Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Ostrowiec wychodzi na ulice - 20 marca 2013 r.

Ilość postów: 24 | Odsłon: 57204 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostępne są posty sprzeczne z Zasadami Forum oraz posty, które zostały czasowo wyłączone z wyświetlania ze zwykłego widoku. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „Ostrowiec wychodzi na ulice - 20 marca 2013 r.”.
  • Ostrowiec wychodzi na ulice - 20 marca 2013 r.

link dalej

Gość
    Zgłoś
    • Odp.: Ostrowiec wychodzi na ulice - 20 marca 2013 r.

Gość
      Zgłoś
      • Treść posta czasowo wyłączonego z wyświetlania jest niedostępna.
        Ten post został czasowo wyłączony z wyświetlania. Zostanie przywrócony do wyświetlania, jeśli jest zgodny z Zasadami Forum. Kiedy post zostanie przywrócony do wyświetlania?
        Zgłoś

Szczekaj kundelku szczekaj tyle ci pozostało.

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajdują się 2 nadużcia opisane w Zasadach Forum:
          • w poście nie odniesiono się do tematu wątku ani do żadnego z poprzednich postów; aby wypowiedzieć się na nowy temat, należy rozpocząć nowy wątek;
          • w poście prowokuje się wywołanie sprzeczki lub innej negatywnej reakcji Forumowicza; na tym Forum nie wolno prowokować w taki sposób.
          Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
          Gość
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 708

Odp.: Ostrowiec wychodzi na ulice - 20 marca 2013 r.

Przemówili najbardziej zainteresowani bezrobociem. Szacując średnią wieku nie sądzę, żeby te osoby miały problem ze znalezieniem pracy, skoro śmiem twierdzić, że od lat utrzymują się z emerytur...

To przykre, że młodzi ludzie patrzą na takie osoby i uczą się tego, za co są najczęściej szykanowani. Jeżeli młodzież jest agresywna, to to był najlepszy dowód na to, że wynosi się to z domu. Nie sądziłam tylko, że aż tyle osób ma tak agresywnych dziadków...

Jedyne pasujące hasło, jakie powinno się podczas tego hm "happeningu" znaleźć, to "śpiewać każdy może"! Skąd ten ostrowiecki bard solidarności?! ;D

Gość_młody obywatel ;D
        Zgłoś
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 111

Hymn wszechsłowiański

Czarna ziemio, pochłoń tego,

kto zdrajcą narodu!

Gość
      Zgłoś
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 122

Moze ktos zna liste osob ,ktore nas reprezentuja radni miasta ,powiatu,sejmiku wojewodzkiego.Powód jestem w tyle w aktualnosciach zycia codziennego naszego regionu.Na marsz 20.03.2013r o godz 12.-przyjde.

Wykluczony
      Zgłoś
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 609

Tak, wyrzućmy wszystkich z sejmu i dajmy władzę p. Dudzie. On mi się podoba z twarzy i tak w ogóle dobrze mu z oczu patrzy. Przecież elektrycy i tym podobni zawsze dobrze rządzą krajem, bo na tym się znają jak nikt inny na świecie. Robotnicy do sejmu! Duda na prezydenta! Hurraaaaaaaaaaaa!

Gość_EH
      Zgłoś
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 672

Prosze panstwa nie jestem dobrym mowca wiec przeczytam co mnie boli w działalnosci władz miasta powiatu.

Zastanawiałem jak to sie dzieje że człowiek piastujacy z naszego wyboru funkcje Starosty Pan Z.Kałamaga jest tak biedny, a ma zaoszczedzone razem ze współmałzonka tylko 65.688 złoty (oswiadczenie majatkowe)Przeciez od 1990 roku jest u steru wladzy w poczatkowo dyrektor porcelany w Cmielowie-jego zasługa to prywatyzacja porcelany dla pana A .Spały, potem prezydent miasta Ostrowca, nastepnie Poseł na sejm 2-kadencji Potem pracownik NIK, nastepnie do dzisiejszego dnia starosta powiatu Ostrowiec.Zarobił legalnie około 10mln,zaoszczedziø tylko 65tysiecy..Wiec gdzie sie podziała ta forsa?Nie licze mu nielegalnych transakcji, bo na to nie mam dowodow.Wiem tylko,ze podobniez inwestował w firmy w Szczecinku tj Animus Szczecinek Oprawy Oswietleniowe Sp/ooSzczecinek, BJM-Wołomin,ETC Plus Ostrowiec,Telzas sp/oo Szczecinek.Moze mysli ze w czasach globalizacji ukryje sie przed społeczenstwem, zarobił tyle forsy dzieki nam a inwestuje nie tu na naszej ziemi, gdzie juz wiadomo Szczecinek..To nie czasy Jakuba Szeli, ze za zdrade społeczenstwa dostaniesz 30mórg ziemi-nie ukryjesz sie przed nami, przynajmniej przede mną.Dzis uwazam ze popełniono bład nie rozlczajac komunistow za ich rzady.Takie doktorki homo sowietus nie miały by racje bytu.Co robi dzis doktorek sowietus nadal tworzy formacje zła-postkomunistyczna mafie,inaczej nazwac tego nie mozna.

