jakie ceny za wizyte biorą okuliści w ostrowcum co polecacie?
czy na nfz przyjmuje gdzies okulista? Kiedys było za krasnalem kilka osób z rana a teraz jak jest?
nie wiem dlaczego tak jest, bo dopiero poczatek lutego mamy a juz nie ma zapisow do okulisty na ten rok na NFZ.
tylko prywatnie.
ktos wie dlaczego tak jest? pisze o okulistach na Kopernika.
a z rana tam nie przyjmują np 5 pierwszych osób? Kiedyś wiem że tak było tam
Bo taki limit ustalił NFZ, jakby kontrakt był na więcej to łatwiej by było się dostać. NFZ już dawno powinien zostać zlikwidowany bo masę pieniedzy ze składek przeznaczane jest na urzedników zamiast na leczenie
do kazdego lekarza dostane sie w ciagu paru dni, tygodni czy miesiecy. a do okulisty w lutym juz nie przyjmuja zapisow do konca roku???
tu mozna sprawdzic ile trzeba czekac do lekarza:
http://kolejki.nfz.gov.pl/Informator/Index/
np. okulista na kopernika:
najblizszy termin: 2016-12-19
ale do innych poradni juz szybciej:
VISUS II-O/PORADNIA OKULISTYCZNA 2016-05-26
FUTURA-MED 2016-06-30
na Sloneczku w Optykuw pasarzu na górze ale tylko prywatnie i na zapisy
Dzieje się tak najpewniej dlatego, że okulistów jest niewielu w porównaniu z innymi specjalistami. Co roku w danym województwie kończy specjalizację kilku okulistów, a internistów np 30, stąd także te różnice.
Z pewnością dlatego też, że każdy prędzej czy później wymaga wizyty u okulisty, młodzi, a w starszym wieku praktycznie każdy, stąd i te kolejki.
przeciętnie 100 zł, tyle bierze przynajmniej Maliszewska, ale jej nie polecam załatwiła mnie na wizycie prywatnej w 5 minut nic nie pomogła a oczy nadal bolą.
byłam u dr kowman na rynku, bardzo miła, wizyta 70 zł, okulary póki co ok