Mam 2-pokojowe mieszkanie na os. Słonecznym do wynajęcia.
Mieszkanie jest odnowione, kuchnia i łazienka urządzona.
Zastanawiam się jaka cenę za wynajem powinnam wystawić? może ktoś podpowie jak wyglądają ceny w Ostrowcu?
500 zł odstepne+ czynsz i opłaty. Jak umeblowane, to oczywiscie cena w górę odstępnego.
jak wystawi 500zł +czynsz to będzie czekać i czekać,a chętnego nie będzie 400 zł odstępne to max za dwa pokoje
Sami znawcy widzę !! Dobre rady... Zasada w Ostrowcu jest taka - czynsz 360 zł - odstęne max 400 - w granicach czynszu - jeszcze w zalezności o wyposażenia. trzeba logicznie popatrzeć - jakie zarobki w Ostrowcu i czy kogoś będzie stac ?! Mozna wynająć i za 1000 zł odstępnego ale jak to zwykle jest - pierwszy miesiąc się spóźni a drugi nie zapłaci - i taki zarobek :). ceny muszą być logiczne, adekwtne do mozliwości zarobkowych....
Mylisz się gościu_x, nie będzie czekać, wiem to z doświadczenia, ciężko teraz coś znaleźć do wynajęcia za mniej niż 500-600 za samo odstępne, więc ludzie biorą to, co jest i za ile jest.
300 stowy to max za umeblowane w ostrowcu
300 zł? to chyba w Kunowie albo w Ćmielowie,a nie w O-cu
500-600 zł odstepne + czynsz i media
pamiętaj też aby pobrać kaucję
gościu z 16:25 ja wynajmuje i płacę 370 odstępnego plus 340zł czynsz więc da sie znalezć w rozsądnej cenie,przeglądam też czasem oferty i są w cenie do 750 zł a są i po 100zł tylko że kto wynajmie za taką cenę??ktoś na miesiąc dwa zaczym znadzie tańsze
ja płace 450 czynszu i 300 odstepnego, plus swiatło razem okolo 850 miesiecznie
Znajoma na Rosochach wynajmowała umeblowane mieszkanie 3 pok. za 420 zł. czynszu + media ( prąd, bo gaz w czynszu, woda i co zaliczkowane do rozliczenia) + 220 zł. osdtępnego.
ja jakos nie musialam prosic sie o lokatorow, oni prosili sie juz o wejscie i biore 700zl odstepnego + oplaty oczywiscie
a może 1000?,jak kogos stac placić tyle kasy za odstepne to powinien wziąc kredyt i spłacać raty .Jeśli sam nie ma mozliwości kredytowych to prosić rodzine do skutku,a nie dawac zarabiać pazernym ludziom.
Mam nadzieje, ze podpisałę/aś umowę i odprowadzasz podatek
ja płace za 2 pokoje rosochy 250
trzy stówy max!