Zadałem pytanie emailowo do starosty "jakie organizacje, stowarzyszenia, projekty społeczne, fundacje sa dofinansowywane z Funduszy bedacych we władaniu starostwa, przede wszystkim chodzi mi o fundusze panstwowe, wojewodzkie, unijne."Do dzis nie otrzymałem odpowiedzi, choc minał termin ustawowy 2tyg.Ten pan nie ma honoru liczy na to ze go nie rozliczymy dla tego w swoich wypowiedziach jest bezczelny.Z pieniedzy danych na rozne projekty fundacje oto wykaz tylko z m-c marca do dn 18.032013 umieszczonych na stronach starostwa projekt staz-praca-kariera ,fundacja Pomocna dloń,projekt, dzis praca fundacja rozwoju, FundacjaAktywnosc dzis,.Praca jutro,fundacja rozwoju edukacji,Nowoczesny system kształcenia.To ile oni maja forsy na poprawienie rynku pracy zamiast tworzyc miejsca pracy fundusze przeznaczaja na nauke. a za tym idac dla siebie.Najwazniejsze w tym wszyskim sa zmiany uchwał budzetowych za2013rok, tak nie czytelne napisane na stronach starostwa ze nie wiadomo o co tu chodzi ,prosze jesli sa tu radni o wyjasnienie społeczenstwu o co chodzi w tych uchwałach

z 13marca Uchwala Nr36 Uchwała NR37 .Zastanawia mnie postawa doktorka w sprawie zbiorow porcelany muzeum w Czestocicach -podległe jest ten pałac Wielopolskich-Muzem w Krzemionkach.Mało tego powołano Rade Muzealna -rownoznaczna z dyrekcja(czynnik społeczny)kto w niej jest nie moge nigdzie znalezc na stronach starostwa. Jesli przekaza zbiory porcelany Czestocic do muzeum prywatnego w Ćmielowie,chce znac nazwiska osób które o tym zdecydowały.To prawo mieszkancow a co z nim zrobimy pozniej to czas okaze.Prosze panstwa sumy jakie dysponuja stowarzyszenia w głowie sie nie mieszcza: Stowarzyszenie Bałt za stworzenie 1 miejsca pracy,bierze od starostwa 100tys złoty.Jakbym miał taka forse jaka dostaje od Starostwa Stowarzyszenie Bałt i Stowarzyszenie Krzemienny Krag to nie jeden Bałtów bym wybudowal.Już teraz rozumie dlaczego muzeum w Krzemionkach jest jak z gumy dla zatrudnianych pociotkow.Panie Lichota moja osobista rada pedz pan biegiem do prokuratury i mow prawde o machinacjach ze starostwem ,bo jak to peknie a na pewno peknie mozesz pan nie uratowac Bałtowa.On doktorek sowietus ucieknie w swoje tajemne miejsce gdzie inwestuje a pan mozesz stracic wszystko i malo tego bedziesz pan zył w tym społeczenstwie.,bo wybrał pan nasza ziemie.Ten człowiek homo sowietus -tworca układow postkomunistycznych nic robi nic aby zmniejszyc bezrobocie.Kiedy padaja ze stron społeczenstwa propozycje wymiany ludzi co nic nie robia PUP Ostrowiec ,MOPS,PCPR a ich kadencyjnosc trwa wieki-uwaza ze to zamach w jego kompentencje.Przeciez dobrze wie ze sa to stanowiska korupcyjno -genne nalezy je zmieniac profilaktycznie.Nikt nie chce decydowac"kto na jakim stanowisku "ale przeciez widzi nieudacznosc w kierowaniu tych placowek. Logicznie przeciez myslac jest zle z rosnacym bezrobociem w miescie to kto odpowiada za PUP Ostrowiec logiczne rozumowanie to rozpiepszenie tego urzedu-pusc panie doktorku troche swiezej krwi. Najbardziej mnie denewuje jego bezczelnosc w obronie radnych ktora tak wyraznie podkresla w swoich wypowiedziach jakby w dawnych czasach bronił komunizmu.Ten człowiek przeciez nie jest tumanem wie ze jak ktos łamie prawo-to odpowiada za to nawet radny Kuba ,Zywczyk,Sulik,Mazur. .To tylka sprawiedliwosc ma dotyczyc malych tego swiata a Wy oligarchio komunistyczna jestescie ponad prawem.Pamietajcie ksieciunie,paniczki ze jest jeszcze jedno prawo -prawo tłumu.Jak nie bedziemy mieli co jesc to Wy bedziecie odpowiadac ze nie wytrzymamy tego- to Wy zapłacicie za rozlewkrwi narazie pokojowo demonstrujemy po to abyscie sie opamietali.Brak zasad w zyciu społecznym,ktorego jestescie twórcami zarzad powiatu,radni- dzis jest na cenzurowanym,co z tego wyniknie czas okaże. Oto moje wystapienie publiczne na wiecu w Ostrowcu-powód podania niesłyszalnosc na protescie (słabe nagłosnienie)

