aha i zeby nie bylo bo jak psioczyc to psioczyc :) rzad jest nieudolny i tez wypadaloby cos z tym zrobic , tyle ze slowami raczej wiele nie zwojujemy ;/ ciagle brak konkretnej alternatywy , tzn moze tak , poki co nie ma zadnej sensownej partii z zadnym sensownym programem i tu jest pies pogrzebany. Z jednej strony mozna by sie pokusic o PiS ale nie interesuje mnie partia ktora nie stawia dobra obywatela nad dobro roztrzasania jakis afer. Smolensk powinien byc sprawa tzreciorzedna , na pierwszy plan powinno sie wysunac odbudowanie gospodarki cokolwiek zeby dac ludziom chociaz promyk nadziei bo co nam da to ze np zakladajac hipotetycznie byl zamach ? nagle ludziom zacznie sie zyc lepiej ? za sprawa cudu wykwitna miejsca pracy ? no wlasnie ...... nie.
Tak, zawsze winna opozycja, mimo że większości nie ma i nawet odebrania immunitetu Niesiołowskiemu nie mogła przegłosować. Tak to partia oszustów chroni swojego posła, jak widać, są równi i równiejsi.
Co ty pismen bredzisz?,nawet pis jest przeciwny tak wysokiemt odpisowi na jaki zgodził sie boni czyli twoje po,a o sld to niewspomne co oni sądzą o funduszu,gubisz sie w swoich kłamstwach i niewiedzy tak samo jak twoje ukochane słońce narodu PO.
"- To wolny świat, zdałem sobie sprawę, że wielu księży z trudem przestrzega celibatu, gdy poczują potrzebę towarzystwa kobiety, z którą mogliby się ożenić i założyć rodzinę - powiedział szkocki kardynał Keith O'Brien. Jego zdaniem Watykan powinien przedyskutować sprawę zniesienia celibatu, a on sam uważa, że księża powinni móc się żenić."
No ale co z finansowaniem partii politycznych z budżetu, jesteście za czy przeciw?
A, KK działa na was jak płachta czerwona ;)na byczka.
Luzik, ludziska i tak żadnego wpływu na to nie macie, więc po co prężyć muskuły.
Już to widzę, jak nie wpłacę 0,5 % to mi odśnieżą chodnik i nową ulicę wybudują, oj naiwny maximus, oj naiwny.
OK. chcesz płać tylko później nie płacz że nie ma porządnych dróg w Ostrowcu i że nie ma ci kto śniegu poodrzucać! Bo ten sam minister który dogadał się z krk wydał taką decyzję a nie inną !!!
http://www.ostrowiecka.pl/ostrowiec-swietokrzyski/okolice/5548-qschetynowkiq-nie-dla-powiatu
No teraz to mnie rozbawiłeś Maximus, do łez...;)))) Co do odpisu, oczywiście że będę płacił. Wolę te pieniądze przeznaczyć na Kościół niż na nagrody posłów - nierobów. Wiesz ile dróg byłoby z tych pieniążków, które sobie przyznali? ;))
Odnosnie linku, to powiat nie chce kasy, ktora jest.
Ran, przecież fundacje mogą dostawać 1% więc nie gadaj głupot. Poza tym, ten 0,5% to nie tylko na Kościół Katolicki jak się niektórym wydaje. To dotyczy wszystkich związków wyznaniowych w naszym kraju więc np taki Kościół Prawosławny też na tym zyskuje, cała masa innych również. Argument o partiach? Hmm, wiesz, akurat żadna z partii zasiadających w sejmie nie spełnia moich oczekiwań i nie chcę na nie płacić. Tak samo jak Ty na Kościół. Ta sytuacja jest jak najbardziej porównywalna. Część obywateli popiera te partie i nie ma nic przeciwko ich finansowaniu, a część wręcz przeciwnie. To samo jest z Kościołem. Wielu ludzi chce, aby był finansowany, spora część sobie tego też nie życzy. Idąc na kompromis powinno być tak, jak napisałem, albo Kościół albo partia, niech ludzie sami wybiorą. Jest też trzecie wyjście - ani jedno ani drugie, wtedy byłoby sprawiedliwie.
Zdaję sobie sprawę ile kościół robi pod przykrywką dobrego!
Ale widzę że ty nie zdajesz sobie sprawy co się tak naprawdę dzieje w tych instytucjach przykościelnych bo na kazaniach o tym nie mówią a to tylko biznes!
Biznes jest wszędzie Maximus, myślisz że ustawy nie są pisane pod konkretnych biznesmenów? Taki świat, człowiek to istota grzeszna, pieniądze i władza zawsze są pokusą. Nie oznacza to jednak, że cała nauka Kościoła jest zła i że nie robi nic dobrego. Tyle tylko, że dobro nie jest medialne i się go po prostu nie zauważa. Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień...Poza tym, nie wiem czemu tak się czepiasz tego katolicyzmu, wszak odpis(a wcześniej fundusz kościelny) dotyczy wszystkich wyznań w naszym kraju, nie tylko Kościoła Katolickiego.
Czepiam się dlatego bo uważam że to jest marnotrawstwo a to też grzech.
O co tu w ogóle chodzi przecież "owieczki" i tak niosą kasę na tacę i inne składki to po co ta pazerność kleru!!! gdy w kraju większość ludzi żyje od wypłaty do wypłaty o ile pracuję!
chore dzieci czekają na pomoc bo państwo nic to daj ten procent na dzieciaczka chorego,a nie na zdrowych księży
Był fundusz kościelny - nie podobało wam się, teraz jest dobrowolny odpis - też źle. Takim jak ciężko dogodzić. W Polsce są podatki za wysokie, niech je zmniejszą, a wtedy bardzo chętnie będę płacił osobno na Kościół, tak jak jest to np w Niemczech. Póki co, odpis 0,5% jak najbardziej mnie satysfakcjonuje. Zawsze mniej moich pieniędzy pójdzie dla nierobów z rządu, którzy marnotrawią ciężko zarobione pieniądze obywateli, nie dając nic w zamian!
Przeciez kk na wszystkie te dobre instytucje pobiera od państwa dotacje ,więc i tak czerpie z kasy państwa.Też chciałabym żeby mi państwo składki odprowadzało do zusu jak klerykom i potem emeryturka,