Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 74

Odp.: Odpis 0,5% podatku na Kościół

Jak mi państwo nie będzie zabierać 70% moich zarobków, a płace będą takie jak w Niemczech to bardzo chętnie zgodzę się płacić osobno taki podatek. W przeciwnym wypadku ma płacić państwo bo tam są również moje pieniądze.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 65

Odpis ten cieszy mnie jednak z jednego powodu, będzie świetnym barometrem ilu to mamy prawdziwych katolików w Polsce bo coś mi się wydaje że nie jest to 96%!

Pożyjemy zobaczymy!

Maximus
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                    • Odp.: Odpis 0,5% podatku na Kościół

Nie bedzie barometrem, bo olbrzymia ilosc obywateli podatkow niie placi, gdyz nie ma takiego obowiazku (rolnicy).

pismen
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Fakt ale z tych co płacą!?

Gość_Maximus
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 75

Nieważne ilu nas jest, wolę nawet żeby była nas garstka bez tych wszystkich obłudników, którzy deklarują się bo tak wypada! Póki co, Kościoły są pełne co niedziela i nie sądzę, aby to się zmieniło za mojego i waszego żywota, więc po co się spierać? ;)

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 73

Cóż to znaczy średniowieczna mentalność? To, że ktoś chodzi do kościoła, modli się, to Cię tak boli Alexis? Co Cię to obchodzi???? Każdy żyje tak jak mu pasuje, a tych pieniędzy i tak byś w życiu nie zobaczyła. Nie tyle marnuje nasza władza i jakoś nikt nie krzyczy! Wracając jeszcze do tej mentalności, wolę to, niż promowaną obecnie na każdym kroku rozwiązłość, brak moralności i poszanowania drugiego człowieka.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Nie boli mnie to tylko zwyczajnie... śmieszy. Śmieszy ale jednocześnie przeraża to, że napycha się skarbiec obcemu supermocarstwu ekonomicznemu , jakim jest Watykan.

Alexis
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Mnie natomiast śmieszą takie osoby jak Ty, którym przeszkadza, że ktoś się modli, chodzi do Kościoła i nikomu tym krzywdy żadnej nie wyrządza. Jak Cię śmieszy - Twoja sprawa, nie rozumiem tylko dlaczego wyśmiewasz się publicznie? To nie świadczy zbyt dobrze o Tobie..

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 63

No właśnie więc chyba widzisz kto tak naprawdę tu rządzi !

A tak nawiasem to czy to fundusz czy dobrowolny odpis to tylko nazewnictwo problem polega na tym ,że pieniądze wyciąga się i tak z państwowej kasy!!!

Maximus
              Zgłoś
              Odpowiedz

Jak z państwowej? Z podatków. To tak samo jakbyś płacił czynsz za mieszkanie a dodatkowo kazali Ci płacić za coś osobno. Płacę i chcę aby część tych pieniędzy była przeznaczana na to, czy tamto. Skoro jestem katolikiem to bardzo chętnie przeznaczę te 0,5 na kościół. Poza tym, nie piszecie o jednym, tu nie chodzi tylko o Kościół Katolicki ale o wszystkie wyznania. Tyle, że w swojej nienawiści do wszystkiego co katolickie zdajecie się to przemilczeć!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 39

jest takie słynne powiedzenie k... k... łba nie urwie// Nie mam nic przeciwko kościołowi chcę daję nie chcę nie daję ok ale jestem przeciw jeśli 05% to na nieuleczalnie chorych dzieci,ludzi osieroconych //Tu potrzeba wielka //pozdrawiam

a tu niesprawiedliwość goni niesprawiedliwość

Gość_Olek
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jeżeli ktoś chce płacić na jakiekolwiek związek wyznaniowy to niech to robi ze swoich dochodów. Płacenie 0.5% z podatku to zabieranie pieniędzy z budżetu państwa- środki te można lepiej wykorzystać np. na chore dzieci!!!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Gościu 23:26 a dotowanie partii politycznych z budżetu to nie jest zabieranie pieniędzy? Niech zniosą ten przepis, albo zrobią tak, żeby można było wybrać, czy odpisać na partię czy na kościół. Oczywiście politycy nie dostaliby ode mnie złamanego grosza!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Wspomaganie finansowe zarówno- związków wyznaniowych jak i partii

politycznych powinno być możliwe tylko z dochodu członków tych organizacji a nie z podatków - wtedy będzie widać ilu mają członków - a podatki będą wykorzystane w bardziej racjonalny sposób ( oby) .

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Tak samo pensje związkowym działaczom ze składek.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -