pan Bóg przykazał!!!
miło mi ,że kilka osób wymieniło moje nazwisko w zwiazku ze zblizajacym sie marszem, protestem w dniu 20 marca oczywiście juz czas najwyzszy sie zaczac organizowac.Nie ja jak wiadomo jestem organizatorem tego marszu czego zreszta załuje,ale popieram fakt skorzystania z osobowosci prawnej jaka daje patronat Solidarności dzieki czemu protest może byc legalny, nie bez znaczenia są możliwości organizacyjne i finansowe Solidarnosci,Chwała jej za to ,że w to weszła.Ja ze swej strony zapewniam ,że przyjdę 20 Marca apeluje ta droga do wszystkich moich sympatyków, i znajomych by równiez wzięli udział.Zaryzykujmy nawet jeżeli sprawa w pełni nie wypali i nie bedzie to od razu rewolucja to i tak warto spróbowac.O ile organizatorzy pozwola mi zabrac głos to chętnie skorzystam i przedstawie np. czym zajmuje sie ostatnio w kwestiach społecznych.
przestańmy gadac zacznijmy coś robic,ja pzyjde 20 marca na protest apeluje do innych przyjdżcie równiez,pozdrawiam
a ja mysle o zwyklych ludziach zwiazanych ze swoimi rodzinami
gadaniem nic niezmienimy
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/803767,Platforma-Oburzonych-Kukiz-mamy-dosc-Kaczora-z-Donaldem
Chcecie wojny domowej-to wczesniej czy pozniej bedzie-z glodu czlowiek jest wszystko wstanie zrobic-przypomnijcie sobie historie-my tylko ostrzegamy
Ot jest i Franciszek może w Ostrowcu taki się znajdzie nie żeby dawać coś darmo może praca w naszym mieście.
To miasto jest miastem umarłym.Zostali emeryci,renciści i ci co jeszcze dychają z hutą-gdzie reszta?
jakiej wojny domowej jak najbardziej pokojowe rozwiązanie po prostu nieudolny rząd niech podda się dymisji ale to Oni bedą chcieli wojny bo struktury biznesowo mafijne na to nie pozwolą
Dalej nie kumasz jak cie roluja?
Oj Wykluczony kłamiesz jak z nut, dopiero kilka podstron temu mówiłeś że nic nie masz wspólnego z Solidarnością i takimi tam partiami i związkami. Później ujawnił się jakiś gość co pokazał trochę twojego CV a teraz dopiero na to reagujesz. Chcesz załatwić swoje partykularne interesy i uważasz że ludzie cię posłuchają. Najpierw nawołujesz że to jest zgromadzenie przeciwko władzy odgórnej a teraz mówisz że przeciw SLD,PO i TOS. Człowieku opamiętaj się bo nic z ciebie innego jak manipulator!!!
Naobiecujesz szumnie ludziom a sam wiesz że ich sytuacja tak naprawdę nie leży w rękach władz tego miasta. Masz blisko 60 lat i co chcesz sobie dorobić do emerytur. MOIM ZDANIEM TO CHCESZ SOBIE I ROBISZ SOBIE PRZEDPOLE POD WYBORY DO RADY MIASTA W PRZYSZŁYM ROKU. POSZUMIEĆ, POKRZYCZEĆ PORZUCAĆ POPULISTYCZNE HASŁA I LUDZIE CIĘ ZAPAMIĘTAJĄ. GDZIE BYŁEŚ DO TEJ PORY!!! Niech każdy z forumowiczów sam rozstrzygnie. WIELKI MI PATRYJOTA LOKALNY!!!!!!!!!!
Jak bys e.m człowieczku mial cos co sie zwie rozumem ,to nigdy nie mówiłem ze nie mam korzeni Solidarnosci,to ze oni mnie wykluczyli jest inna sprawa wejdz na moj wpis link do pobrania Wykluczony.To ze do dzisiejszych czasow uwazalem ze pokojowe zwyciestwo Solidarnosci nad komunizmem jest najwiekszym wkładem Polski w historie swiata tez jest prawda.To ze chce załozyc stowarzyszenie ludzi niezadowolonych tez jest prawda,to ze chce wyjasnic sprawy dofinansowania organizacji,stowarzyszen,fundacji,ktore sa kwesti władania urzedu starostwa,urzedu miasta w tym przypadku chodzi mi o fundusze unijne,panstwowe,wojewodzkie tez prawda to ze chce rozbic układy postkomunistyczne w miescie tez jest prawda,to ze chce rozbic mafie doktora nauk homo sowitus ktore stworzyl w naszym miescie struktury mafijne tez prawda,caly urzad miasta administracja miasta powiatu gmin to spadkobiiercy PZPR-nazwiska byłych komunistow i ich pociotkow,Jak Hitlerowcy stworzyli towarzystwo ODESS-A to było zło a Wy TOS broniacy swoich wspołbraci z PZPR to cacyDzis gdzie sie nie ruszysz na urzedach nazwiska zwiazane tylko jedna opcja PZPRczy to jest normalne,nawet wodz mafi twierdzi ze bedzie brinił skompromitowanych radnych,mało tego chce zabrac muzem panstwowemu zbiory pocelany idac pociotkowi ktoremu sprzedał fabryke porcelany juz za to psedo socjalisto powinnes cierpiec meki piekielne-jakby Św pamięci stryj Leon Stalewski socjalista przedwojenny wstał i zobaczył coś zrobił z fabryki porcelany,to czekała by Cie doktorku sowietukus -? Co do moich wypowiedzi ktore mnie przypisujesz z ulotek nie jestem ich twórca sa postulaty Solidarnosci zbiżne z naszymi.Co do kandytowania w nastepnych wyborach,człowieczku ja chce stwrzyc ruch przecwny temu co sie dzieje wnaszym miescie powiecie ,gminach.Zarzuty ze chce sie wybic poczyjsc karkach, niezadowolniu społecznym włóz sobie w bajki.Ci co mnie znaja wiedza ze jestem idealista.
"Rzucanie kamieniami chyba od zawsze miało za zadanie odstraszyć, odgonić albo i wprost zabić tych - innych. Kamień w ręku człowieka zazwyczaj nie wróżył nic dobrego. Ponoć stąd wziął się gest wyciągniętej dłoni na powitanie, dłoni otwartej i ukazującej, że nie skrywa kamienia. Przypadkowy kamień, nawet niewielki, może dotkliwie zranić, czy nawet zabić. Cóż dopiero kamienie rzucane w czyjeś okna albo w okna przejeżdżającego pociągu, albo zrzucane na jadące samochody czy rzucane w kierunku protestujących, manifestujących, czy blokujących manifestacje. Kamień wcale nie musi być ogromny jak ten nad Czelabińskiem. Nie musi być rzucony celnie i z wielką siłą. Taki kamień może być niczym iskra rozpalająca ogień nienawiści. Niczym niepozorny początek lawiny niszczącej wszystkich i wszystko na swej drodze. Czasem nawet tego, który pierwszy cisnął kamieniem."
http://wojciechlemanski.natemat.pl/54463,zanim-piesc-zacisniesz
więęc? do zobaczenia w środę o 12 ? :)