Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Oscar 2015 dla „Idy” w kat. filmy nieanglojęzyczne - za i przeciw

Ilość postów: 32 | Odsłon: 2303 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Oscar 2015 dla „Idy” w kat. filmy nieanglojęzyczne - za i przeciw”.
  • Oscar 2015 dla „Idy” w kat. filmy nieanglojęzyczne - za i przeciw

Co myślicie? Widzieliście film? Internet huczy, trwają wojny na słowa, między przeciwnikami oraz szczęśliwymi z nagrody na nas.

Gość_oscareczek
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Oscar 2015 dla „Idy” w kat. filmy nieanglojęzyczne - za i przeciw

gdyby ten film byl o romach, nikt nawet o nim by nie uslyszal, a ze jest o zydach, a oni jak wiadomo rzadza (w USA w szczegolnosci) wiec film jest nagradzany i lansowany na wszystkich festiwalach

Gość_...d...
      Zgłoś
      Odpowiedz

Nie oglądaleś na pewno tego filmu. Bo to co piszesz to czysty absurd. Film dotyka spraw ludzkich i podejmowania wyborów, czasami bardzo smutnych wyborów. Główna bohaterka aljenuje się od życia w realu, bo to ją przerasta i tak się dzieje z wieloma osobami. Popatrz, ludzie wybierają życie w klaszorach, samotne istnienie, bo nie mają siły zmierzyć się z rzeczywistością. O tym jest ten film. Wszystko inne, to tylko tło.

Gość_kinomaniak
        Zgłoś
        Odpowiedz

filmu to na pewno nikt nie oglądał bo to przecież premiera. Głupie gadki

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Wreszcie ktos pokazał swiatu ze to Polacy mordowali Żydów!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A jakie mieli powody do tego, możesz napisać ?,chętnie przeczytam.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

Odp.: Oscar 2015 dla „Idy” w kat. filmy nieanglojęzyczne - za i przeciw

W Canal+ leci od dawna.

Gość_Widziałem
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Jaka premiera? Ten film został nakręcony w 2013 roku i tego też roku w październiku była premiera. Można go nawet zobaczyć online chociażby na seansik.tv

ilcia
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

w telewizji juz byl

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

jaka premiera? na canalu plus co 2 dzien leci, w kinie w Ostrowcu też był w grudniu chyba.

Film filmem, nie jest zły ale na pewno nie ?Oscarowy. Ja kibicowałam Chustce.

Wygrał dlatego, ze traktuje o Żydach, a wiadomo, ze jury w akademii filmowej to prawie w 70 % Żydzi. Wstyd trochę, że to kolejny film gdzie morduje się Żydów a nie ma tam niemców, tylko Polacy. Do tego twóca zrobił nam taką reklamę, ze wstyd na cały swiat. Dziękują po odebraniu nagrody, podziękował przyjaciołom z Polski, któzy juz pewnie są pijani przed tv. Polacy pijacy jak zwykel.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 24

Na canal+ "ìda" leci do znudzenia od kilku tygodni

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

Ja oglądałam ...

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

Niestety oglądałam, dobrze że przespałam polowę tego gniota. Nie znam się najwyraźniej bo mnie ten film nie rusza i nie rozumiem fascynacji nim.

Gość_prof. bralczyk
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Żydzi wybrali film o sobie. Co tu dużo mówić.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

A ja myślałem, że to film o Polakach. Jak widać wyżej, film krytykują ludzie, którzy nigdy na oczy go nie widzieli. Czekam teraz tylko na pikiety pod kinami, jeszcze gorętsze niż przy Golgocie Piknik. Wystarczy zobaczyć recenzje na prawicowych portalach: "film zrobiony z nienawiści(...) o triumfie zła", "sukces kontrowersyjnego filmu" itp.

Pilecki
          Zgłoś
          Odpowiedz

Film widziałem i jest mi przykro, że tak przedstawia się nas na zachodzie. Dlaczego Katyń czy Generał Nil nie były tak promowane, by ludzie poznali naszą prawdziwą historię? Nikt na zachodzie naszej historii nie zna, więc przyjmie za pewnik to, co zobaczy w filmie. Dlaczego Polacy tak lubują się w martyrologii żydowskiej, a nasze cierpienia, których zaznaliśmy w historii są marginalizowane? Dlaczego Powstanie Warszawskie przeszło bez echa? Dlaczego Katyń jest spychany na margines? Uczyniono nam wiele złego, po wojnie prawdziwi bohaterowie, którzy walczyli za ojczyznę, byli skazywani na śmierć i katowani przez czerwoną hołotę sprawującą rządy. Dlaczego filmy o nich nie powstają, a jeśli powstają, to docierają do garstki, jak wspomniany przeze mnie Generał Nil. Dlaczego nie powstał film o Wołyniu? Dlaczego seriale jak chociażby 1920 Wojna i Miłość, czy Czas Honoru nie odbijają się szerokim echem? Lubujemy się we współczuciu dla Żydów, zakrzywiając rzeczywistość do tego, że najgorszym złem dla nich byli Polacy, a nie Niemcy i Rosjanie, a przy okazji nie szanujemy własnej historii, własnych cierpień, których doznaliśmy z różnych stron świata. Dlaczego wszędzie mówi się o polskich obozach śmierci, a jeśli już wspomina się o Niemcach, to tylko jako naziści, a nie Niemcy? O Rosjanach jako komuniści, bolszewicy, a nie rosjanie, natomiast o Polakach zawsze Polacy.....

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Film o Powstaniu Warszawskim niestety nie zakwalifikował się do polskich propozycji nominacji do Oscarów ,a był proponowany.Wielka szkoda bo właśnie takie flmy powinny być propagowane w świecie o prawdziwych polakach.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

jeju, wszędzie ta ida i ida, w wiadomościach na każdym kanale, na wszystkich stronach internetowych chyba już,czy wokół tego świat się kręci??już mnie mdli od tego tematu.I jeszcze tu....

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
6 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości
Dodaj firmę