Taka myśl mnie naszła dziś, dlaczego w pokomunistycznej Polsce, likwidując wszystkie oznaki tego reżimu, w Ostrowcu nie została jeszcze zmieniona nazwa osiedla 25-lecia PRL ? Czyżby takie małe niedopatrzenie urzędników ? W sumie jako mieszkaniec tego osiedla mi to leży czy będzie ono się nazywało tak czy owak, bo osobiście w Ostrowcu nie używa się tego miana (podobno gdzieś w jakich czeluściach prac papierkowych w Ostrowcu, ta nazwa jest dalej aktualna), a używa się Polna, Iłżecka lub Kopernik ;) Jak sami wiecie.
Jesteś mieszkańcem tego osiedla i nie wiesz,że już nie nazywa się 25-lecia PRL?
Już od dawna,bo chyba właśnie od przemian ustrojowych nazywa się 25-lecia(bez PRL).
A co do Polna,Iłżecka,Kopernika są to(o ile nie wiesz)nazwy ulic tego osiedla a to z kolei jest potrzebne do informacji teleadresowych.
tak naprawdę jestem mieszkańcem tego "osiedla" od urodzenia, czyli prawie 50 lat i nie przypominam sobie, żeby poza zebraniami tzw. Rad Osiedlowych nazwa ta była używana w charakterze adresowym.
Osiedle nie nazywa się 25-lecia PRL, tylko po prostu osiedle 25-lecia. Pozdrawiam pracownik OSM!
Ależ korekta! Dziękujemy ci. Teraz to rzeczywiście wiadomo czego to była rocznica. Kto ci mózgu tam załatwił posadkę?
Tylko żeby nikt nie zmienił nazwy na Oś szymborskiej albo michnika bo nie wiadomo co gorsze