Dokładnie tak jak piszesz gościu z 18:00. Jak personel szpitala mógł nie zwrócić uwagi na przyczynę takiego nienormalnego zachowania dziecka. Widocznie robota jak każda inna, tylko skutki tego są niewspómiernie tragiczne
Ty Mądra z 11:59, kilka razy napisałam skargę, nawet pan Grabowski mi odpisał i zmieniło się coś? NIC!
Nie gadaj więc głupot, większą szansą na zmianę czegokolwiek jest napisanie swojej opinii na forum niż złożenie skargi.
Z powodu choroby kilkanaście razy leżałam w szpitalach najgorsze jest to że teraz musiałabym być nieprzytomna aby leżeć w Ostrowieckim.Tu jest żle traktują człowieka jak powietrze ,warunki w naszym szpitalu okropne brud,personel bez kultury uważają się za nad ludzi, pacjent nie ma nic do powiedzenia.
Aty nie masznic do nich odezwalas sie i cos zrobilas
W Ostrowcu tu nic nie można? czy władze to widzą czy udają że nic się nie dzieje.
Do gościa z 17:00 z dziś, nie ma takiej opcji że Kielce odmówiły przyjęcia, jak dziecko jest na tyle chore i potrzebuje opieki w specjalistycznym szpitalu, nie dzwonią, nie pytają tylko wysyłają, dają skierowanie, czy też karetkę (o ile się na nią nie czeka kilka godzin), 3 razy byłam w ciężkiej sytuacji z dzieckiem jechałam do Kielc,2 x sama ze skierowaniem, 1x karetką,ale nigdy nie było mowy o telefonie czy przyjmą,tam nigdy nie było problemu z przyjęciem, nie mają innego wyjścia, muszą przyjąć, jeśli nie mają środków, ani warunków do leczenia w szpitalu w Ostrowcu w tym przypadku, więc to w Ostrowieckim szpitalu ktoś popełnił błąd, powinni natychmiast dziecko wysłać do wojewódzkiego w Kielcach,a tego nie zrobili, nie wierzę w telefoniczną konsultację i koniec.Jak można było dziewczynkę wysłać do psychiatryka???
Nigdy nie wysyłają pacjenta do innej placówki o ile ta nie wyrazi zgody na przyjęcie. Normalna procedura praktykowana wszędzie, nie tylko w Ostrowcu
Mam jeszcze komentarz odnośnie oddziału neurologii, tam leżą starsi ludzie po udarach, byłam świadkiem jak przynoszą salowe obiad dla osoby z paraliżem, stawiają, i nikogo nie obchodzi czy zjadła, czy nie , po jakimś czasie zabierają pełne talerze, jeśli nie ma osoby bliskiej, nikt nie nakarmi.Żadna z pielęgniarek się nie zainteresuje, to samo z opieką typu przewijanie, itp,po wyjściu ze szpitala dopiero trzeba leczyć odleżyny, odżywiać i dochodzi człowiek do zdrowia.
Ja bylam swiadkiem tego, jak na Oddziale Wewn. II pielegniarka karmila starsza, lezaca kobiete... Szlo jej to niezwykle skutecznie... Najpewniej latami wypracowala ten sposob... "Jedz, bo jak nie bedziesz jadla to rodzina odda cie do domu starcow, a tam nikt ci lyzki do ust nie poda i umrzesz z glodu".
Bylam w szoku...
Należy zwolnić pracujące tam osoby.
Matko, to się nadaje do programu "Interwencja" itp.
Wiesz co, nie znasz życia mądralińska z 11:59 na forum jestem anonimowa i mogę powiedzieć co mi na duszy leży po to to jest. Ale skarg na nikogo nie zamierzam składać bo tu jest Ostrowiecka mafia z Grabowskim na czele po prostu się boje nie ukrywam tego po co mam szkodzić sobie i swojej rodzinie ludzie są mściwi i po co mi to. Dobrze mi jak jest nauczkę mam i moja noga nie stanie w Ostrowieckim Szpitalu.
szanowni panstwo rowniez znam nasz szpital z autopsji bo bliscy i ja nieraz w nim bywałam i swieta racje ma pani z godz 15.39.dramatem w tym szpitalu jet izba przyjec ktora na samym wstepie niczego dobrego nie wrózy...czekanie kilkugodzinne na lekarza zakrawa o dobry zart ale nim nie jest.pogotowie i wielki szacunek dla nich przywoza pacjenta który musi lezec lub siedziec lub stac bo nie było miejsc siedzacych...i czekac i czekac na łaskawe zejscie lekarza....prosze panstwa sa rózne stany....i czesto to czekanie niesie ze soba zagrozenie a personel sobie siedzi i nie reaguje tu mowa o pielegniarkach...na Boga gdzie dyrektor gdzie zastepca gdzie kultura i szacunek dla pacjenta
tyle ossób po szkołach nie ma pracy a wymienic wreszcie niekompetentnych ludzi na ludzi z kwalifikacjami i zyciowa madroscia...ludzi z powołania i serca....do pacjenta tez trzeba miec podejscie czasem i dobrego psychologa...na litosc za darmo tam panie nie siedza jak jestescie takie zmeczone sa inni naprawde
podobno najlepiej są obsługiwani żule z ulicy przywiezieni karetką.
Teraz na tvp kielce mówią o kolejnej młodej dziewczynie i nie przyjęciu jej do szpitala która zmarła i nie w Ostrowcu
Grabowski jesteś mordercą i powinieneś zostać skazany przez Sąd na długoletnie wiżienie
trwa śledztwo i dziś nikt nie da odpowiedzi kto zawinił, dlaczego ? niestety musimy czekać, ale dziecka już nie ma.
dlaczego lekarze nie mają serca, zrozumienia ,empatii- szczególnie w szpitalu.
nowy dyrektor szpitala pierwsze co to powinien położyć nacisk na kulturę leczenia i poszanowanie pacjenta, małego ,dużego czy starego !!!!!
to nie wymaga nakładu finansowego. .jeżeli na kogoś są skargi to po upomnieniu,naganie następnie powinien tracić pracę ,bez wyjątku, nie chce się komuś leczyć, pomagać to może niech zmieni zawód... przyszły dyrektorze to trzeba zmienić od zaraz, przywrócić zaufanie do szpitala i jego pracowników!!