choc przez swietokrzyski ostrowiec
kamienna plynie rzeka,
dobre to miasto jest dla czlowieka....
......pozdrowienia dla ostrowca i mieszkancow)
To miasto upadło. Tu nie ma przyszłości. Zobaczcie na ulice tu zostali ludzie niedołężni i starcy. Trzeba, jak najszybciej stąd wyjeżdżać!
A, jak byśmy się tak przenieśli do Bałtowa, tam pewnie łatwiej o pracę, ja naprzykład mógłbym statystować za jakiegoś dinka
O wypraszam sobie - nie jestem stara ani niedołężna, mam 36 lat, pracuję, moje dzieci chodzą tutaj do szkoły i mieszkam w Ostrowcu. Nie zamierzam stąd uciekać bo nie widzę najmniejszego powodu. Ostrowiec to normalne miasto , takie samo dobre miejsce do życia jak inne. Jedni żyją na wsi, inni wolą miasto a inni metropolię i każdy może znaleźć szczęście. Jak można tak źle pisać o swoim rodzinnym mieście ?
Jacy fajni tutaj ludzie, jakbyś naprzykład dostał zawału i leżał na schodach, to sąsiadowi akurat w tym momencie skończyło by się konto na karcie i nie miałby biedak jak zadzwonić, ale podpieprzyć cie,że np. dorabiałeś będąc na zwolnieniu lekarskim,oooo wtedy miałby funkcjonalny telefon na 100%
To co opisujesz gościu Ostr.. prędzej może się wydarzyć w większym mieście niż w Ostrowcu.
Zgadzam się.. tylko pracy nie ma bo za 1150zl to nie praca a niewolnictwo!! Też wyjechałem z tym, że za granice i żałuje, brak mi mojego kochanego miasta. Niestety - brak perspektyw na godne życie. Trzeba było wybrać, piękne miasto lub życie w dostatku. Wyboru dokonałem ale jeśli tylko sytuacja w PL poprawi się to wracam.