Co to jest 0,5% dobrowolnej składki jak przez stulecia nasi dziadowie płacili 10%(dziesięcina).Do tego kościół dąży.
Dziesięcina to był podatek dla państwa, na kościółek było świętopietrze
Nasi dziadowie pracowali 110 godzin miesięcznie u pana to była pańszczyzna, a teraz robimy na jaśnie panów 180-230 godzin, się poprawiło co nie?
Dzesięcina-Obowiązkowe,świadczenie pieniężne lub rzeczowe w postaci dziesiątej części swojego dochodu na rzecz Kościoła,przeznaczona głównie na rzecz utrzymania duchowieństwa.-Wikipedia
Od kiedy to Wikipedia jest jedynie poprawnym źródłem wiedzy? Tak może i jest ale dla dzieci neostrady, takich jak Ty gościu 10:20. Widać teraz wyraźnie, dlaczego obcięli lekcje historii, aby później takie bzdury ludzie pisali.
Ano właśnie,dzieci internetu,co tam napisane to święta prawda,ale nie zawsze
Jeszcze raz powiem- kto chce niech płaci na związki wyznaniowe ale ze swoich dochodów a nie podatków!!!
Podatki to z czego jak nie z dochodów gościu 10:21. Ja też powtarzam, niech obniżą podatki to i gospodarka się ożywi a ja będę płacił na Kościół z dochodów. Teraz już nie byłoby mnie stać, bo państwo zabiera mi 70 % tego co zarobię!!! Jeśli tak, niech finansują to z moich podatków, płacę i wymagam!!!