Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 60

Odp.: Okoliczności śmierci 14-letniej dziewczyny z powiatu ostrowieckiego

Ja nie rozumie tu jednego nawet jak była by potrzebna konsultacja psychiatry i leczenie psychiatryczne to jakim prawem nie powalają rodzicom być przy dziecku to jest tylko małe przestraszone dziecko.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Okoliczności śmierci 14-letniej dziewczyny z powiatu ostrowieckiego

Też tego nie rozumiem. Często leżałam z dziećmi w szpitalu i nawet z 13latką zostawałam zawsze. Nigdy nie usłyszałam słowa sprzeciwu. Do ostrowieckiego szpitala wiem, że jak nie zajrzałam nigdy tak nie zajrzę, życie nam miłe.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 61

Kolejna tragedia niebawem rozegra się pewnie na Intensywnej Terapii na Neurologii, gdzie leżą ludzie podłączeni do monitorów, respiratorów. W takim pomieszczeniu opieka powinna być non stop- a niestety nie ma. Pielęgniarki wychodzą i ostatnio nie było nikogo przez 2 godziny!!! W pokoju umieszczono matkę jednej z pielęgniarek, która ma zaburzenia psychiczne, mówi od rzeczy, rozlewa mocz z pojemnika, podchodzi do innych pacjentów w naprawdę ciężkim stanie podłączonych do monitorów, próbuje odpiąć sprzęt, sonde, wchodzi na łóżka do nich. Taka osoba powinna być umieszczona w innym pokoju, albo skoro córeczka jest pielęgniarką powinna chociaż być pilnowana przez 24 h/d przez personel.Taka osoba stwarza zagrożenie dla innych pacjentów!!! To co się tam dzieje zostało sfilmowane i niebawem zostanie przesłane do mediów.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

W sprawie Kariny jest więcej niewiadomych dot. opieki lekarskiej.

Rodzina czeka tylko na decyzje prokuratury.

pysia
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 63

Prześlij już dziś zanim " film zginie " w magiczny sposób.

pysia
              Zgłoś
              Odpowiedz

dziś o 17.30 na TVP INFO na żywo z Ostrowca o tej niewyobrażalnej tragedii ......

Gość_....
                Zgłoś
                Odpowiedz

do goscia 6.54.nie badz cyniczny,nie trzeba byc magikiem by dobrze leczyc i byc dobrym doktorem a jak ktos sie nie nadaje to jest wiele innych zawodów wiesz ze zeby byc lekarzem składa sie przysiege...to ze ciebie taka tragedia nie dotyczy nie znaczy ze masz mowic co kto ma czynic tzw zwykły ból głowy i wymioty moga byc w gruncie rzeczy zabójcze...mozesz bagatelizowac objawy u swojego dziecka ale raczej nie radze bo widzisz co sie pozniej dzieje płacz i lament

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Jak raz ostrowiecki szpital postąpił jak powinien i nie ma powodu najmniejszego aby tutaj szukać winnych. Nie trzymali na siłę i nie udawali, że wszystko wiedzą tylko szukali szpitala, który jest w stanie pomóc. Żadnego lekceważenia nie było.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 70

Rano było na żywo sprzed ostrowieckiego szpitala na Polsat news. Pani neurolog powiedziała coś tak niezrozumiałego ze na prawdę miałam gruba rozkmine żeby zrozumieć jej wypowiedź

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 65

Dzisiaj pod szpitalem była TVP i Polsat, wygląda więc na to, że sprawa szybko nie ucichnie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 66

Skąd ma Pan/Pani takie "rzetelne informację", że ta osoba jest matką pielęgniarki?

Jestem pielęgniarką na neurologii i wiem o kogo chodzi. Córka tej kobiety nie jest pielęgniarką. Ostrowiecki szpital nie jest duży, wszystkie pielęgniarki się znają a domniemanej córki nie zna nikt.

Pielęgniarka widmo? A może po prostu, jak to w Ostrowcu jest modne, szukanie sensacji na siłę?

Zajmijcie się sobą, wstrętni aferzyści.

Gość_Pielęgniarka
              Zgłoś
              Odpowiedz

nie ważne kim ta Pani jest, córką czy nie, ale taka osoba skoro leży na oddziale powinna być pilnowana, bo stanowi zagrożenie dla innych pacjentów w dużo gorszym stanie.mam nadzieję, że ktoś się tym zainteresuje zanim stanie się tragedia.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 90

Uderzono w czuły punkt? Żenada, żenada i jeszcze raz żenada. Sensacją to jest szpital w ostrowcu i horrorem zarazem. Proszę mi nie mówić o tej żałosnej placówce bo mógłbym książkę o nim napisać. Zdarzenie sprzed paru lat. Pewna osoba dostała lekkiego udaru mózgu (potem się okazało że lekki) Zadzwoniłem po karetkę a pani mówi żebym tą osobę przwiózł sam. Powiedziałem że przywiozę ale przyjadę z policją. Przestała dyskutować i przyjechała karetka. Innym razem dziecko w 15 minut dostało gorączki 40st i drgawek a pani w dyskusje ze mną wchodzi. Postraszenie sankcjami prawnymi odrazu przywróciło rozmowę na odpowiedni tor. Czekanie na izbie przyjęć po godzinie , dwie żeby lekarz w sobotę czy niedzielę raczył zejść jest, nie wiem jak to wyrazić, okazaniem arogancji, chamstwa, bezczelności w stosunku do pacjenta. Gdyby ktoś tak postąpił w stosunku do klienta w firmie w której pracuję to nagana, po premii , a po drugim takim numerze wyleciał bym z hukiem. No ale to są przecież lekarze, bogowie życia i śmierci na tym zad.piu jakim jest Ostrowiec. Z nimi się nie dyskutuje.

Nie chce Pani czy nie słyszy opinii o neurologii w ostrowcu? A może to taka sama tajemnica jak to że ruscy rewitalizują ukrainę?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 75

Neurologia w Ostrowcu to najbardziej wymagający oddział .Mało personelu pomocniczego . Dlaczego w innych szpitalach może być inaczej,musiała stać się tragedia aby ludzie zobaczyli co i jak się dzieje w ostrowieckim szpitalu.Tam personelu jest mało a jakby ktoś leżał i zobaczył to wszystko .

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

już nawet w TVN faktach poleciał ten temat.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 88

Stała się tragedia i tego nie da się odwrócić. Wielkie wyrazy współczucia dla rodziny. Ale może to jest ten moment - pomijając tragedię ostatnich dni, aby jasno powiedzieć, że ostrowiecki szpital nie ma dobrego gospodarza. Każdy z nas zadaje sobie zapewne pytanie, dlaczego chorzy szukają pomocy i leczą się w ościennych szpitalach: Lipsku, Sandomierzu, Staszowie, Starachowicach, Końskich, Iłży. Kobiety za wszelką cenę chcą rodzić w Starachowicach, Kielcach. Bo są to szpitale gdzie wszystko, albo większość da się zrobić dla chorego! mieć dobry i wykfalifikowany personel, sprzęt, podejście do pacjenta... A czy z tych miejscowości ktokolwiek trafił do naszego szpitala, czy cieszy się on taką renomą jak wyżej wymienione? Chyba nie popełnię błędu, jeżeli napiszę, że nie ma, nie cieszy się dobrą opinią. Będąc zarządzającym też zadałabym sobie takie pytanie i jeżeli nie mam ambicji sprostać podstawowym wymogom - to po co na siłę piastować to stanowisko. Czy jest to przeczekanie do większej emerytury?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 97

Dokładnie Gościu z 17:34. Może to nie na temat wątku, ale tylko jak ktoś wpomnie neurologia w ostr nóż mi sie w kieszeni otwiera. Wcale nie chodzi o kompetencje personelu, lekarzy...tam jest kompletny jego brak, warunki pobytu godzą w ludzką godność, tam często leżą ludzie u samego krańca życia. Czy powinni w takich warunkach? I ktoś mi powie, że ten szpital jest dobrze zarządzany, że oszczędza sie na pacjencie, że jest ograniczony personel chyba na najcięższym oddziale w szpitalu? Ze ludzie cierpiący leżą w takich warunkach???? Dla kogo on jest dobrze zarządzany napewno nie dla nas, mieszkańców!!! Ale to norma w naszym mieście tam gdzie jest jest pilna konieczność dofinansowania, poprostu go nie ma, tak tu jest ze wszystkim, buduje sie sciezki rowerowe, hale sportowe itd. a nie ma inwestycji, aby ludzie mogli żyć mając normalną prace ba nawet chorować nie mogą godnie czego przykładem jest neurologia.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 89

A panie pielęgniarki pokrzykiwały na agresywne dziecko by Ją uciszyć (dziś wiadomośći). To są ludzie profesjonalnie przygotowani do niesienia pomocy innym? Nie zastanawia się jedna z drugą, że to nie jest normalne, że dziewczynka, która nie jest pod wpływem narkotyków ani alkoholu, tylko ma potworny ból głowy i brzucha zachowuje się w taki sposób?

Ale przecież to normalka np. na porodówce....))

Pan dyr. Grabowski - znawca w dziedzinie medycyny - uzasadniał skierowanie do psychiatryka - a co mieli robić jak dziecko gryzło i kopało. Za

Gość_gość_yk
              Zgłoś
              Odpowiedz
25 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę