Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Ogólnopolski Ranking Perspektyw 2013

Ilość postów: 19 | Odsłon: 1580 | Najnowszy post
  • Ogólnopolski Ranking Perspektyw 2013

Chreptowicz znów najlepszym liceum w Ostrowcu, piąty w województwie (spadek z trzeciego) i i 185 w kraju (spadek ze 111), Broniewski drugi w Ostrowcu, dziesiąty w województwie, 309 w kraju (skok z 324), Staszic trzeci w Ostrowcu, dwudziesty w województwie, nie znalazł się w pierwszej 500 kraju. Norwid nieklasyfikowany.

W rankingu techników THM po raz kolejny pierwszy w województwie, 170 w kraju, Ekonomik drugi w województwie, w pierwszej 250 kraju się nie mieści.

Trzeba przyznać, że ostrowieckie szkoły średnie nawet sobie radzą ;)

Co sądzicie?

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Ogólnopolski Ranking Perspektyw 2013

Zapomniałeś dodać gościu, że Broniewski jest najlepszą szkołą olimpijską w Ostrowcu, a na pozycji 3 w województwie. Brawo!

Gość_maturzysta
      Zgłoś
      Odpowiedz

Rzeczywiście, nie sprawdzałam podrankingów :) To w takim razie jeszcze w rankingu maturalnym (liceów) mamy Chreptowicza na 199 w kraju i o ile nic nie przegapiłam na piątym miejscu w województwie. Wśród techników oczywiście THM w rankingu maturalnym pierwszy w województwie, 146 w kraju.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

W podrankingu olimpijskim rzeczywiście chreptowicza brak, a thm 2 za bronkiem( w mieście)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Brawo Bronek i THM wreszcie mamy szkoły olimpijskie. Takie sukcesy rzeczywiście świadczą o osiągnięciach uczniów i nauczycieli. Skończyłem THM ale kibicuję obu szkołom. Tak trzymać.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Również życzę dalszych suksesów obu tym szkołom, szczególnie III LO, które skończyłam dawno temu, ale jak słyszę nadal to super szkoła!

Gość_absolwentka
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: Ogólnopolski Ranking Perspektyw 2013

Trzeba kibicować wszystkim naszym szkołom, mamy z czego być dumni ;) Nie należy zapominać, że najważniejsze są jednak matury, olimpijczycy to zawsze tylko kilku uczniów, a maturę piszą wszyscy.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Matury są ważne, ale nie należy zapomnieć, że ich wyniki zależą takze od poziomu uczniów przyjmowanych do szkoły. Być może osiągnięcia innych liceów są dużo większe niż Chreptusa, który startował z wyższej pozycji ( wysokie średnie uczniów przyjętych do szkoły).

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Tak, zwłaszcza dwie klasy biolchem gdzie zostali przyjmowani uczniowie z 20pktami :) Naprawdę, brak klasy dla broniewskiego i chreptowicza którzy cały czas chcą się wygryźć nawzajem. W każdej szkole się trafiają osoby mądre i głupie i męczy mnie już ten spór, a sama jestem w jednej z tych dwóch szkół. To smutne ile jest w was nienawiści...

Gość_gościówa
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Z tego co mi jest wiadome, a chodzę do jednej z tych dwóch klas bio-chem nie było takich uczniów z 20 pkt. Piszesz niesprawdzone głupoty, wręcz nierealne i cieszę się z sukcesów mojej szkoły.

Gość_uczeń
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

A teraz to przypadkiem nie ma już tylko jednego bio-chemu? Od 2010 podobno jest tworzony tylko jeden, bo ograniczono ilość klas we wszystkich szkołach.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Poza tym nie należy zapominać również i o tym , że do wyników z matury przyczyniają się przede wszystkim korepetytorzy. Pracę samych nauczycieli widać właśnie po ilości olimpijczyków.

Gość_XYZ
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Naprawdę teraz to takie powszechne? Już skończyłam Chreptowicza, a wtedy osoby chodzące na korepetycje ze wszystkich przedmiotów w mojej klasie to była mała część wszystkich uczniów. Bodajże dwie osoby z biologii (przy czym jedna do drugiego nauczyciela z naszej szkoły, a jedna miała znajomego biologa), jedna z chemii (do naszej nauczycielki), jedna z fizyki (do nauczyciela z naszej szkoły) i jedna z matematyki (nie wiem do kogo), reszcie wystarczyło to, co było na lekcjach. Po co chodzić do szkoły, skoro wszystkiego mają uczyć korepetytorzy? ;)

A po ilości olimpijczyków to widać jednak przede wszystkim pracę własną ucznia - nikt z nikogo olimpijczyka nie zrobi, jeśli jakaś dziedzina wiedzy go nie interesuje na tyle, żeby poświęcać jej większość czasu.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Z wrobla nie zrobisz kanarka. Dobremu uczniowi nauczyciel tylko pomaga, choc nie kazdy pomocy potrzebuje. Ani szkola ani korki nie pomoga jak material marniutki.

pismen
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Otóż to ;) Nawet korepetytor nic nie zdziała, jeśli się po prostu nie da. A jak uczeń dobry, to korepetycji nie potrzebuje. Zapamięta to, co było na lekcjach, będzie prowadził starannie notatki i nie zapomni do podręcznika zaglądać, bo nikt za niego się nie nauczy.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Uważasz, że do Broniewskiego i Staszica przychodzą jakieś ciemne masy i tylko szkoła im wiedzę zapewnia, a w Chreptowiczu nauczyciele nic nie robią, tylko zadają uczniom temat do nauczenia się na sprawdzian? :P W Chreptowiczu również zdarzają się niezbyt wybitni ;) A do Broniewskiego również chodzi inteligentna i pracowita młodzież, szczerze mówiąc poziom absolwentów gimnazjów wybierających Chreptowicza i Broniewskiego oceniam jako równy.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Hahaha, rok temu próg na biolchem w broniewskim 40pkt, a teraz dwa biolchemy i od razu pokazali listy alfabetyczne bez ilości punktów, bo najmniej było 20-60. Nieważne ile, na 200 to strasznie mało. Żałosne.

Gość_gościówa
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Czy piszesz o tym rankingu http://www.ostrowiecka.pl/ostrowiec-swietokrzyski/miasto/5460-qchreptowiczq-najwyej. Jeżeli tak, to uważam że jest tragicznie z tendencją spadkową. Spadek o kilkadziesiąt miejsc w klasyfikacji to powód do bicia w dzwony a nie do fanfar. Ludzie weźcie się do roboty. Na forum kraju, nasze szkoły wypadają fatalnie. A było całkiem dobrze. Taki spadek w ciągu roku to nie przypadek.

Gość_zaniepokojony
      Zgłoś
      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery