Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Ojciec nieznany i 1300 zł co miesiąc - mam nadzieję, że to nie prawda

Ilość postów: 19 | Odsłon: 2792 | Najnowszy post
  • Ojciec nieznany i 1300 zł co miesiąc - mam nadzieję, że to nie prawda

Czy słyszeliście o tym, że po urodzeniu dziecka wystarczy wpisać, ze ojciec nieznany. I mamusie biorą co miesiąc ok 1300zł jako samotna wychowująca dziecko?

Gość_masakra
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Ojciec nieznany i 1300 zł co miesiąc - mam nadzieję, że to nie prawda

to już podchodzi pod jakieś oszustwo chyba? co Ci ludzie nie wymyślą, tragedia.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Ojciec nieznany i 1300 zł co miesiąc - mam nadzieję, że to nie prawda

Dodatek z tytułu urodzenia dziecka - 1000 zł.

Dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka - 170 zł.

http://www.mops.com.pl/?pid=58

Gość_truskawka
      Zgłoś
      Odpowiedz

a jakby to była prawda to co? GUL ci skoczył masakro???

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

pewnie tak, bo ona nazwisko tatusia podała.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

chodzi o to że zaszła by w ciąże i wpisała że ojciec nieznany a później do 18-tki dziecka nie martwiła by się o robote!

Gość_nie ma różowo
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Gość Dziś, 16:01 może i skoczył. Przeszkadza Ci to?

Niektórzy za 1300 muszą cały miesiąc pracować, a tu wystarczy wpisać ojciec nieznany i nie musi przez x lat martwić się, ze pieniędzy nie ma. A pracą sie nie zhańbi

Gość_Masakra
          Zgłoś
          Odpowiedz

a co chcesz mieć samotnie dziecko dla 1300 zł?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Masakra to jest to co wypisujesz. Wystarczy wpisać że ojciec nie znany - fajne myślenie. A to dziecko to co? Zastanów się w jakich przypadkach wpisuje się że ojciec nieznany i pomyśl czy to rzeczywiście takie super mieć dziecko i nie znać tatusia, bo np. ktoś zgwałcił dziewczynę i zaszła w ciążę.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Za 1300zł chcesz pozbawić dziecko ojca??? Świat stanął do góry nogami!!!!!!!

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ktoś chyba nie załapał o co hodziło autorce/autorowi. Jak kobieta wpisze ojciec nieznany to prawnie jest jedynym opiekunem, ale może mieszkać z ojcem dziecka pod jednym dachem ( jeżeli go zna, a wczesniej oszukała państwo ). "Ojciec nieznany" dla oszusta to nie problem, taka babka moze sobie mieszkac z tym "ojcem" ktory jej pomaga wychowac dziecko któe prawnie nie jest jego, ale biologicznie jest, tylko tego czy jest on biologicznym ojcem państwo nie sprawdzi, bo ta matka mogłaby mieszkać z każdym innym chłopem, a każdego następnego państwo nie będzie sprawwdzać na testach DNA. Ja tak zrozumiałem oburzenie autorki, bo w sposób jaki opisałem wyżej można żerować ( czyli najzwyczajniej oszukiwać ) na tych które naprawde nie znają ojca dziecka.

@18:36 - jeżeli dziewczyna została zgwałcona, to może się LEGALNIE poddać aborcji, nie wiem jak wygląda taka procedura, bo każda przyszła matka mogłaby powiedzieć, że jest zgwałcona i życzy sobie aborcji, ale wiem, że w przypadku gwałtu aborcja jest legalna

Gość_Pozdrawiam
        Zgłoś
        Odpowiedz

chodziło* - literówka :)

Gość_Pozdrawiam
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

w takim razie moze posprawdzac mamunie ktore tak oszukuja i w razie czego zadac zwrotu pieniedzy od nich?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Jesteście chorzy, już szykujcie stosy dla tych niby oszukujących matek;/ A moze najpierw sprawdzicie przepisy, czy taka kwota faktycznie im przysługuje? Bo im nie przysługuje!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Naczytałeś się przepisów, a do rzeczywistości daleko. Aborcja po ciąży jest legalna, co nie znaczy, że każdy lekarz/szpital się tego podejmie. Juz pomijając kwestię podwójnej traumy zgwałconej - raz, bo gwałt, dwa, bo aborcja.

A autor/autorka wątka wątku niech sie ogarnie i zastanowi, bo takie głupoty wypisuje, ze aż żal czytać: jeśli ojciec nieznany, to przysługuje jej WYŁĄCZNIE dodatke z tyt. samotnego wychowywania ( bodajże 170 zł, nie pamiętam dokłanie), a nie żadne 1300!!! No i becikowe, jednorazowo, niezależnie czy ojciec "znany" czy "nieznany"

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Błąd mialo być aborcja po gwałcie, a nie po ciąży

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

...chodziło... ''ch''gdzie ludzie do szkoły chodziliscie.;)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

napisałem, że to literówka, ale admin śpi i nie weryfikuje posta....

Gość_Pozdrawiam
            Zgłoś
            Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery