To są pomówienia, jeśli znasz przypadki naruszenia prawa to zgłoś je na policję.
A lepszego dyrektora od lat nie było.
Miałam przejścia ... ale to długa opowieść .Na szczczęście dobrze się skończyło ale tylko dlatego że zabraliśmy dziecko w ostatniej chwili do innego szpitala .
Kto jest ordynatorem tej nieszczęsnej neurologii?
Niewyobrażalna tragedia.Niewyobrażalna.Tej młodej dziewczynie życia nie wróci nic,ale rodzice,znajdźcie w sobie siły,i wpakujcie do więzienia,którzy Waszą córkę zamiast leczyć po prostu z zimną krwią zabili.
Proszę powiedzcie o który szpital psychiatryczny chodzi.
Chyba w Morawicy, bo najbliżej
Pewnie ten na kusocinskiego w kielcach
Mam wrażenie, że niektórzy są nie do ruszenia, poza tym kto by chciał pracować na niektórych naszych oddziałach...
Medycyna teraz to niezła fucha. Nauka oparta na zapamiętywaniu i klepaniu pamięciowym. Nie trzeba przebijać się przez konkurencję jak w środowisku prawniczym czy nauk ścisłych. Nie ma porównania do studiów na kierunkach ścisłych. Skończy ledwie studia i już warunki stawia, a że braki są w obsadzie to nie ważne gdzie i jak, ważne że ukończył i ma dyplom i już się stuka kaskę na lewo i prawo.
W każdym innym mieście lekarz jeżeli słyszy, że badania były robione w naszym szpitalu natychmiast zleca przeprowadzić je od nowa. Nie ma dyskusji. Ciekawe dlaczego?
Ale to Oddział Neurologii Dziecięcej w KIELCACH odmówił przyjęcia dziecka ,a w telewizji odmówili komentarza! Neurologia w Ostrowcu nie przyjmuje i nie leczy dzieci.Ja też mam różne zastrzeżenia do naszego szpitala , ale trzeba oglądać i słuchać ze zrozumieniem.Z tego co mówili w TV psychiatrę w KIELCACH też nic na początku nie zaniepokoiło ,nie skierował na inny oddział tylko unieruchomił dziecko pasami do łóżka.Zareagowano dopiero poźniej, kiedy stan się pogorszył.Ogromna tragedia dla rodziny , ale może to nie jest takie proste i oczywiste jak się posornie wydaje.Miejmy nadzieję ,że śledztwo wyjaśni jak było
śledztwo nic nie wyjaśni, a winni nie będą ukarani. Ostrowiecki szpital- nawet nie wiem jak to nazwać. Co to znaczy że nie wykonują takich badań? to jakie wykonują? Na zawartość składników w stali stopowej? Za co ja płacę całe życie zdrowotne? Przez DWADZIESCIA lat byłem na chorobowym TRZY DNI. A ile wydałem na ten śmieszny twór jakim jest tkz. służba zdrowia? Co, w szpitalu tylko kroplówkę z elektrolitami umieją podłączyć? Syf, kilła, mogiła.
Czy tylko w Kielcach jest szpital dziecięcy z oddzialem neurologicznym ?
Czy jeśli np na ortopedii brakuje miejsc to maja prawo umiescic pacjenta ze złamana noga na psychiatrii czy jednak wysyłają na ortopedie do innego szpitala? To dziecko trafiło do szpitala z bólami głowy i wymiotami...
A może to lekarz z Kielc kazał skierować dziecko na psychiatrię ? Nie wiemy jak było ,gdyby miało tylko bóle głowy na pewno by go na psychiatrii nie przyjęli i nie wsadzili w pasy.Ja nie wiem jak było i tak łatwo nie chcę od razu wydawać wyroku kto jest winny ( a pewnie ktoś jest).Wkurza mnie tylko takie myślenie - jak Ostrowiec nie przyjmie pacjenta i pacjent umrze to Ostrowiec jest winny.Jak Kielce które mają większe możliwości odmówią pomocy to też winny jest Ostrowiec.A swoją drogą ciekawe czy jakby pediatria u nas dalej był zamknięta dziecko by uratowano?
dziecko podobno z bólu wyło i dlatego też pewnie skierowali dziewczynkę do psychiatryka. Brak słów co się dzieję na tym świecie. A od tego szpitala jak najdalej bo tu tylko kroplówkę podłączą i dadzą tabletke na uspokojenie
Gościu z 21:42. Posłuchaj uważnie bo chyba źle kojarzysz fakty. Płacimy całe życie na zusy, podatki, chorobowe. Wszyscy pracujący. Więc żądamy za to czegoś w zamian. W głowie mi się nie mieści że w 70 000 mieście szpital nie robi jakiś tam badań. To co to jest? Poradnia?Dziecko powinno mieć zrobione wszystkie niezbędne badania a konsultant powinien być sprowadzony do ostrowca. Pod koniec tamtego roku jeden z członków rodziny miał robiony tomograf. Niestety, był piątek zacny pan radiolog już był nieobecny więc z opisem trzeba było czekać do poniedziałku !!!!!! A co by było gdyby to był stan nagłego zagrożenia życia? Co potem powiedziałby radiolog? Potem były jeszcze inne numery bo pani ordynator nie miała czasu odpowiedzieć na kilka pytań rodziny. TO jest POPELINA.
Dyrektor od metalu powie: nie wszystkie badania wykonujemy w naszej placówce. Niech odejmie sobie z pensji i torchę innym w tej peudo szpitalnej placówce i niech wprowadzi prawdziwe laboratorium. Swego czasu miałem dość częsty kontakt z tą niby medyczną placówką, ZAWSZE było coś nie tak. Mógłbym spokojnie popisać o pediatri, ortopedii, neurologii, porodówce. Śmiech i zgroza. To prawda że w okolicznych szpitalach z ostrowieckiego się po prostu nabijają a badania lecą do kosza- doświadczyłem tego sam w jednym z okolicznych szpitali. Było powiedziane wprost że nikt nie wierzy w badania i opisy badań made in szpital Ostrowiec.
I tak: Ortopedia to Busko albo Staszów, nefrologia dziecięca Sandomierz (da się w mniejszym mieście? Da) Sprawy żylne- Końskie albo Iłża ( jeszcze parę lat temu) Temat rzeka.
Mam nadzieję że winni zaniedbań (śmierci tego dziecka) zostaną potraktowani tak samo brutalnie przez sąd jak oni obeszli się z tym dzieckiem.
Rodzicom składam wyrazy głębokiego współczucia z powodu śmierci ukochanej córki.
Na TVPKielce jest dłuższy wywiad - jak dyrektor tłumaczy, że takie specjalistyczne badania dla Ostrowca robione sa w klinikach m in w Warszawie i Krakowie a jednak w Kielcach równiez skoro zbadali i zdiagnozowali hiperamonemie.