http://wgospodarce.pl/informacje/2702-po-chce-zabrac-czesc-wynagrodzenia-za-nadgodziny.
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/688828,psl-spuszcza-z-tonu-w-sprawie-stawek-za-nadgodziny.html
Przecież to nie jest walka z bezrobocie, tylko wręcz popieranie bezrobocia. Po wprowadzeniu takich zmian Pracodawcy bardziej się będzie opłacało płacić nadgodziny niż zatrudnić nowego pracownika niż ma to miejsce do tej pory!
Wiem to ja, wiesz to Ty, nie wie tego rząd "zderzaków". Teraz już wiem kogo i z czym chciał zderzać - swój naród z nędza i bezrobociem. Liczę, że wybitny specjalista od wszystkiego pismen wyjaśni mi na czym polega ten pomysł. Komu ma dać a komu zabrać, i kto na tym zyska? Może być wklejony link. Czekam.
czy hutnicy będą manifestować, bo w Hiszpanii bezrobocie ponad 20% i chętnie tu przyjeżdżają zastępować Polaków.
ma być wystrzał z armaty a będzie z kapiszona. Z motyką na księżyc. Jest trudno ale zdrowi ludzie walczą z kłopotami, z trudnościami żeby przeżyć najgorszy okres i nie mają czasu na wyimaginowane manifestacje. A może powstanie druga Solidarność i się załapię do władzy, myśl i kombinuj.
Oj głupot nie wypisuj Hiszpan za takie pieniądze do pracy by nie poszedł ,a co najlepsze,że on ma zasiłek większy niż ty pobory w Hucie .Gdyby Polacy byli odrobinę mądrzejsi i nie opluwali się nawzajem było by lepiej nie ważne czy pracodawca czy pracownik więcej kultury i szacunku .Znam takich pracodawców co to rzeczywiście by mogli to by fruwali a znam i bardzo uczciwych szanujących swojego pracownika .Lecz wielu na krzywdzie ludzkiej się wybudowało ,że tak powiem za to że nie płacili ludziom tak jak powinni .Sami nie będąc w porządku pracownikiem pomiatają.A to że Ostrowiec wychodzi miasto posprzątać tylko nie zapomnijcie worków na śmieci zabrać ze sobą no bo w jakim celu czy z jakim konkretem i czy władza o tym wie dali pozwolenie. Przeczytałam od początku i nic nie wiem.Czy wzajemne oskarżanie coś zmieni ?Zmiany są potrzebne a może było coś robić wcześniej a teraz pustego i Salomon nie naleje.Ciężkie czasy i ciemno widzę przyszłość młodych tych 25-40 bo ci starsi niedużo zostało wcześnie odchodzą ze zgryzoty chyba lub z żalu że dzieci i wnuków nie mają przy sobie tylko gdzieś za granicą i to daleką.Czy przyjdzie opamiętanie ,czy wszyscy muszą wyjechać z tego miasta .Pracownicy zostawcie nieuczciwych pracodawców a pracodawcy pomyślcie że Hiszpan nie zastąpi Polaka .
Najbiednieszy jest zawsze pokrzywdzony czyli pracownik a jednocześnie sam siebie nie szanuje.
O ile ten bubel przejdzie to problem będzie miało setki tysięcy rodzin którym bezczelnie wyjmie się z kieszeni ciężko zarobione pieniądze, chociaż faktycznie ten problem i mnie dotknie bo pracuję nie po 35h tyg jak w np. Francji a ok. 50-55 by wyrobić "tylko" kilkaset złotych mniej jak średnia krajowa. Dlaczego rząd rzuca ludziom kłody pod nogi zamiast pomagać w tych ciężkich czasach?
Brak ci argumentów pismenie, równie dobrze mogłeś uderzyć pięścią że 3 razy w klawiaturę. To co by się przy okazji napisało miało by jednakową wartość merytoryczną jak twój "post" powyżej.
Nadal nie odpowiedziałeś na pytanie Ssspicy. Nie masz argumentów? Znowu? Przykre...
No szczególnie za mało premiowanym przez po marszałkom, szefom pewnej spółki sportowej podlegającej ministerstwu, kancelarii itd. no nie ? Oni są mistrzem w rozdawaniu sobie a jak innym rozdawać to pismen drze się "bo wszystkim za mało". O jakże trafne słowa :)
Czego plujesz na biednych ludzi łajdaku.Tak tu dobrze.Co piąte dziecko chodzi głodne.To mówili nawet w waszym tvn.
Według pismena to te dzieci nie są głodne tylko nie zaopatrzyły się w szczaw i mirabelki.Jeżeli masz człowieku dużo i to ci wystarczy to bądż łaskaw wyłączyć się z dyskusji o biedzie!Jesteś z obecnej opcji -to dobrze,ale nie wciskaj kitu ludziom,którym jest naprawdę ciężko.Na każdym niemal forum dyskutujesz i wychodzisz na głupka-odpuść sobie.
Głupoty to raczej nie on pisuje, nawet nie wiecie co to jest głód.
Nie pasuje szczawiowa ugotuj garnek barszczu z ziemniakami i sie najesz tanio.
dlaczego judzisz,judaszu. Z biedy nie drwij.