Taki artykuł można nabazgrać o 99% miast i miasteczek.
Wiele miast podobnej wielkości co Ostrowiec boryka się z podobnymi problemami.To nie znaczy ,że należy tylko patrzeć jak miasto zamiera.
Mysle ze tak zdegradowanego miasta tej wielkosci miasta w Polsce nie ma. Tu powinny przyjezdzac studyjne grupy i uczyc sie jak nie nalezy rzadzic miastem, zeby nie upadlo. Ci, ktorzy doprowadzili do tego mogliby jeszcze zarobic i lansowac sie dzielac sie swoja wiedza. Moze taki jest ten kierunek przyjac. Miasto przyklad upadku. Jak nie nalezy rzadzic.
Żadnego upadku nie zauważyłem. Może mnie oświecisz?
W takim razie udaj się do okulisty gościu 14:37. Miasto upada, widać to gołym okiem. Statystyki nie kłamią.
Statystyki są identyczne w 99% miast, miasteczek i gmin.
Normalne zjawisko towarzyszące bogaceniu się obywateli.
Jakbym pismena słyszał :)))) Bzdury waść opowiadasz ale ten typ widać tak ma. Żyj dalej więc w oparach absurdu.
Poczytaj co nieco a dopiero wyciągaj wnioski. Normalne zjawisko dotyczące każdego miasta.
Nie jest jeszcze tak źle.Można zobaczyć i posłuchać wypowiedzi mieszkańców Ostrowca.
Jest bardzo źle! Mieszkają tylko ci którzy albo są za starzy na zmiany albo zwyczajnie nie mają tyle przebojowości żeby rzucić wszystko i szukać szczęścia w świecie. Brakuje pomysłów na biznes. Widać po rotacji. Coś się otwiera dużo krzyku, nie minie kilka miesięcy i już zamknięte.
Nie jestem za stara na zmiany ,mam 40 lat ,obydwoje z mężem pracujemy i jest nam tu poprostu dobrze.Jezeli ktoś jest niezadowolony może szukać szczęścia gdzie indziej.Ale pamiętajcie:”Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma”.Do gość 17.19
Wypowiedzi mieszkańców całkiem optymistyczne.Jak się opłaci rachunki i na jedzenie jest,to czego chcieć więcej....?
Przecież to wiocha. Żadnego klubu dyskoteki nie mówiąc już o drogach, które nas omijaja. Zaścianek i tyle. Ale wlodarze miasta widzą zupełnie inaczej. Są tak zaklamani w tym populizmie
będą produkować Ferrari?
Srerre się otwiera. Temat klubu Ferre w Ostrowcu wisi od roku. Kto by tam w ogóle chodził jak szczytem marzeń i ambicji większości mieszkańców Ostrowca jest potańcówka przy muzyce disco-polo? I druga sprawa - kogo byłoby stać tam chodzić?