Za solidarności był strajk za strajkiem i było dobrze
Solidarność to totalna bzdura!!!Mój mąż .brat byli od poczatku z panem Walęsą i co ten pan ma kasę a mój mąż g...M yślał głupek,że coś z tego będzie i wyszla kupa!Tak jak mój brat!Jedynie ja nie dałam się na to nabrać.Jako,że czytam dużo i znam historię wiem, ze we Francji wykorzystano lud,aby finansjera osiągnęła władzę.Ale jak pisal Reymont"lud jest mocen nagradzać i mocen karać"i ten tekst polecam naszej tak lokalnej jak i krajowej władzy.Pisząc głupek mam na mśli mężą,bo pan Wałęsa........
A pimen zamilkł-albo nowe forum,albo koniec pracy:)
To jak to jest? Związki zawodowe są organizatorem? Likwidacja umów "śmieciowych"? Zdaje mi się, że nikt tu nic nie ugra z takim podejściem. Grupa interesów jaką jest NSZZ Solidarność nie reprezentuje poglądów wolnorynkowych ani poszanowania dla własności prywatnej jednostki, im zależy na prawach pracownika który ma zarabiać więcej niż przedsiębiorca, który rozkręca i organizuje całą firmę i do tego ma płacić wyższe podatki niż obecnie... to jest chore, ludzie opamiętajcie się.
Bez "Solidarności" nic by nie wyszło. Miał być strajk pierwszego marca. I co? I nic, bo zabrakło odważnego, który podpisał by się pod tym nazwiskiem. Musi być ktoś kto to pociągnie.
Tak samo jak ktoś ciągle wykorzystuje ciebie.
A rząd nie wykorzystuje?
zawsze strajk (rewolucja )ma lidera ,bez niego nie ma sensu ,tylko lider ma byc napędem strajku,który nie tylko pociągnie za sobą ludzi ale tez pózniej nie sprzeda ich postulatów i dochodząc do władzy nie zapomni o swoich fundamentach (jak to zrobił Wałęsa )Czy jest ktoś kto myśli aby ludziom dobrze się żyło w Polsce ,czy myśli tylko jak tu kosztem innych zapewnić sobie dobrobyt i kariere ?kogo wybrać na lidera ?
są uczciwi ludzie na tym swiecie tylko poniewierani ośmieszani bo ,,diabelski naród,, chce pochłonać wszystko dla siebie ale peknie kiedys z przejedzenia a wtedy zapłacze
wiec co powinno sie stac twoim zdaniem?
Mija przeszło 23 lata po sławnej transformacji ustrojowej a Polacy zamiast bliżej wolności pchają się spowrotem do socjalizmu, czytajmy, dowiadujmy się...bo lider (jedna osoba) nie załatwi nam wiedzy o tym o czym powinniśmy wiedzieć od dawna jako naród.
Szanowni Politycy! Przedstawcie nam plan spłaty polskiego zadłużenia. Kiedy i czym planujecie spłacić WASZ dług. Na nasze dzieci i wnuki (których rodzi się coraz mniej) nałożyliście kontrybucję na całe ich życie. Urodzą się i umrą - niewolnikami. Co naszego chcecie sprzedać, aby dochód wystarczył na spłatę długu? Przemysł stoczniowy - sprywatyzowany - nie produkuje. Przemysł samochodowy - sprywatyzowany - nie przynosi zysku. Przemysł wydobywczy - ledwie zipie - sprowadzacie energię i surowce. Hodowla bydła i trzody - spada. Co NASZEGO chcecie sprzedać, aby spłacić WASZE długi? Chcecie sprzedać Śląsk?... Pomorze? â?? Czy na pewno wystarczy? ================= Jesteś Polakiem - nie dyskutuj o głupotach. Wklejaj ten tekst przynajmniej 10x dziennie na wszystkich forach, jakie są ci dostępne. Wkleić ten tekst 10x dziennie - może każdy. Więc nie pytajcie - "co mogę zrobić dla Polski?" Właśnie to!! Zadziała szybciej, niż jakiekolwiek marsze, czy demonstracje. Media będą musiały podjąć temat. Warunek jeden - tym tekstem "zatrollujcie " Internet.
BOZE-ratuj ten kraj od takiego rzadu -najgorszy rzad jaki byl w dziejach naszej ojczyzny-wysprzedal wszystko i jeszcze zostawi nas i nasze pokolenie z dlugami
Do @gościa z 14.30 wczoraj. Jeżeli jest tak dużo chętnych skrócić im czas atenowy do 5 min. Ja uważam ,że nie powinni choć raz przemawiać obecni rządzący. Manifestacja ma pokazać jedność mieszkańców i przygotować ich do przejęcia władzy od tych ,którzy obecnie sprawują władzę w Ostrowcu w przyszłych wyborach. Pan Sułek jest mocną osobowością jednak nie na tyle aby wygrać sam w Ostrowcu. Powinien się przyłączyć do tej grupy ludzi aby ją wzmocnić jako przyszły Radny Miasta lub Powiatu. Trzeba połączyć siły od lewa do prawa. Grupa mocnych ludzi jednego karierowicza wysadzi ze stołka jeżeli by po to poszedł.
sułek jaja se robisz on popisal sie juz kilka razy
Mireczku przeczytaj wypowiedz wodzow protestu w Echu, ich miasto nie interesuje kompletnie.