Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

Odp.: Odpis 0,5% podatku na Kościół

Od kiedy to wchodzi w życie?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 52

mam nadzieje ze za trzy lata ta czarna zaraza bedzie wymierac

Gość_kawka
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Odpis 0,5% podatku na Kościół

Ode mnie nie dostaną nawet 0,000000005 procenta ;) id osób, którym wypełniam pity (czy tego chcą czy nie) również... bo jak nie, to się skończy darmowe rozliczanie ;)

Gość_098
            Zgłoś
            Odpowiedz

Myślisz, że ty jeden wypełniasz? Komu na złość zrobisz? Ja tam będę odpisywał bo wolę dać na kościół niż na polityków, innym też rozliczę (jeśli ty nie będziesz chciał ;)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

lepiej daj człowieku jak masz sumienie na chore dziecko

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 60

po co ta panika-jeszcze nie ma ustawy to raz a drugi nie musisz odpisywać jak na razie to nic nie wiadomo jak do końca to będzie zatwierdza będziesz się martwił

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 61

Masz rację Olek jest jedna wielka niesprawiedliwość rozdaje się publiczne pieniądze na prawo i lewo a to na fundusz a to na gigantyczne premie i nagrody a tymczasem zwykłym Polskim rodzinom dokręca się śrubę ,np. coraz mniej rodzin pobiera zasiłki rodzinne bo progi dochodowe są na niskim poziomie i jeśli dwie osoby w domu pracują za najniższą krajową to nie ma szans na jakąkolwiek pomoc a wszystko kosztuje książki , ubrania opłaty itd.

Dlatego twierdzę ,że te miliony powinny trafić do ludzi którzy je dobrze spożytkują a nie rozpasać i tak już dobrze upasionych!

Maximus
        Zgłoś
        Odpowiedz

Oj @Maximus, przemawia przez Ciebie zdrowy rozsądek, oby więcej takich ludzi.

Alexis
          Zgłoś
          Odpowiedz

PSL żebra u bram kościoła, to i PO nie może być gorsze.

Boni rozda wszystko klechom .

Burzum
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 78

a co śmieszne to kościół prawosławny niechce tego odpisu

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 77

Maximus, zdajesz sobie sprawę z tego ile Kościół robi dobrego? Nie siej lewackiej propagandy!! Wiesz ile jest w Polsce katolickich domów samotnej matki, prowadzonych właśnie przez Kościół? Zobacz, choćby te http://www.pro-life.pl/?a=pages&id=9. Myślisz, że to wszystko nie kosztuje? No, a co państwo robi dla tych kobiet? Każdy kij ma dwa końce, a te ciągłe wasze ataki na Kościół stają się po prostu nudne. Jedyna pociecha w tym, że sobie ponarzekacie i tyle waszego ;)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

A Ty się tak nie unoś, bo będziesz kolejbym, co za życia trafi do Nieba. Przecież są również inne fundacje, które prowadzą domy dziecka, domy starców itp. I oni dodatkowo nie mogą dostawać 0,5%. Caritas przecież ma prawo do 1%, więc bez przesady, że to 0,5% pójdzie na dobroczynność. Druga sprawa- jeżeli KK zbierze za mało, to dostanie wyrównanie. Ale kiedy zbierze wiecej (szacunki mówią o około 300000000), to przecież nie zwróci nadwyżki. Kolejna sprawa- nadal cała rzesza kapelanów i katechetów jest utrzymywana z budżetu pomimo, że te odpisy dadzą nawet trzy razy pieniędzy. Już nie mówiąc o darmowym otrzymaniu prawa do korzystania z infrastruktury szkolnej. To jak w końcu, sami finansujecie swój związek wyznaniowy, czy nie? Argument o pieniądzach na partie polityczne jest nietrafiony. Dostaja go partie zasiadające w Sejmie,czyli (okej, fatalnie to robią) rządzące. Czyli w sumie ci, których wybierasz w głosowaniu powszechnym. Popraw mnie, bo może o czymś nie wiem, ale nie przypominam sobie, żeby księża byli wybierani.

Gość_ran
            Zgłoś
            Odpowiedz

O co chodzi? nie chcesz nie płacisz, mnie nikt nie pyta o finansowanie pedałów i komuchów z budżetu, może by tak 0,5% na partie zrobić? Zobaczymy jak sobie poradzą, takie małe referendum.Więcej tolerancji (o którą tak lewaki i pederaści walczą) A wy ateiści, mało wylewu nie dostaniecie tak się napinacie jak chodzi o KK. Spokojnie policzcie do dziesięciu, maximus, alexis i pismenek. A ta panienka co to pity rozlicza, może by tak więcej przyzwoitości, to nie twoje pieniądze , więc wara od nich.

Gość_wreszcie-normalnie
              Zgłoś
              Odpowiedz

masz wreszcie-normalnie poczytaj troche to może ci się światełko w tunelu rozjaśni http://krzysztofgawkowski.blog.onet.pl/2013/02/23/zero-procent-z-budzetu-na-pieronka/

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 85

Są finansowane z budżetu lekcje, jak to określiłaś/eś dla "pedałów i komuchów" w każdej szkole, przedszkolu oraz ich przedstawiciele w szpitalach, garnizonach wojskowych i policyjnych? Masz ciekawe informacje. Kto się napina, zwłaszcza na pieniądze to dobrze słychać i widać. No i jeszcze na tuszowaniu przestępstw finansowych i seksualnych komu zależy i kto wtedy purpurowieje i zaczyna pokrzykiwać ns wszystkich wokoło.

Gość_ran
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 88

no ciekawe jest to z tym tuszowaniem bo np jak takiego nauczyciela zlapia za pedofilie to zaraz cale miasto wie o kim mowa a i w TV sie o nim znajdzie :) a ksiadz ? Watykan szybciutko tuszuje sprawe ot taka mala roznica . Dobrowolny odpis mnie nie interesuje nie moja kasa :) mnie interesuje to co idzie z mojej skladki na cel ktorego nie popieram, tylew temacie. I fajne stanowisko niekatolik = komuch ,lewak, ormowiec , zomowiec , aparatczyk, wrog narodu no i ogolnie wszystko co najgorsze na tym swiecie :) naprawde cudowna postawa , oby tak dalej

ChuckNorris
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Mowa milosci blizniego.

pismen
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -