Wszyscy widzieli tylko jak niekompetentni są dziennikarze opowiadający własne historie całego wydarzenia.
"Kowal zawinił, cygana powiesili".
Jeśli już ktoś w całej sprawie popełnił błędy to szukać należy 60 km od Ostrowca.
zgadzam się!
Ciekawe dlaczego żaden lekarz się tutaj nie wypowiada? Przynajmniej oficjalnie. Strach, wstyd czy może zakaz wypowiedzi? A może po raz kolejny poczucie swej bezkarności i buta?
A po co tutaj mają się tłumaczyć? Komu Wam? Obejrzeliście coś w telewizji i piszecie tutaj jakbyście byli jakimiś ekspertami w sprawie. Przykro mi nie jesteście. Od tego są odpowiednie organy, żeby się sprawą zająć i to im będą się tłumaczyć zamieszane w sprawę osoby i to oni ocenią całą sytuacje.
Brawo panie doktorze! Takiej odpowiedzi oczekiwaliśmy :)
Wczoraj w programie na żywo też żaden lekarz się nie wypowiedział.
Pielęgniarkę, która spała powinno się zwolnić...
ZWOLNIENIE PIELĘGNIARKI CZY LEKARZA NIE PRZYWRÓCI ŻYCIA DZIECKA.BÓL JAKI PRZECHODZĄ RODZICE I BLISCY DZIEWCZYNKI NIE MA GRANIC.
Nic życia dziecku nie przywróci, ale czas zapłacić za błedy. Ojciec był zbulwersowany, że pielęgniarka śpi, powiedział to w reportażu, czy nadal powinna pracować? Powinna sobie spać w domu, ale nie za nasze pieniądze w szpitalu.
podbijam
Niestety. Współczuję tej matce, świadomość jak umierało jej dziecko,samotne,przywiązane do łóżka... Serce pęka.. Zwierze zasługuje na godne odejście...
czy pan Grabowski poda sie do dymisji?
To co się dzieje w tym szpitalu to ludzkie pojęcie przechodzi kilka razy miałam przyjemność i mam nauczkę ze wszystkim niestety trzeba jeździć do Kielc. A największa masakra to jest na izbie przyjęć dorośli dzieci wszyscy razem czeka się po kilka godzin. Kiedyś z dzieckiem czekałam na izbie na środku wielka plama krwi dziecko się boi lekarka z pediatrii go zbadała niestety zero podejścia do dziecka on przerażony pyta się jej czy będzie musiał tu zostać a ona na to że tak że jak się przychodzi do szpitala to się szybko nie wychodzi, łaskę robiła że została w nocy obudzona. Ktoś się powinien wziąć za to i ustalić zasadę że w nocy się nie śpi przecież oni są do cholery w pracy biorą za to pieniądze. Odbiegając od tematu kiedy byłam w ciąży trafiłam do szpitala też w nocy i poszłam do położnej żeby mi kroplówkę odpięła a ta do mnie z pretensjami że ona już nie uśnie szczena mi opadła i nic nie powiedziałam bo to i tak nic nie zmieni stara niereformowalna baba czeka aby dociapać do emerytury. Ale ktoś powinien silną ręką tam zrobić porządek.
I tyle razy miałaś takie sytuacje i nic z tym nie zrobiłaś? Skargi sięskłada na takie dziadostwo. Taka mądra jesteś tylko w pisaniu na forum a nie zrobiłaś nic, żeby ukarać dziadostwo? Ktoś siępowinien za to wziąć, ale jak widać nikomu się nie chce,co i po tobie widać. Chamskie zachowania należy piętnować, nagłaśniać a nie opisywać tylko na forum.
Admin wyłączył mój post bo doszedł do wniosku ze moja krytyka wobec ostrowieckiego szpitala jest niepoparta argumentami. A więc napisałam ze ja i moja rodzina nie korzystamy z usług ostrowieckiego szpitala bo życie nam miłe i jeździmy do starachowic. Teraz uzasadniam dlaczego i admin nie ma już prawa wyłączyć mojego postu ! Pewnego pięknego razu będąc w ciąży zasłablam na ulicy i ktoś wezwał karetkę. W szpitalu na dzień dobry zostałam zjechana przez lekarza po co ta karetka, chociaż przecież sama jej nie wezwałam ! Potem pan ordynator ginekologii nie oszczedzal chamskich odzywek wobec mnie więc zaczęłam się z nim kłócić. Diagnoza oczywiście była nietrafna a podawane leki całkowicie zbędne. 100 % niekompetencji, 0% wiedzy. Innym razem moja mama mając prawie 40 stopni temperatury czekała 5 godzin na krzesełku na izbie przyjęć po czym kolejny "kompetentny" lekarz stwierdził że NIC jej nie jest ! ŻENADA. Nie wspomnę już o niemiłych pielęgniarkach które chyba za karę tam pracują. Na tym nasze kontakty z ostrowieckim szpitalem się zakończyły.
Ale pielęgniarki są tam dla nas a na niekompetentne i niemiłe należy składać skargi.Ludzie nauczcie się walczyć o godne traktowanie waszych dzieci i was. Te panie są tam dla nas,mająbyc uprzejme choćbyśmy my pacjenci tacy nie byli, a jak coś się nie podoba to trzeba się dowiedzieć, gdzie takie skargi się składa.
Nie ma rejonizacji wiec nie będę latać ze skargami tylko wsiadam w samochód i jadę do tego szpitala do którego MNIE się podoba.