Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy masz zaufanie do ostrowieckiego szpitala?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Opiekunka do dziecka

Ilość postów: 75 | Odsłon: 23299 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                  • Odp.: Opiekunka do dziecka

no właśnie, tu nie Warszawa więc za 5 zł to np z prasowaniem

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

To jest własnie wkurzające, bo jesli opieka nad dzieckiem to sama opieka, a nie pomoc domowa.Większość szuka pomocy domowej, a w anonsach ogłaszaja jako opiekunka.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Odp.: Opiekunka do dziecka

Bez przesady. Jaka płaca taka opieka nad dzieckiem. Nie sądźcie, ze za 3 lub 5 zł ktoś będzie się właściwie opiekował dzieckiem. Jeżeli macie na uwadze dobro dziecka a nie własny portfel to szukajcie profesjonalnych opiekunek a to wiąże się z odpowiednią zapłatą. Dziecko jest najważniejsze.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Na prawdę znam Panie opiekujące się za 5 zł i są wspaniałymi nianiami! zazwyczaj młode osoby kierują się dewizą że im drożej tym bardziej profesjonalnie.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Z jakim prasowaniem? Albo opiekunka do dziecka albo pomoc domowa.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

nie w ostrowcu przy takim bezrobociu to pracują za darmo!!!

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

za 6pln w Warszawie nie znajdziesz niani, tam jest stawka 15pln/h przy samej opiece nad dzieckiem bez gotowania mu. Niestety w Ostrowcu wydaje się ludziom że mogą sobie nianię za 2,5pln wynająć - ta stawka przy normalnej pracy 9h/5 dni w tygodniu to jakieś 450pln/msc. Niestety, ja jestem nianią z dużym doświadczeniem i referencjami i mam zasiłek o 25pln niższy, a w takiej sytuacji wolę być z własnym dzieckiem w domu i jemu poświęcać swój czas.

Być może młode dziewczyny idą na takie oferty, tylko drogie mamy zastanowić się trzeba co to dziecko może dać naszemu dziecku.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

2,50 to chyba lekka przesada, nie slyszałam zeby ktos za tyle pracował

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

a ja słyszałam

dzwoniłam kiedyś do dziewczyny, która się ogłaszała że zaopiekuje się dzieckiem

potrzebowałam kogoś do dzieci na weekendy na kilka godzin (zazwyczj nie dłużej niż 3h), powiedział że bieże 2pln/h i nie przeszkadza jej że dzieci jest dwoje

byłam w szoku, w rezultacie osoba, która zajmowała się dziećmi dostawała 50pln za weekend nie zależnie od ilości godzin (nie było to nigdy dłużej niż 8h w dwa dni, czasami tylko sobota 2h)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

w takim razie 5 zł/h to całkiem ok stawka

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 39

dzień dobry jesli chodzi o weekendy to ja jestem zainteresowana nawet caly dzien dziećmi sie zajmowac naprawde nie chce sie tu żalić ale jestem w ciężkiej sytuacji finansowej i nawet te 50 zł sie przyda. Więc jak by potrzebna byla opiekunka to ja jestem chętna

Gość_anita
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 33

Ludziom się wydaje że mogą mieć nianię za 3 zł, bo znajdują się nianie gotowe za takie pieniądze pracować. Jakby jedna czy druga wyśmiała oferenta za taką stawkę to poszedłby po rozum do głowy i stawkę musiał podnieść albo dalej uparcie szukał niani za 3 zł.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 34

Jak za darmo to robi się wolontariat a nie praca.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

popieram, nie ma wszysko w 1

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

5-6 zl to standart ostrowcu. i oczywiscie dochodzi prasowanie i gotowanie dziecku. pracowalam, wiec wiem co mowie. z tym ze niania je normalnie z dzieckiem, i pije kawe, herbate, czy cokolwiek innego.

Gość_magda
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tiaa, przy dziecku jest czas żeby się napić kawy czy herbaty, chyba jak śpi.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ja bym nie chciała,żeby niania mi przy dziecku prasowała. gotowanie to tylko podgrzanie zupki. Wolałabym za to, żeby dużo czasu spędzała z dzieckiem na powietrzu i z tego bym rozliczała. A co do kwoty 3zł to bez komentarza. Szanujmy siebie i innych.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

stawka ostrowiecka to około 600-700zł/miesięcznie za opiekę nad dzieckiem od pn do piątku po 8 godzin dziennie.Nie sądzę by w Ostrowcu było stać kogoś by zapłacić więcej.Ja płacę 750-800zł/miesięcznie za opiekę nad dwójką ( z czego jedno jest przedszkolakiem więc wychodzi z domu o 8 rano ze mną i wraca koło 14-tej).Pani spędza u mnie 8 godzin dziennie (czasem dłużej ale zawsze coś dołożę do "pensji").Nie gotuje i nie sprząta1!sporadycznie coś ugotuje np zupę jak ja nie zdążę.

Takie są ostrowieckie realia.

Jak przyszła kiedyś na rozmowę do mnie Pani i chciała 1200zł za jedno dziecko (nie gotując i nie sprzątając-tylko opieka,bez doświadczenia bo pracowała w Hucie wcześniej) to miałam ochotę zaśmiać jej się w twarz!!!

Moją opiekunkę traktuję jak członka rodziny (je śniadanie u nas,pije kawę i herbatę oraz je obiad!)

To rzeczywiście jest jej tak źle u mnie???pracuje już 2 lata :-)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
7 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -