Uważajcie bo na ul. Osadowej 16 sa takie 2 osoby co strzelają z ucha i potrafią dzwonić na policje
I pomyśleć że w takiej Finlandii donoszenie na sąsiadów i znajomych jest normą szeroko akceptowaną, a u nas???
To się przeprowadź do Finlandii jeśli chcesz prowadzić osiedlowy monitoring konfidencie...
Gość 10:40,a jak będą okradać Twój dom lub gwałcić Twoją żonę lub córkę a ja będę to widział i zgłoszę na policję to nadal będę konfidentem?No chyba że to Ty masz tylko prawo okradać i gwałcić i dlatego nienawidzisz konfidentów.
Chyba nie rozumiesz różnicy między donoszeniem na sąsiada, a reagowaniem na prawdziwe problemy... Dla ciebie dzwonienie na policję, bo gdzieś jest głośno albo ktoś pije sobie piwo pod klatką, jest tym samym co zgłaszanie na policję poważnych przestępstw typu gwałty czy kradzieże?
Po takim wpisie, nie będziesz dla mnie konfidentem. Znalazłbym kilka innych, bardziej adekwatnych słów, aby określić osobę, która ma problemy z logicznym myśleniem...
Popieram 11:05:) u mnie kolo domu co weekend a w wakacje codziennie mlodziez robi imprezy i to bardzo gloosne, ale.. To jest tylko mlodziez, ja tez bylam w ich wieku i imprezowalam i nie dzwonie na policje albo miejskich,bo jak narazie nic sie takiego nie dzieje:) alee wiem, ze gdyby komus ublizali, (przechodniom) albo dziala sie komus krzywda, butelki sie tlukly to niestety, ale bym musiala zadzwonic..
Swoją drogą, gdybyś widząc, że kogoś gwałcą zareagował dzwoniąc na policję, zamiast pomóc gwałconej kobiecie, to okazał byś się przede wszystkim tchórzem...
11"38 madrze napisane. Ja nie obserwuję sąsiadów i w ogóle nie obchodzi mnie ich życie ale są ludzie, którzy są rzeczywiście konfidentami i obserwują innych zastanawiając się jak im dokuczyć. Jeszcze dziś jak 500zł dają na dziecko to już w ogóle pilnują tych co mają dzieci.
i bardzo dobrze,że pilnują tych co biorą 500+
I bardzo dobrze ze pilnuja nas bylo 7 nikt nic nie dostal i bylismy szczesliwi ze bylismy zdrowi i nikt nas nie pilnowal a tu dziadostwo tylko nauczylo sie zyc na koszt podatnika
A znacie Takiego MIETKA z tych okolic co głową bigos miesza?