Podaj nr rejestracyny swojego samochodu to zrobie koperte na masce samochodu twojego madraloo
i tu się mylisz. Zarządca parkingu decyduje kto może parkować (ponosi koszty utrzymania parkingu itp). Często na parkingach są wywieszki np. "Parking tylko dla mieszkańców bloku nr ..."
Ciekawe kto założył ten wątek? pewnie ktoś kto chciał się wyżalić na forum bo nie ma gdzie indziej.
bo tam mieszkają sami debile
owszem są takie znaki ale TYLKO jeśli plac pod parking należy do WSPÓLNOTY mieszkaniowej a nie do spółdzielni:) i jeszcze jak taka osoba zgłasza musi podać imię i nazwisko oraz że jest mieszkańcem tej wspólnoty a mieszkańcom "osiedlowym" spółdzielnia ZAPEWNIŁ tylko mieszkanie a nie parking.WIĘC ALBO TEREN WSPÓLNOTY ALBO OSIEDLE ZAMKNIĘTE w innych przypadkach może zaparkować KTO CHCE NAWET PRZYBYSZ Z KOSMOSU:)
Mieszkancy tego bloku placą fundusz remontowy, z ktorego jest oplacany remont i utrzymanie parkingu. Mieszkancy tego bloku chcą aby fundusz remontowy sluźyl temu co je wpłaca
Oczywiście !!! Wyżej pisze o tym, jakie są zasady parkowania w strefie (każde osiedle). Nie ma czegoś takiego jak miejsce dla mieszkańców bloku, jest miejsce parkingowe dla każdego. Ja ze swojej strony proponuję radom osiedlowym, aby pieniądze, które przeznaczają na zakładanie zbędnych blokad przeznaczyć na starszych, znudzonych mieszkańców swoich osiedli i zagospodarowanie im wolnego czasu, którego maja aż za dużo bo póki co jedyną ich rozrywką jest obserwowanie kto parkuje pod blokami i zgłaszanie tego do SM.
Kierowców obowiązują znaki drogowe postawione przez starostwo bądź urząd miasta (w zależności kto jest zarządcą), natomiast wewnętrzne znaki wystawione np.przez społdzielnie mieszkaniową-sa bo są np.dla ozdoby :-) Co innego gdyby faktycznie auto stało zle zaparkowane (zajmowalo 2 miejsca, blokowalo przejazd, stało w miejscu innym niz wyznaczone-to się zgodzę z problemem, wtedy tylko interwencja służb mundurowych :-/ Ale gdy stoi prawidłowo, mimo iz nie jest mieszkańcem, nic nie da się zrobić.
piepszone debile,gdzie tak jest ja w Ostrowcu mieście idiotów
Jak mapy wykazują jedynie SM Krzemionki mają parking przy bazarku, natomiast nieruchomości gruntowe na Ogrodach to własność Urzędów lub skarbu Państwa , więc po co te Wasze szarże z zaporami , zakazami , znakami itp.
Czy kasy mają za dużo to już nie mi oceniać. Wiedzy na pewno mają za mało.
pierniczone dziady