Wykluczony
      Zgłoś

Milosci do starosty odcinek kolejny i pewnie nie ostatni. I wszystko przez jeden etacik.

pismen
        Zgłoś

nie karmić PISMENA!

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
          • w poście nie odniesiono się do tematu wątku ani do żadnego z poprzednich postów; aby wypowiedzieć się na nowy temat, należy rozpocząć nowy wątek.
          Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
          Gość
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 674

wykluczony zazdrosc jest najgorsza!

Kto ci broni startowac na wyzsze stanowiska

jestes typem ktory zajmuje sie tylko rozliczaniem innych

uwazaj bo zo to tez mozesz byc rozliczony

pozdrawiam

Gość_kawka
        Zgłoś
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 711

Czy nie jest prawda co pisał "Wykluczony:o wypozyczeniu porcelany do Ćmielowa wierzycie ze Ostrowiec odzyska eksponaty muzealne z Ćmielowa nastepny etap w dłuzszym okresie ,to odsprzedaz eksponatow muzelnych muzeum zywej porcelany Ćmielów-powód odsprzedazy zadłuzenie Muzeum Historyczno-Archeologicznego Krzemionki Częstocie ..................................................................................................................Zastanawiałem jak to sie dzieje że człowiek piastujacy z naszego wyboru funkcje Starosty Pan Z.Kałamaga jest tak biedny, a ma zaoszczedzone razem ze współmałzonka tylko 65.688 złoty (oswiadczenie majatkowe)Przeciez od 1990 roku jest u steru wladzy w poczatkowo dyrektor porcelany w Cmielowie-jego zasługa to prywatyzacja porcelany dla pana A .Spały, potem prezydent miasta Ostrowca, nastepnie Poseł na sejm 2-kadencji Potem pracownik NIK, nastepnie do dzisiejszego dnia starosta powiatu Ostrowiec.Zarobił legalnie około 10mln,zaoszczedziø tylko 65tysiecy..Wiec gdzie sie podziała ta forsa?Nie licze mu nielegalnych transakcji, bo na to nie mam dowodow.Wiem tylko,ze podobniez inwestował w firmy w Szczecinku tj Animus Szczecinek Oprawy Oswietleniowe Sp/ooSzczecinek, BJM-Wołomin,ETC Plus Ostrowiec,Telzas sp/oo Szczecinek.Moze mysli ze w czasach globalizacji ukryje sie przed społeczenstwem, zarobił tyle forsy dzieki nam a inwestuje nie tu na naszej ziemi, gdzie juz wiadomo Szczecinek..To nie czasy Jakuba Szeli, ze za zdrade społeczenstwa dostaniesz 30mórg ziemi-nie ukryjesz sie przed nami, przynajmniej przede mną.Dzis uwazam ze popełniono bład nie rozlczajac komunistow za ich rzady.Takie doktorki homo sowietus nie miały by racje bytu.Co robi dzis doktorek sowietus nadal tworzy formacje zła-postkomunistyczna mafie,inaczej nazwac tego nie mozna.

