http://forum.echodnia.eu/ostrowiec-swietokrzyski-wychodzi-na-ulice-20-marca-2013-godz-12-00-t182286/
Najwyższy czas wziąć się za porządki po zimie i trzeba posprzątać.Można zacząć od ulic,a następnie chodniki i skwery.
Kalendarzowa wiosna tuż,tuż,a za oknami już jest tak długo oczekiwana i słoneczna.
A ja codziennie wychodzę na ulicę!
pogodynce się królikuje w główce od mrozu,pogodynce plują w gębe a pogodynka szczeka że deszczyk pada,pogodynka to taka służka czerwonogwardzistka ,co coś grosza skubnęła od władzy i się cieszy że jest do królowej podobna z racji majętności swej...głupie babsko..żal mi cię
Tu nie tylko miasto jest winne a GMINY dają pracę KOMU?? kto się tam dostanie ??KLIKA tylko klika sami swoi sitwa i sami sie wybierają
Dlatego spotykamy się 20.03.2013r o 12:00 w Rynku. Miarka się przebrała!!
popieram i będe z Wami! dość Tuska!
Popieram tą akcje tylko czemu jest ona w środku tygodnia, zamiast np. w niedziele. Ja "jeszcze" pracuje za minimalną a też chętnie przyszedłbym na ten wiec tylko nie wiem czy będe mógł, bo być może będe w pracy...
Panowie "związkowcy" nie będą tracić wolnego dnia na wiec, czyli ich pracę. Rodzina przede wszystkim.
Namawiaj,wszystkich bezrobotnych,pracujących,emerytów,rencistów i młodzież,zapełnimy cały Rynek..
Przemówili najbardziej zainteresowani bezrobociem. Szacując średnią wieku nie sądzę, żeby te osoby miały problem ze znalezieniem pracy, skoro śmiem twierdzić, że od lat utrzymują się z emerytur...
To przykre, że młodzi ludzie patrzą na takie osoby i uczą się tego, za co są najczęściej szykanowani. Jeżeli młodzież jest agresywna, to to był najlepszy dowód na to, że wynosi się to z domu. Nie sądziłam tylko, że aż tyle osób ma tak agresywnych dziadków...
Jedyne pasujące hasło, jakie powinno się podczas tego hm "happeningu" znaleźć, to "śpiewać każdy może"! Skąd ten ostrowiecki bard solidarności?! ;D
W celach rekreacyjnych w związku z nadejściem wiosny jak najbardziej,chętnie wzmocnimy kondycję po zimie.
Ostrowiacy na spacery,Gutwin,Park Miejski,Park Fabryczny(Hutniczy),okoliczne lasy itd do naszej dyspozycji !
Ulice zostawmy dla samochodów.
Ostrowiak to mieszkaniec Ostrowa. Zajmij się więc problemami swojego miasta bo to forum jest o Ostrowcu Świętokrzyskim - a mieszkańcy tego miasta to Ostrowczanie a nie Ostrowiacy...
Forma "Ostrowiak" jest formą dopuszczalną (a nie poprawną) jako forma potoczna ze względu na historyczną nazwę naszego miasta. Nie jest to jednak forma poprawna gramatycznie. Zasady słowotwórstwa jasno określają, że mieszkaniec Ostrowca to Ostrowczanin...
Machina ruszyła i żadne pismeny czy lemingi nie będą już jej w stanie powstrzymać. Na mieście aż huczy o tym i każdy mówi jedno: "Dobrze, że w końcu coś się zaczyna dziać i ludzie chcą wyjść na ulicę". To chyba o czymś świadczy. Prędzej czy później skończy się to wszystko rewolucją a Donalda i resztę tych nierobów z sejmu ludzie wywiozą na taczkach!