Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Opel - silnik 2.0 DTI - proszę o opinie

Ilość postów: 10 | Odsłon: 17168 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Opel - silnik 2.0 DTI - proszę o opinie”.
  • Opel - silnik 2.0 DTI - proszę o opinie

Witam,mam prośbę o opinię nr silnika w Oplu 2.0 DTI. Planuję zakup Opla Zafira 2000-2003 i myślę o tym silniku.Co o tym sądzicie?.Generalnie potrzebuję 7 miejscowego autka z ekonomicznym silnikiem i w miarę bezproblemową obsługą Max do 12 tyś.zł. Z góry dzięki za opinie.

Gość_misiek73
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Opel - silnik 2.0 DTI - proszę o opinie

misiek7307@gazeta.pl

Z góry dzięki

Gość_misiek73
      Zgłoś
      Odpowiedz

silnik sprawiający mało problemów , największym jest pompa wtryskowa ale to urok diesla , dostępność części nowych i używanych bardzo duża , rozrząd sterowany łańcuchem, za 12 tyś rocznik zafiry w dobrym stanie 2002 - 2003, przy zakupie sprawdzić elektrykę i klimę i nie wierzyć sprzedającemu że klima działała i nagle coś się jej stało i to pewnie brak czynnika.

Gość_fredek
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Opel - silnik 2.0 DTI - proszę o opinie

Mam Vectrę C z silnikiem 2,2 DTI, odchodzi problem z paskiem, bo tam jest łańcuch rozrządu. Auto użytkuje 5 lat nie narzekam. Nie mam problemów żadnych z silnikiem, nie bierze oleju. Na pewno to też zależy od kogo kupujesz, czy silnik jest zadbany, nie wyżyłowany. Ogólnie z Vectry jestem bardzo zadowolony bardzo komfortowe autko. Teraz wróciłem z wakacji, zrobiłem 3000 km bez problemów.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

W oplach po 2000 roku z silnikami diesla chyba jest filtr cząstek stałych.Jest to zmorą wielu kierowców ,gdyż wymiana dość kosztowna.Te starsze opelki nie cieszyły się dobrą opinią silnika diesla, w przeciwieństwie do volkswagenów.

Gość_obserwator zimy
          Zgłoś
          Odpowiedz

hahaha chyba cie pogrzało że w aucie z 2000ego roku masz filtr cząstek stałych!!! LUDZIE troche wiedzy dopiero coś pisz!!!! spytaj każdy mechanik ci powie że zafira w dieslu to zmora i zakała!!!!!!!!!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

np. w pugu 607 :) jest filterek

Gość_anty
              Zgłoś
              Odpowiedz

w oplu 2,0 nie ma filtra...

ma kolo dwumasowe, turbine, zawor erg i pompe paliwa... jak w dislach na te rzeczy musisz uwazac... silnik jest nie do zajezdzenia... mam zoske od roku... nie mialem lepszego auta pod wzgledem pojemnosci i komfortu jazdy...szczeze polecam... spalanie w trasie nawet ponizej 5 litrow... bez klopotu 5,5 w miescie ok 8 wezmiee

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

tata ma zafirę z tym silnikiem i nie płacze - miał tam jakiś problem z przepływomierzem, ale po oczyszczeniu 0 problemów (rocznik 2004 r. bez dpf'a), ja mam starszą astrę z 2000r. z silnikiem 2,0 DTL - póki go rdza nie zje nie oddam, zero problemów od ponad 4 lat użytkowania, w odróżnieniu od ojca zafiry moja astra jeździ nie stoi najczęsciej ;)

Gość_onn
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Moja.ma.300000tys..z.silnikiem.nic.nie.bylo.robione.ja.przejechlem.150000.tys.czesci.tanie.mozna.wymienic.samemu.malo.mocy.ale.reszta.jest.ok

Gość_Mirek
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę