"Moją opiekunkę traktuję jak członka rodziny (je śniadanie u nas,pije kawę i herbatę oraz je obiad!)" - ale za pracę płaci Pani jak murzynowi. Ciekawe rozumowanie.
Ja się nie dziwię tej Pani co chciała 1200 zł, może przesadziła o te 200 zł, ale najniższa krajowa to jest 1032 zł do ręki, więc wszystko płatne poniżej to jest wyzyskiem. Skoro ktoś pracuje u Pani za 800 zł to musi być bardzo zdesperowany albo mieć wyjątkowo dużo wolnego czasu (emerytura, renta itd.) i się nudzi, a opiekę traktuje jako rozrywkę, bo za taką stawkę poświęcać swój czas świadomie i bez presji albo z powodu znudzenia to hmmm...
750 zł za dwójkę dzieci to za mało.
moja kolezanka opiekuje sie 2 dzieci w wieku 4lat i 8 lat i bierze za godzine 6 złotych.w ostrowcu
OK 4 lata temu brałam 3,5... byłam zdesperowana i... głupia. Poswieciłam swój czas i ledwo mi na jedzenie z tego starczało. Drogie mamy - inaczej weźmie od Was pani za 2- 3 godziny a inaczej trzeba dać kobiecie która ma pracować na cały etat. Bo ona ma dostać normalną pensję. To wcale nie jest łatwa praca, tu nie mozna sobie przerwy zrobić na papieroska, na odpoczynek, spojrzenie w telewizor. Jak maluszka roznosi energia to do łazienki strach pójść.
Brałam także 6 zł, a ostatnio 8 ale to dorywczo.
jeżeli ja zarabiam około 2000zł/miesięcznie to chyba musiałabym na głowę upaść by zapłacić niani 1200zł plus płacę jeszcze za przedszkole około 200-250zł.
w takim przypadku moja pensja poszła by tylko na nianię ,przedszkole i drobne wydatki.....to już lepiej siedzieć w domu z dziećmi:-)
moja niania jest emerytką.
w d..... się wam poprzewracało z zarobkami.Zero wykształcenia i umiejętności.....
ja z zeszłym roku zarabiałam 1200zł (jestem po 6 letnich studiach medycznych ) więc nie płaczcie ,że byle niania ma dostać takie same pieniądze siedząc w domu i pół dnia spędzając zapewne przed telewizorem!!
(miałam taką młodą nianię przez chwilę więc wiem co robiła...przez tydzień leczyłam odparzoną pupę dziecka, młodsze dziecko miało awersję do łóżeczka a starsze zrobiło się lękliwe-ot tyle są warte młode nianie!!!! a wymagania jak po studiach....
dobry wieczur ja nawet za 600zł miesicznie moge sie dziecmi zajmowac nawet za 500 kocham dzieci i nie dała bym żadnego skrzywdzic
Pani Doktor z wyższych sfer się chyba poprzewracało - tu wypadałoby zacytować ale moje wykształcenie i podejście do ludzi na to nie pozwala...
jeśli ktoś zarabia wocu 2000 to i tak niezle. jak sie zarabia 1300 i trzeba wrocic do pracy to ile mozna przeznaczyc na nianie?????
Najlepiej miec podejśie do sprawy jak pani doktor - nie chciało sie uczyć? To teraz baw moje dzieci za kare! I za głodowa upokarzającą stawkę... A potem taka mama założy kolejny wątek z zapytaniem " dlaczego mi tak mało płacą w pracy?" Traktujmy innych tak jak sami chcielibyśmy być potraktowani
nie zawsze mloda niania jest zła....
Za 600 zł nikt nikomu dziecka pilnować nie będzie. To jest odpowiedzialność. To teraz staż więcej wynosi już.
za te pieniadze ciekawe w jaki sposob sie beda tym dzieckiem opiekowac... czlowiek to nie zabawka a jaka placa taka praca ja bym nie ryzykowala z osoba ktora ma ambicje za 3,50
Witam! z chęcią podjęła bym się opieki nad Pańskim dzieckiem. Mam 20 lat. Wcześniej opiekowałam się koleżanki dzidziusiem.Uwielbiam dzieci. Proszę o kontakt. karolcia1990@amorki.pl
"Pani doktor" z 21.32 ma mocny przerost własnego ego i jak się okazuje nie ma do tego żadnych podstaw, bo jest zarozumiała, niegrzeczna i lekceważy ludzi. Też jestem lekarzem po 6 letnich studiach z II stopniem specjalizacji i uważam, że taka lekceważąca postawa wobec ludzi uwłacza zawodowi, który wykonuje szanowna p. lekarz. "Byle niania" - to określenie, to skandal, proszę pani. Moja śp Babcia mawiała w takich wypadkach: "Najgorzej, jak ktoś wyżej sra, niż dupę ma" Przepraszam za wyrażenie.
Wprawdzie mój post nie na temat ale nie mogłem sie powstrzymać i mam nadzieję, że pani lekarz (pożal się Boże) przeczyta.
ja tez potrzebuje opiekunki do dziecka chłopiec ma 8 lat jest samodzielny niania potrzebna jest po to a zeby nie był sam w domu i zeby podac mu objad i od wrzesnia pomoc w odrabianiu lekcji tak to moze siedziec i nic nie robic syn sam wychodzi przed blok sa sie soba zajmuje itd powiedzcie mi jak sie płaci niani przy takim dziecku czy to stawke jakas miesieczna czy godzinowa.tu chodzi o to zeby ktos był w domu bo dziecko boi sie samo zostawac i zeby mial to poczucie bezpieczenstwa itd.
ja mogę z nim zostawać sama siedzę w domu po całych dniach z moim synusiem:)
ja jestem zainteresowana moge z chłopcem siedziec uwielbiam dzieciaczki :)
sprzątam w przychodni w centrum medycznym u lekarzy co dziennie 2 do 3 godzin z chęciom mogła bym być niania dla pani dziecka zostawiam e mail syla7814@onet .pl