no właśnie, tu nie Warszawa więc za 5 zł to np z prasowaniem
To jest własnie wkurzające, bo jesli opieka nad dzieckiem to sama opieka, a nie pomoc domowa.Większość szuka pomocy domowej, a w anonsach ogłaszaja jako opiekunka.
Bez przesady. Jaka płaca taka opieka nad dzieckiem. Nie sądźcie, ze za 3 lub 5 zł ktoś będzie się właściwie opiekował dzieckiem. Jeżeli macie na uwadze dobro dziecka a nie własny portfel to szukajcie profesjonalnych opiekunek a to wiąże się z odpowiednią zapłatą. Dziecko jest najważniejsze.
Na prawdę znam Panie opiekujące się za 5 zł i są wspaniałymi nianiami! zazwyczaj młode osoby kierują się dewizą że im drożej tym bardziej profesjonalnie.
Z jakim prasowaniem? Albo opiekunka do dziecka albo pomoc domowa.
nie w ostrowcu przy takim bezrobociu to pracują za darmo!!!
za 6pln w Warszawie nie znajdziesz niani, tam jest stawka 15pln/h przy samej opiece nad dzieckiem bez gotowania mu. Niestety w Ostrowcu wydaje się ludziom że mogą sobie nianię za 2,5pln wynająć - ta stawka przy normalnej pracy 9h/5 dni w tygodniu to jakieś 450pln/msc. Niestety, ja jestem nianią z dużym doświadczeniem i referencjami i mam zasiłek o 25pln niższy, a w takiej sytuacji wolę być z własnym dzieckiem w domu i jemu poświęcać swój czas.
Być może młode dziewczyny idą na takie oferty, tylko drogie mamy zastanowić się trzeba co to dziecko może dać naszemu dziecku.
2,50 to chyba lekka przesada, nie slyszałam zeby ktos za tyle pracował
a ja słyszałam
dzwoniłam kiedyś do dziewczyny, która się ogłaszała że zaopiekuje się dzieckiem
potrzebowałam kogoś do dzieci na weekendy na kilka godzin (zazwyczj nie dłużej niż 3h), powiedział że bieże 2pln/h i nie przeszkadza jej że dzieci jest dwoje
byłam w szoku, w rezultacie osoba, która zajmowała się dziećmi dostawała 50pln za weekend nie zależnie od ilości godzin (nie było to nigdy dłużej niż 8h w dwa dni, czasami tylko sobota 2h)
dzień dobry jesli chodzi o weekendy to ja jestem zainteresowana nawet caly dzien dziećmi sie zajmowac naprawde nie chce sie tu żalić ale jestem w ciężkiej sytuacji finansowej i nawet te 50 zł sie przyda. Więc jak by potrzebna byla opiekunka to ja jestem chętna
Ludziom się wydaje że mogą mieć nianię za 3 zł, bo znajdują się nianie gotowe za takie pieniądze pracować. Jakby jedna czy druga wyśmiała oferenta za taką stawkę to poszedłby po rozum do głowy i stawkę musiał podnieść albo dalej uparcie szukał niani za 3 zł.
Jak za darmo to robi się wolontariat a nie praca.
popieram, nie ma wszysko w 1
5-6 zl to standart ostrowcu. i oczywiscie dochodzi prasowanie i gotowanie dziecku. pracowalam, wiec wiem co mowie. z tym ze niania je normalnie z dzieckiem, i pije kawe, herbate, czy cokolwiek innego.
Tiaa, przy dziecku jest czas żeby się napić kawy czy herbaty, chyba jak śpi.
Ja bym nie chciała,żeby niania mi przy dziecku prasowała. gotowanie to tylko podgrzanie zupki. Wolałabym za to, żeby dużo czasu spędzała z dzieckiem na powietrzu i z tego bym rozliczała. A co do kwoty 3zł to bez komentarza. Szanujmy siebie i innych.
stawka ostrowiecka to około 600-700zł/miesięcznie za opiekę nad dzieckiem od pn do piątku po 8 godzin dziennie.Nie sądzę by w Ostrowcu było stać kogoś by zapłacić więcej.Ja płacę 750-800zł/miesięcznie za opiekę nad dwójką ( z czego jedno jest przedszkolakiem więc wychodzi z domu o 8 rano ze mną i wraca koło 14-tej).Pani spędza u mnie 8 godzin dziennie (czasem dłużej ale zawsze coś dołożę do "pensji").Nie gotuje i nie sprząta1!sporadycznie coś ugotuje np zupę jak ja nie zdążę.
Takie są ostrowieckie realia.
Jak przyszła kiedyś na rozmowę do mnie Pani i chciała 1200zł za jedno dziecko (nie gotując i nie sprzątając-tylko opieka,bez doświadczenia bo pracowała w Hucie wcześniej) to miałam ochotę zaśmiać jej się w twarz!!!
Moją opiekunkę traktuję jak członka rodziny (je śniadanie u nas,pije kawę i herbatę oraz je obiad!)
To rzeczywiście jest jej tak źle u mnie???pracuje już 2 lata :-)