Co sądzicie ze organistka z Pułanek wraca, ta kobieta ma 80lat, dzisiaj na mszy ksiądz mówił.
posluchajcie w szewnie i wtedy mozecie marudzic
W szewnie byłam na pogrzebie jak usłyszałam spiew organisty o mało nie wybuchłam smiechem porażka czy ksiądz tego nie slyszy :-)
Mają dożywotki , więc ich głosami bedziemy się ,,zachwycać '' do samego konca. Organista z Szewny jest po prostu okropny. Masz racje 19:38 . Bardzo trudno jest zachowac powagę gdy usłyszy sie jak on spiewa. I jego pam pam pam , gdy,,zapomni?'' tekstu. Straszne.
Kurcze, to nie ma młodszych osób w Ostrowcu by dac im zarobic? Do organistki nic nie mam poza tym, ze faktycznie wyje, ze cięzko słuchac, ale wiek ma swoje prawa. Wierzaca i poczciwa kobita. Natomiast ma sie to nijak do jej zdolności wokalnych. Hadko słuchac było...
Sprawa jest prosta w Szewnie organista bez umowy wiec prawie darmo, a jak ktoś chce na ceremonie wziąść innego to i tak musi odpalić 150 zł organiście żeby go wpuścił na organy.Nikt z młodych przy zdrowych zmysłach nie pójdzie na organiste bez umowy.
A co z organista który był do tej pory?
Wszystko było wyjaśnione na ogłoszeniach dzisiaj.
Czyli co, bo nie byłam dziś na Pułankach w Kościele?
Nic nadzwyczajnego, po prostu się zwolnił.
To znajdź kogoś kto będzie chciał być tak uwiązany jak organista i za te pieniądze...Gdyby ksiądz kogoś takiego miał to na pewno Pani Wiesia nie musiała się teraz produkować.
Tennessee nie martw się, organista się znajdzie, niech Cię o to głowa nie boli. I nawet nie Ty musisz szukać. Chyba proboszcz ma uszy i nie wziął tej kobiety dzisiaj ze względu na jej wybitny talent a jedynie na zastępstwo w nagłej sytuacji.
Dziękuję, na szczęście na zdrowie nie narzekam :)