W szkole podstawowej numer cztery, w sali do nauki religii znajduje się tablica z symbolami okultyzmu. Wymienione są na niej między innymi: Gwiezdne Wojny, Harry Potter, znaki chińskie, sztuki walki wschodu.
Pani Borek zwraca uwagę dziewczynce (przy całej klasie), która ma łańcuszek z zawieszką feng shui, że wyznaje kult szatana.
Co z tym robić? Jak reagować? Gdzie szukać pomocy?
Czy Wy też znacie takie przypadki?
Pani ma trochę racji. KungFu, Gwiezdne wojny oraz Biblia to największe znaki okultyzmu a nie da się nic zrobić :(
zaparlo mi dech w piersiach nie wiem o czym jest ten temat i boje sie myslec :D Uwielbiam gwiezdne wojny wiec chyba czcze szatana ....kurde :<
obawiam się kobieto że Pani Borek ma rację co do tablicy z symbolami okultyzmu wątpię jednak czy potrafiła by wytłumaczyć dlaczego taki a taki symbol jest satanistyczny, co do małej dziewczynki zachowanie było raczej nie stosowne ponieważ dziecko nie zdaje sobie sprawy z tego co robi ( jednak zwrócenie uwagi było by na miejscu i rozmowa na wywiadówce na ten temat) co więcej wielu dorosłych nie zdaje sobie sprawy.
Okultyzm to niebezpieczna zabawa. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi a cała reszta niech nie próbuje, bo w najlepszym przypadku skończy się to psychiatrykiem. To nie jest też temat do żartów.
Harry Potter, Gwiezdne wojny i Feng-Shui? Co to ma wspólnego z okultyzmem? Świętego Mikołaja proponuję dorzucić. Lata koleś po niebie i ma jakieś lewe towary przy sobie (w sensie bez faktury).
Wszystkie te trzy rzeczy łączy fascynacja magią, a ta związana jest z okultyzmem.
Ale jest czarna magia i biała magia. Jak ktoś nie widzi różnicy to najwidoczniej musi się doedukować. Potem rozpoczniemy merytoryczną dyskusję. (ale plizzz, nie rodem ze Złotopolic)
Magia to magia gościu 19:36. Oczywiście czarna jest związana z okultyzmem ale to nie znaczy, że biała jest bezpieczna.
No to zakazać dobranocek, bajek o wróżkach i samej religii w szkołach też- bo nikt nie widział a wierzyć karzą. Wróżki z bajki tez nikt nie widział, ale ona jest na bank okultystyczna. Bez przesady ludzie.
r. giertych zakazał kiedyś teletubisie i hary portier, łał szatan daje kase? bo bym sie za to może wziął
Złóż zażalenie na panią Borek -nie powinna uczyć w szkole .
Pani Borek jak większość klerykałów jest zacofana i szerzy ciemnogród. Ta tablica to w 80% stek bzdur wymyślonych przez kościół, którego polityka jak wiadomo ma niewiele wspólnego z wiarą i szerzy nietolerancję oraz monopol na wiarę.
Kiedyś widziałem tę tablicę i wnętrzności mi się przewracały ze zdumienia. Szkoda komentować.
a chrzescijanstwo to nie okultyzm, to samo. Wczytajcie się w definicje okultyzmu.
to samo tylko gorsze! przetrzyjcie oczy czerwony ostrowcu
kung fu jest złe ? przedstawia 3000 letnia filozofię, to nie tylko sztuka walki, a rozwój umysłu, rozumiem, że jest to zagrożenie dla kościoła, bo może otworzyć oczy owieczkom a te się odsuną i nie będą już sponsorować mercedesów księży, bo przecież na wodę nie jeżdżą
Człowieku, ty widziałeś tablicę z symbolami, tylko nie przeczytałeś co tam jest napisane i to jest zasadnicza różnica.