Zadałem pytanie emailowo do starosty "jakie organizacje, stowarzyszenia, projekty społeczne, fundacje sa dofinansowywane z Funduszy bedacych we władaniu starostwa, przede wszystkim chodzi mi o fundusze panstwowe, wojewodzkie, unijne."Do dzis nie otrzymałem odpowiedzi, choc minał termin ustawowy 2tyg.Ten pan nie ma honoru liczy na to ze go nie rozliczymy dla tego w swoich wypowiedziach jest bezczelny.Z pieniedzy danych na rozne projekty fundacje oto wykaz tylko z m-c marca do dn 18.032013 umieszczonych na stronach starostwa projekt staz-praca-kariera ,fundacja Pomocna dloń,projekt, dzis praca fundacja rozwoju, FundacjaAktywnosc dzis,.Praca jutro,fundacja rozwoju edukacji,Nowoczesny system kształcenia.To ile oni maja forsy na poprawienie rynku pracy zamiast tworzyc miejsca pracy fundusze przeznaczaja na nauke. a za tym idac dla siebie.Najwazniejsze w tym wszyskim sa zmiany uchwał budzetowych za2013rok, tak nie czytelne napisane na stronach starostwa ze nie wiadomo o co tu chodzi ,prosze jesli sa tu radni o wyjasnienie społeczenstwu o co chodzi w tych uchwałach

z 13marca Uchwala Nr36 Uchwała NR37 .Zastanawia mnie postawa doktorka w sprawie zbiorow porcelany muzeum w Czestocicach -podległe jest ten pałac Wielopolskich-Muzem w Krzemionkach.Mało tego powołano Rade Muzealna -rownoznaczna z dyrekcja(czynnik społeczny)kto w niej jest nie moge nigdzie znalezc na stronach starostwa. Jesli przekaza zbiory porcelany Czestocic do muzeum prywatnego w Ćmielowie,chce znac nazwiska osób które o tym zdecydowały.To prawo mieszkancow a co z nim zrobimy pozniej to czas okaze.Prosze panstwa sumy jakie dysponuja stowarzyszenia w głowie sie nie mieszcza: Stowarzyszenie Bałt za stworzenie 1 miejsca pracy,bierze od starostwa 100tys złoty.Jakbym miał taka forse jaka dostaje od Starostwa Stowarzyszenie Bałt i Stowarzyszenie Krzemienny Krag to nie jeden Bałtów bym wybudowal.Już teraz rozumie dlaczego muzeum w Krzemionkach jest jak z gumy dla zatrudnianych pociotkow.Panie Lichota moja osobista rada pedz pan biegiem do prokuratury i mow prawde o machinacjach ze starostwem ,bo jak to peknie a na pewno peknie mozesz pan nie uratowac Bałtowa.On doktorek sowietus ucieknie w swoje tajemne miejsce gdzie inwestuje a pan mozesz stracic wszystko i malo tego bedziesz pan zył w tym społeczenstwie.,bo wybrał pan nasza ziemie.Ten człowiek homo sowietus -tworca układow postkomunistycznych nic robi nic aby zmniejszyc bezrobocie.Kiedy padaja ze stron społeczenstwa propozycje wymiany ludzi co nic nie robia PUP Ostrowiec ,MOPS,PCPR a ich kadencyjnosc trwa wieki-uwaza ze to zamach w jego kompentencje.Przeciez dobrze wie ze sa to stanowiska korupcyjno -genne nalezy je zmieniac profilaktycznie.Nikt nie chce decydowac"kto na jakim stanowisku "ale przeciez widzi nieudacznosc w kierowaniu tych placowek. Logicznie przeciez myslac jest zle z rosnacym bezrobociem w miescie to kto odpowiada za PUP Ostrowiec logiczne rozumowanie to rozpiepszenie tego urzedu-pusc panie doktorku troche swiezej krwi. Najbardziej mnie denewuje jego bezczelnosc w obronie radnych ktora tak wyraznie podkresla w swoich wypowiedziach jakby w dawnych czasach bronił komunizmu.Ten człowiek przeciez nie jest tumanem wie ze jak ktos łamie prawo-to odpowiada za to nawet radny Kuba ,Zywczyk,Sulik,Mazur. .To tylka sprawiedliwosc ma dotyczyc malych tego swiata a Wy oligarchio komunistyczna jestescie ponad prawem.Pamietajcie ksieciunie,paniczki ze jest jeszcze jedno prawo -prawo tłumu.Jak nie bedziemy mieli co jesc to Wy bedziecie odpowiadac ze nie wytrzymamy tego- to Wy zapłacicie za rozlewkrwi narazie pokojowo demonstrujemy po to abyscie sie opamietali.Brak zasad w zyciu społecznym,ktorego jestescie twórcami zarzad powiatu,radni- dzis jest na cenzurowanym,co z tego wyniknie czas okaże.

Gość
      Zgłoś

Czyzby kolega Wykluczony tym razem wstydzil sie podpisac?

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
        • w poście nie odniesiono się do tematu wątku ani do żadnego z poprzednich postów; aby wypowiedzieć się na nowy temat, należy rozpocząć nowy wątek.
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 735

Temat o tyle ciekawy ze az z dalekiego Dublina dostałem wiadomość emeilowo oto ona- " Aha, czytam forum na ostrowiec nr1 oraz obserwuję działalnośc niejakiego Pismena. Ktokolwiek to by nie był (prawdopodobnie osoba nasłana), sugeruję żeby totalnie gościa ignorować i nie odpowiadać na jego posty oraz nie prowadzic żadnej z nim konwersacji. Ja jestem zabanowany i cokolwiek nie napisze moje posty są wywalane na tym forum, więc proszę Pana, żeby Pan taki apel napisał i również powiadomił Sułka, jeżeli Pan może, zeby nie wchodził w zadne pisanie na ten temat, bo to jest najnormalniejsza w zyciu prowokacja!!!

Pozdrawiam

A. /z Dublina" co tym sadzicie

• Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 742

Byłem na tej sesji powiatu.Ci radni jak by mieli godnosc,to sami by zrezygnowali.Swoja postawa osmieszyli swoich wyborców-jedno jest w tym aspekcie wazne złamanie prawa-to ze był wniosek CBA o odwołanie mało istotne tu wazne jest złamanie prawa: nie wiedza nie zwalnia z obowiazku przestrzegania go,kazdy z nas odpowiada za swoje czyny.Odpowiedz pana Starosty,broniaca tych 2radnych,przejdzie do anałow prawa.Swiadomosc tego czynu co dokonali,dobrze im była znana,przeciez w niedalekim Opatowie działo sie podobnie.Mieli czas do rezygnacji przeciez znali sytuacje w Opatowie odwolanie Starosty nie uczynili nic od maja zeszłego roku dotad az CBA dorwała sie do dupy.Swiadomie liczyli na swoja bezkarnosc.Jak dzis ma wygladac zaufanie do prawa nas malutkich tego swiata-j..ać prawo(krasc,pic,gwałcic) moze nas tez spotka bezkarnosc-taki jest przekaz władz powiatu do społeczenstwa.Co panie Starostwa i radni uwazacie nas za tumanow,głupcow ze nie wyciagniemy wnioskow z Waszych rzadow dzisiaj podam reke diabłowi aby was odsunac od władzy-ja ktory nigdy nie pchałem sie do rzadow obieuje panu ze rozliczymy Was za rząy TOS PO i SLD daj boze zeby to nie było krwawo a tylko zgodnie z literą prawa(tu jestem słowny spytaj pan Sulika bylego dyrektora W.P.E.C)Prawo które Wy osmieszacie a powinnyscie byc jej gwarantem robicie z niego szopke. Na miejscu opozycji zrezygnowałbym z posiedzen tej Rady wezcie odpowiedzialnosc ale jest obawa ze rozkradniecie powiat zrobicie prywatny folwark. Hasło dzisiejszej rady powiatu głosujacym za przwróceniem pana Kuby i Żywczyka- " oszusci, złodzieje,towarzysze łączcie się"

• w poście użyto wulgaryzmu, podczas gdy można było użyć innego słowa (dotyczy to także wykropkowanych oraz w inny sposób ukrytych wulgaryzmów); wulgaryzmy są zabronione na tym Forum.

Ze stoleczkow maja zrezygnowac. Bylych czy przyszlych?

Zgodnie z Zasadami Forum każdy post będący odpowiedzią na post wyłączony z wyświetlania, jest także wyłączany z wyświetlania. Nie oznacza to, że post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Jeżeli jesteś autorem tego posta - prosimy, zwracaj uwagę, na jakie posty odpowiadasz i odpowiadaj na posty, które są zgodne z Zasadami Forum. Prosimy Cię o to dlatego, że chcemy wraz z Tobą i innymi Forumowiczami utrzymywać pozytywną atmosferę na Forum.
        pismen
        Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 695

Nocna zmiana Smolenska podstawa politykierow sluszniejszych czy mniej slusznych?

pismen
    Zgłoś
W tym wątku znajduje się 1 post, który oczekuje na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy jest zgodny z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę