Rozumiem że kraje takie jak Niemcy czy Wielka Brytania też są są źle zarządzane bo tam socjal jest trzy razy większy niż u nas gościu 10:33.
11.32 w Anglii ? Socjal trzy razy wiekszy? Puknij sie w glowe
10:33 w punkt. Jednak większość biorących (bez szkoły czy zawodu ) będzie peany pisać, że rząd myśli o ludziach. Rząd to myśli ale o następnych wyborach i sobie kupuje głosy. Ja wolałabym to 500 w pensji.
Możesz wypunktować co obecny Prezydent zrobił żeby wyciągnąć miasto z zapaści przez ostatnie 4 lata? Ale tak sumiennie, punkt po punkcie? Jacy inwestorzy i duże firmy pojawiły się w mieście dzięki działaniom obecnego Prezydenta? Jakie zakłady pracy się otworzyły dzięki jego staraniom?
Tylko nie pisz ze kwiatki na rondach, przebudowa browaru i budowa basenów to wyciąganie miasta z zapaści. Wylicz proszę jak pod względem gospodarczo-zawodowym Ostrowiec rozwinął się w ciągu ostatnich 4 lat.
Polak jest nauczony dostac sie do koryta i wydoic ile sie da, stad nastapila prywatyzacja. Bo wiecznie nie beda mieli takie stanowiska, karierowicze. Tylko ze tacy ludzie ustawiaja sie w 5 lat kiedy przecietny kowalski musi tyrac 40lat i nie dorobi sie. Solidarnosc to fikcja. Przecietny obywatel jest inwigilowany na kazdym kroku i o tym nawet nie wiecie. A jak wiecie to i tak nic z tym nie mozecie zrobic. Ludzie na stanowiskach, urzednicy powinni byc rozliczani i brac odpowiedzialnosc za swoja prace. A tacy ludzie potem obejmuja w jakies pseudo spolkce kierownicze stanowisko i znowu niszcza kolejny zaklad.
A ja pytam ciebie 10:02 co powinien zrobić prezydent. Winisz prezydenta, że ktoś tu nie chce inwestowac? Co ma robić siła przyciągać!? Tak to nie działa. Niektórzy tkwią mentalnie w innym ustroju, gdy większość zakładów było państwowych.
Bzdura i herezje głoszone o mentalności z innego ustroju. Prezydent jest jak gospodarz - ma przygotowywać tereny pod inwestycję, budować infrastrukturę drogową, promować miasto i zachęcać inwestorów do sprowadzania swojego kapitału i otwierania zakładów pracy itp. Może to robić aktywnie albo pasywnie, a to jaką drogę wybierze taki efekt uzyska. Więc nie pisz głupot że Prezydent nie ma wpływu na to czy inwestorzy w mieście się pojawiają czy nie.
A ja mam pytanie? Kiedy ktoś wreszcie rozliczy to, co stało się z hutą i tych, którzy doprowadzili ją do takiego stanu?
Wiecie co wam napisze, jaki Gospodarz takie Miasto uwaźam jest fajne spokojne niema tyle dziadostwa co w dużych miastach a tutaj wszyscy ze wszystkimi się prawie znają itd. Jedynie co bym tu mogła zmienić to zrobić porządek np przyciągnąć tu Inwestorów by ludzie mogli mieć pracę i spokojne życie no zmieniłam bym nasz Ryneczek zamiast betonu i Banków do okoła otworzyć fajne Restauracje czy kafejki itd a na środku bym posadziła trochę zieleni oraz ławki Poprostu zmienić wizualnie Ryneczek.
Gośka no przyciągnęłabys. Każdy to powtarza, ale jak? Jak ktoś nie jest zainteresowany to możesz dużo chcieć. Będziesz na kolanach błagać. Co o do rynku. Niech już nn OC n oi e będzie robione bo wszystko prezydentowi wytkną. Nic nie niektórym nie podoba. Tylko nie wiem czy zdają sobie sprawę że budżet jest podzielony i nie ma tak że wszystko na jedno idzie. Ale komu to mówić?
Pewnie że nie ma tyle dziadostwa co w dużych miastach, bo wszystko dookoła jest dziadostwem. Ani porządnego kina, ani porządnego klubu, kawiarni, restauracji. Nie możesz się rozwijać kulturalnie i zawodowo, poznawać osób z całego świata. Na ulicy po 18ej ludzi nie uświadczysz, strach przejść przez miasto, bo jak ktoś będzie chciał zrobić krzywdę to nikt nie pomoże. Ty chyba nigdzie poza Ostrowcem nie byłaś skoro piszesz o tym dziadostwie.
16:16. Musicie jednak przyznać, że jedno co kwitnie, ma się doskonale i nikogo się nie boi, to handel dopalaczami, a wszyscy bezradni......
Jak jest na to przyzwolenie a policja z tym nic nie robi. Z jednej strony jak by chcieli to by zrobili z tym dawno porządek prawda?
A co się stało z hutą?
Miewa się dobrze.