Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Opony-wielosezonowe

Ilość postów: 21 | Odsłon: 1097 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Opony-wielosezonowe

Domyślam się ,że chcesz zaoszczędzić trochę czasu i grosza na wiosenno-jesiennej wymianie ogumienia.Ja ten problem rozwiązałem kilka lat wstecz,jeżdżę całorocznie na oponach zimowych.Zarzutów otrzymam zapewne od wielu znawców wiele lecz...prawo o ruchu drogowym w Polsce i w Europie nie zabrania latem używać opon zimowych oczywiście nie dotyczy to opon z tzw kolcami.Opona zimowa latem jest bardziej miękka to fakt zapewne nieco szybciej ulegnie starciu.Dla ucha jest nico głośniejsza ale bez przesady chyba że ktoś jest wybitnym muzykiem i ten delikatny szum mu przeszkadza.Plusy...producenci opon zimowych zalecaja aby nie używać opon starszych niż 6 lat bo guma twardnieje-mają rację.Jeśli statystyczny użytkownik pokonuje w ciągu roku około 20 tys km to wychodzi mniej więcej na to że po 5 ciu latach należy zakupić znów komplet nowych opon zimowych.Wymiana opon z letnich na zimowe to wydatek około 50 zeta wiosna i jesienią czyli rocznie około 100 zeta x 5 to daje 5 stówek czyli dwie oponki nowe gratiz...pozdrawiam

Gość_mirecki
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 20

Odp.: Opony-wielosezonowe

Ceny opon w Ostrowcu wzięte z kosmosu.Już trzeci komplet opon kupiłem na oponeo.pl.Różnica w cenie-zależy od rozmiaru-sięga do 300 zł.Ja jeżdżę tylko na oponach całorocznych i nie narzekam.Dużo zalezy od styl jazdy i umiejętności kierowcy.Myślenie,że mając zimówki,można czuć się pewniakiem i jechać 100 km/h po zaśnieżonej szosie,jest błędem.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Odp.: Opony-wielosezonowe

Ty chyba sam nie wiesz co napisałeś:)))))

"dobry koń po błocie pójdzie-czyli woźnica nie ma tu nic gadania"

"dobra opona (dobrej marki)-czyli kierowca nie musi się męczyć ruszając na śliskim pod górę"

dobra opona to podstawa

ale fakt że całoroczna opona może się sprawdzić co najwyżej w mieście, ale nie ma co myśleć o dalszej podróży

ja w tym roku objeździłem zimę na letnich ale tylko w mieście, nie miałem potrzeby wyjazdu w dalszą trasę, kilka wypadów do Kielce miałem akurat bez śniegu i jazda spoko, ale raz mi się przydarzyło że sypnęło śniegiem, musiałem jechać pociągiem, miałem pecha, teraz się zastanawiam czy nie zrobić odwrotnie - zamontować zimówki i jeździć cały rok (również latem),

albo właśnie system opon całorocznych :)

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -