Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                  • Odp.: Opłaty za godziny poza 8:00 - 13:00. 2 zł 10 groszy za każdą. (Przedszkola)

Niestety nie jest tak gościu 15:32

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                    • Odp.: Opłaty za godziny poza 8:00 - 13:00. 2 zł 10 groszy za każdą. (Przedszkola)

o, i w tym Rzeszowie jest to bardzo sprawiedliwie!!!

jestem ciekawa co wymyslą jutro.

Gość_K.
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

no wiecie może już co na tej naradzie?

Gość_07
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Też pytam...

Gość_iwa
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie wiem co wymyślili - ale jak czytam to mnie... Ludzie kochani, rodzice!! komuna się skończyła ! nikt Wam dopłacać do dzieci nie będzie. Jak świat światem dzieci (ich posiadanie) kosztowało !! Dzieci to nie interes. a tu czytam - becikowe, dopłaty, rodzinne, darmowe przedszkole... i co jeszcze? Jeśli ktoś się na dziecko decyduje to musi liczyć się z kosztami. Jeśli dla rodzica 300 zł za opiekę nad dzieckiem na miesiąc to za drogo - no to dziecku współczuję..... Dla porównania - utrzymanie psa kosztuje ok 150-200 zł na miesiąc - i jakoś nikt o dopłaty nie woła. Czyli wniosek - na psa mnie stać - na dziecko nie.... ech tylko dzieci szkoda. Sama wychowałam 2 dzieci - za komuny!! byłam na urlopie wych. bezpłatnym, przerwałam na 5 lat karierę zawodową - potem babcia i sąsiadka w czasie jak w pracy byłam (sąsiadka odpłatnie), nikt mi nie dokładał i dzieci są dziś dorosłe !! Ale ja chciałam mieć dzieci!! nie dla zasiłków!! Mamusie zastanówcie się - macie dzieci to odpowiadajcie za ich utrzymanie za wychowanie - nie liczcie na to że "KTOŚ" Wam da - a i tak myślę, że 10 zł za dzień za opiekę nad dzieckiem to śmieszna kwota - przemyślcie to - to Wasze dzieci

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Śmieszne rzeczy wypisujesz - jest XXI wiek - komuny już nie ma.

Gość_nana
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

o tym właśnie piszę - komuny nie ma - każdy odpowiada za siebie i swoje dzieci

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie wiesz w ogóle o czym piszesz. Nic nowego nie wniosłaś do tematu. Nikt nie mówi, żeby było za darmo..

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No to najwyższa pora żeby ten "NIKT" napisał jaka kwota za opiekę nad dzieckiem by go satysfakcjonowała. Bo ciągle za dużo!! Podajcie swoje propozycje - na tym polega rzeczowa dyskusja. Więc pytam - ile ?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W tamtym roku wraz z zajęciami dodatkowymi, wyżywieniem i niezależnie od godzin wychodziło 350zł na miesiąc i było Ok. Teraz przy tych samych godzinach i zajęciach, wyjdzie jakieś 150zł więcej..Niestety..

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W tamtym roku tez było źle,łatwo sprawdzić jest cały wątek tu na forum.Były głosy żeby znieść opłatę stałą,no to znieśli do 5 godzin bo tyle przewiduje ustawa. Jak płaciło sie po tyle samo za 5 godzin i za 10 to tym których dzieci były najdłużej niespecjalnie się bulwersowali, że płacą za mało.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

słuszna uwaga !!(21,01)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 31

Odp.: Opłaty za godziny poza 8:00 - 13:00. 2 zł 10 groszy za każdą. (Przedszkola)

Tak nasze dzieci !!!!!! I nigdy nikt mi przy dzieciach nie pomagał sama je wychowuje i kocham ponad życie!!!!!

Ale jak samotna matka wychowuje 2 dzieci jedno w wieku szkolnym drugie w przedszkolnym zarabia 1.200 zł i alimentów ma 300zł za mieszkanie, rachunki trzeba zapłacić , wyżywienie coś do ubrania -wszystko kosztuje. Radzę sobie jak mogę sama bez zadnych zasiłków z mopsu itp. A dla mnie wydatek na przedszkole 435żł we wrześniu to bardzo dużo ( ubezpieczenie, wyżywienie wyprawka itd)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Bardzo Ci współczuję, ale ja ani inny podatnik ani tym bardziej Gmina nie wybierała Ci ojca dla Twoich dzieci. Konsekwencje wyborów - również tych złych musisz ponosić sama.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 32

Odp.: Opłaty za godziny poza 8:00 - 13:00. 2 zł 10 groszy za każdą. (Przedszkola)

Kobieto z godziny 19.51 poraża mnie twój tok myślenie typu jaka ja byłam dzielna Matka Polka za czasów "komuny". Prosze cie nie pisz takich bzdur, wtedy tak dobitnie nikt nie dzielił ludzi na bogatych i tych, którzy dziś zyja od 1 do 30. Dla kogos 300 zl to moze byc bardzo duzo, ale nikogo to nie obchodzi. Niech jego dziecko nie chodzi do przedszkola bo po co. Ja uwazam ze przedszkola powinny byc dla wszystkich bez wzgledu czy rodzice pracuja czy tylko chca zeby ich dzieci mogly, od najmlodszych, normalnie lat rozwijac sie emocjonalnie, a takie mozliwosci daje przedszkole. I pytanie ile ty płaciłas za opieke w tej "kumunie" za opieke nad dziecmi? I zgadzam sie z rodzicami ktos zrobil im duza krzywde wprowadzajac taki system rozliczania godzin. Ale mam pewien pomysl deklarujcie 8-13 a placcie tylko za nadgodziny, w ten sposob unikniecie przedplat i zaplacicie tylko za faktyczny czas przebywania dziecka w przedszkolu.

Gość_gość_hmc
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tylko to tak nie działa,po dwóch trzech spóźnieniach, zostanie zmieniona deklaracja.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Deklaracja zgodnie z umowa moze byc zmieniona od poczatku nowego miesiaca. Nie wydaje mi sie ze wyrzuca dzieciaka z przedszkola, zawsze moze sie zdarzyc sytuacja typu dluzszy pobyt w pracy. Poza tym jesli ktos czytal ta umowe to pewnie zuwazyl ze osoba ja piszaca nie znala sie na tym zbytnio. I ja tam nie widzialem zapisu o zmianie deklaracji godzinowej za spoznienie, nie dajcie sie zwariowac.

Gość_hmc
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ale u nas na zebraniu mówiła o tym dyrektorka, o zmianie deklaracji po spóźnieniach.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości
Dodaj firmę